۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۷:۲۳

مرادی کرمانی:

مدیون فرهنگ کرمان هستم/ نباید آثار ادبیات عامه تنها در کتاب خلاصه شود

مدیون فرهنگ کرمان هستم/ نباید آثار ادبیات عامه تنها در کتاب خلاصه شود

رفسنجان - نویسنده شهیر کرمانی خود را مدیون فرهنگ کرمان دانست و گفت: جمع آوری ضرب المثل ها، اشعار و ادبیات عامه کاری فوق العاده پسندیده است اما نباید این گونه آثار تنها در یک مجموعه کتاب خلاصه شود.

به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ مرادی کرمانی ظهر شنبه در افتتاحیه نخستین همایش نگاهی نو به ادبیات عامه در تالار خیام دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان اظهار داشت: یکی از آسیب های نگاه نو به داستان ها و قصه های عامیانه کرمانی و پرداخت به آن، ضبط داستان های عامیانه و تبدیل آن ها به کتاب و قرار دادنشان در کتابخانه است.

نویسنده‌ داستان‌های قصه‌های مجید با بیان اینکه تاکنون نزدیک به ۲۵ پایان نامه از آثار وی ارائه شده است، تصریح کرد: یک صدم کاری که من برای فرهنگ کرمان انجام دادم، مال من نبوده است و من مدیون این فرهنگ جذاب و شیرین هستم.

مرادی کرمانی بار دیگر خود را مدیون فرهنگ دست نخورده کرمان دانست و بیان داشت: وقتی به جمع آوری فرهنگ کرمان روی آوردم، به گنجینه ای برخورد کردم که بسیار دست نخورده است و در عین حال صدها نفر برای آن همت کرده اند.

امام جمعه رفسنجان نیز در این همایش با ابراز تأسف از جسارت ها و اهانت های مکرر به ساحت مقدس پیامبر اعظم (ص) گفت: متاسفانه این توهین ها از سوی جوامعی مشاهده می شود که خود را مهد تمدن می دانند.

حجت الاسلام عباس رمضانی پور افزود: این اهانت ها به کسی صورت می گیرد که وجودش مایه افتخار و پیدایش زمین و آسمان بود و اگر وجود مقدس پیامبر(ص) نبود، افلاک به وجود نمی آمد.

وی با بیان اینکه چنین جوامعی هیچ ادبیاتی را یاد نگرفته اند، تصریح کرد: حیوانات نیز اینگونه رفتار نمی کنند چه برسد به کسانی که ادعای تمدن دارند و قریب به دو میلیارد مسلمان دارای ارزش و قداست و دارای انسانیت و گفتمان را مورد حمله قرار می دهند.

حجت الاسلام رمضانی پور با اشاره به هوشمندی و ذکاوت مسلمانان و به ویژه نظام مقدس جمهوری اسلامی و پیام رهبر حکیم فرزانه انقلاب به جوانان آمریکایی و اروپایی، ادامه داد: عناوینی از این پیام در سطح گسترده در رسانه های مطرح دنیا منتشر شد.

امام جمعه رفسنجان با بیان اینکه این پیام واقعه سال پنجم و ششم هجرت پیامبر(ص) و نامه ایشان به سایر امپراطوری ها را در ذهن ها تداعی می کند، عنوان کرد: این اقدام جانانه پیامبر در آن زمان نشانه قوت و قدرت اسلام بود و نشان می دهد اسلام به جایی رسیده است که رهبری الهی و آسمانی به خود اجازه می دهد با جوانانی که آینده ملت ها و کشورها در اختیار آن هاست، به گفتمان بنشیند و آن ها را به حقیقت جویی و حقیقت خواهی دعوت کند تا حقایق را روشن کند.

حجت الاسلام رمضانی پور در ادامه برگزاری چنین همایشی را در ایجاد راهبرد ادبیات مؤثر خواند و گفت: این همایش برای همه طالبین به علم و رشته علوم انسانی ضروری است چرا که ادبیات لازمه جامعه امروزی ماست و باید گفتمان ادبیات خوب و ارزشمند را داشته باشیم.

امام جمعه رفسنجان از نقش دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان در برگزاری این همایش تقدیر کرد و گفت: دانشگاه ولی عصر (عج) با توان علمی و زحمات فراوان در طول این بیست و چند سالی که به نام حضرت ولی عصر (عج) مزین شده و دانشکده ادبیات و علوم انسانی را پرورش داده است، نیازمند تجارب ارزشمند اساتید گرانقدر است.

رئیس دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان نیز در افتتاحیه نخستین همایش نگاهی نو به ادبیات عامه اظهار داشت: دانشگاه ولی عصر(عج) در ۲۳ سال گذشته با سرعت و توان بالا به رشد خود ادامه داده است و از نظر پژوهشی آموزشی و کمیت و کیفیت پیشتاز بوده است.

محمدعلی دهقان افزود: دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان با ۲۸۰ عضو هیئت علمی، ۲۸ دانشیار و ۱۴۵ استادیار فعالیت می کند و نزدیک به ۹ هزار و ۵۰۰ دانشجو در ۳۰ رشته کارشناسی، ۴۰ رشته کارشناسی ارشد و ۱۱ رشته دکترا در آن مشغول به تحصیل هستند.

وی افزود: این دانشگاه با ۴۱۰ هکتار زمین و مجموعه های فرهنگی و ورزشی فضای گسترده ای را در اختیار دارد و امیدواریم در چشم انداز های دانشگاه شاهد پیشرفت روز افزون آن باشیم.

دهقان همچنین حضور اساتید و فرهیختگان ادبی را در این همایش خیرمقدم گفت.

کد خبر 2472883

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha