۶ بهمن ۱۳۹۳، ۱۲:۳۶

ضیا هاشمی خبر داد:

هفتمین جشنواره فارابی بخش بین‌الملل ندارد/ حذف اثر رئیس جمهور

هفتمین جشنواره فارابی بخش بین‌الملل ندارد/ حذف اثر رئیس جمهور

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم گفت: جشنواره بین المللی فارابی روز شنبه 11 بهمن ماه با حضور رئیس جمهور و اساتید و پژوهشگران دانشگاههای مختلف در حوزه علوم انسانی در نهاد ریاست جمهوری برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در نشست خبری با اشاره به برگزاری هفتمین جشنواره بین المللی فارابی، گفت: یکی از مهمترین ویژگی‌های هفتمین جشنواره بین المللی فارابی نسبت به دوره های قبل، حضور اساتید علوم انسانی و بیان نظراتشان در حضور رئیس جمهور است که این موضوع از جمله تفاوت‌های هفتمین جشنواره بین المللی فارابی با دوره های قبل می باشد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در ادامه اظهار داشت: در دوره هفتم، هزینه های اضافی برگزاری جشنواره حذف شده و نسبت به دوره های قبل شاهد کاهش هزینه ها هستیم؛ چرا که مجموعه دانشگاهها و آموزش عالی باید پیشگام اجرای اقتصاد مقاومتی باشند که میزان این کاهش نزدیک به یک سوم است.

هاشمی با اشاره به جزئیات بخش‌های مختلف جشنواره فارابی، گفت: آثار علمی محققان و اندیشمندان در حوزه‌های زبان و ادبیات، تاریخ و جغرافیا و باستان شناسی، علوم اجتماعی و علوم ارتباطات، علوم سیاسی و روابط بین الملل و مطالعات منطقه ای، علوم اقتصادی مدیریت و حسابداری، حقوق، علوم تربیتی، روانشناسی و تربیت بدنی، فلسفه، کلام، اخلاق، ادیان و عرفان، فقه، اصول، علوم قرآنی و حدیث، مطالعات هنر و زیبایی شناسی، فناوری اطلاعات، اطلاع رسانی و کتابداری و مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)، آثاری بسیاری به جشنواره ارسال شده است.

وی افزود: در 12 حوزه 2 هزار و 348 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که در یک پالایش علمی 248 اثر در مرحله اول انتخاب شد و در مرحله بعدی از مجموع 241 اثر، 129 اثر به مرحله سوم راه یافت و به دلیل اینکه باید رتبه های اول، دوم و سوم انتخاب می شدند، داوری و گزینش به مرحله چهارم ادامه پیدا کرد که در این مرحله 66 اثر انتخاب شدند و در مرحله نهایی 30 اثر از مجموعه کل آثار رسیده به جشنواره به عنوان برگزیده انتخاب شده اند که تمام این آثار در هر مرحله توسط چندین داور مورد ارزیابی و بررسی علمی قرار گرفته است.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در ادامه اظهار داشت: در 12 گروه علمی در هفتمین جشنواره بین المللی فارابی 546 استاد دانشگاه حضور دارند که اعضای هر گروه نزدیک به 123 عضو دارند.

ضیاء هاشمی با اشاره به اهمیت علوم انسانی و اسلامی، گفت: اعتقاد ما بر این است که علوم انسانی و اسلامی نقش مهمی در اداره کشور دارد و کشور نیازمند اساتید علوم انسانی است و جشنواره فارابی هم نقش مهمی در تشویق اساتید و ترویج علوم انسانی برای آینده کشور دارد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در پاسخ به سئوالی در خصوص علل به تعویق افتادن برگزاری هفتمین دوره جشنواره فارابی، گفت: موضوعی که برای ما در برگزاری هفتمین جشنواره فارابی مهم بود، کیفیت و دقت برگزاری بود. قرار بود هفتمین دوره این جشنواره، سال گذشته برگزار شود اما شاهد تغییر مدیریت ها بودیم و یکی از دلایل اصلی عدم برگزاری به موقع این دوره، مشکلات مالی و عدم اجرای تعهداتی بود که از دوره قبل باقی مانده بود.

وی افزود: از طرف دیگر باید هماهنگی‌ها و تمهیدات لازم برای برگزاری این جشنواره انجام می شد و همچنین باید هماهنگی‌هایی برای حضور رئیس جمهور انجام می شد چرا که باید رئیس جمهور نیز در این برنامه حضور می‌داشت. همه اینها باعث تغییر در برگزاری هفتمین دوره جشنواره فارابی شد.

وی در خصوص جوایز و پاداش های هفتمین دوره جشنواره فارابی، گفت: جوایز باقی مانده از دوره های قبل به طور کامل تامین شده و جوایز هفتمین دوره جشنواره فارابی نیز با حضور و کمک معاونت علمی ریاست جمهوری به طور کامل تامین شده است.

هاشمی با اشاره به بخش بین الملل هفتمین جشنواره فارابی، گفت: از مجموع 12 گروه علمی جشنواره فارابی یک گروه خارجی است که پس از داوری‌های صورت گرفته  هیچ یک از آثار بخش بین الملل واجد شرایط برای حضور جشنواره نبوده اند.

وی در پاسخ به سئوالی در خصوص تجلیل از رئیس جمهور در این جشنواره، گفت: یکی از آثار ارسال شده به این جشنواره از سوی رئیس جمهور بود که البته پیش از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به این جشنواره ارسال شده بود که البته پس از اینکه  ایشان به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد تمایلی نداشت جزو برگزیدگان باشد لذا در هفتمین دوره جشنواره فارابی برنامه ای برای تجلیل از اثر برگزیده رئیس جمهور نداریم. اثری که رئیس جمهور به جشنواره فارابی ارسال کرده بود به کمک جمعی از نویسندگان نگارش شده که موضوع آن امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران است و در گروه اقتصادی جشنواره مورد بررسی قرار گرفته بود و جزو آثار برگزیده انتخاب شده بود.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم اظهار داشت: در هفتمین جشنواره فارابی از پژوهشگران حوزه علوم انسانی و اسلامی و نهادهای برتری مانند نشریه برتر علوم انسانی، انجمن علوم انسانی برتر و موسسه پژوهشی برتر در حوزه علوم انسانی با حضور رئیس جمهور تجلیل و تقدیر می شود.

هاشمی در ادامه گفت: 15 درصد آثار رسیده به هفتمین دوره جشنواره فارابی از بخش خارجی بود که از مجموع 2هزار و 348 اثر ، 312 اثر از بخش بین الملل، در حوزه ایران شناسی بود. در مرحله اول 42 اثر انتخاب شد و پس از داوری های مجدد 22 اثر به مرحله بعدی راه یافت که از این 22 اثر 14 اثر مورد داوری مجدد قرار گرفت و از مجموع این 14 اثر هیچ یک از آنها به عنوان اثر برگزیده برای تجلیل در جشنواره انتخاب نشد.

کد خبر 2474192

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha