به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" ، غلامعلي حداد عادل رئيس مجلس شوراي اسلامي در مراسم اختتاميه سيزدهمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم كه در مصلاي امام خميني (ره) برگزار شد، تصريح كرد: هويت يك ملت را مجموعه عناصري شامل جهانبيني، علم، ادب، زبان، اخلاق، سياست و هنر شكل مي دهد. جامعه اسلامي مي تواند اين عناصر را از قرآن كريم دريافت كند چرا كه قرآن منشأ جهانبيني است و هستي شناسي قرآني زيربناي تفكر اسلامي است كه فلسفه اسلامي، كلام و عرفان اسلامي در آن زاده شده اند از اين رو قرآن كريم سرچشمه جوشان زبان و ادبيات اسلامي و الهام بخش انواع فعاليتهاي هنري و كتاب اخلاق و آداب زندگي است.
حدادعادل به دو تمدن موجود در جهان امروز اشاره كرد و افزود: امروزه درجهان، شاهد دو تمدن غربي و تمدن اسلامي هستيم كه هر يك ديگري را به چالش فرا مي خواند در اين رابطه، حدود 100 سال پيش با شكست اميراتوري عثماني در جنگ جهاني اول ، براي غربيان مسلم شده بود كه تمدن اسلامي رو به اضمحلال دارد و آنان تصور مي كردند كه پايان دوره شكوه اسلام فرا رسيده است و اسلام را يك مقوله تاريخي مي دانستند، در اين راستا يكي از اسلام شناسان معروف غربي كتابي با عنوان " عظمت و شكوهي كه اسلام نام داشت" ، تأليف و اسلام را به عنوان موضعي سپرده شده به تاريخ مطرح كرد.
وي افزود: با پديد آمدن موج بيداري گسترده اسلامي كه اوج آنرا در انقلاب اسلامي ايران شاهد بوديم، به اين نتيجه خواهيم رسيد كه امروزه وضع به گونه ديگري است و مسلمانان دوباره مي خواهند روي پاي خود بايستند و درك مي كنيم كه مسلمانان از حالت بهت زدگي و تسليم در برابر غرب بيرون آمده و به عرصه تصميم گيري وارد شده اند و مي خواهند زندگي، فرهنگ و تمدن خود را انتخاب كنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه گفت: هم اكنون كه جهان اسلام مي خواهد فرهنگ و تمدني مستقل و از آن خود داشته باشد هيچ محور، دست آويز و تكيه گاهي مطمئن تر از قرآن براي اسلام وجود ندارد، همچنين جهان اسلام در طوفان جهاني شدن و به تعبيرديگرغربي شدن ، نياز به هويت مستقل دارد و ملتي كه داراي هويتي مستقل و ريشه دار است مي تواند در مقابل اين طوفان دوام بياورد . در راستاي رسيدن به اين هويت پايدار و اصيل، براي جهان اسلام ، هيچ منبعي الهام بخش تر و غني تر از قرآن نيست.
وي تصريح كرد: ما براي ماندگاري، سعادتمندي و نجات از فرهنگ غربي كه مبتين بر قدرت ، ثروت و مصرف بي حساب است راهي جز رجوع به قرآن كريم و تمسك به مفسران حقيقي آن يعني ائمه معصومين نداريم از اين جهت از كساني كه زمينه را براي آشنايي نسل جوان با قرآن فراهم مي كنند، سپاسگزاريم و خطاب به جوانان مي گويم كه قرآن با صدها هزار جلوه برون آمده است پس بياييد تا با صدها هزار ديده جلوه هاي قرآني را به تماشا بنشينيم و قرآن را به واكنشهاي علمي، ادبي، هنري، فلسفي، معنوي، اخلاقي و سياسي بررسي كرده و آنرا به تمدني گسترده مبدل كنيم چرا كه تمدن اسلامي براي اداره انسان درجهان امروز هيچ كم ندارد اما بايد اسلام را باوركنيم به قدرت آن ايمان داشته باشيم و همت كنيم.
حداد عادل با اشاره به خرافات گفت: هر اندازه كه معارف قرآني و مفاهيم كتاب نهج البلاغه در جامعه گسترش يابد ما از خرافات و تحريف ها و معرفي هاي ناقص و غلط ديني محفوظ مي مانيم . اگر مي بينيد كه به نام دين مطالبي عرضه مي شود و به حق تحجر نام مي گيرد به علت دوري ما از حقايق قرآني و دوري ازكتاب نهج البلاغه و صحيفه سجاديه است از اين رو اگر در محافل ديني معارف قرآن كريم و معارف علوي مطرح شوند، جايي براي مسائلي كه در شان اسلام نيست نمي ماند.
وي به فعاليتهاي قرآني در سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي اشاره كرد و گف: اين فعاليتها به صورت يك حركت اجتماعي در كشور در آمده است و هم اكنون نمايشگاه بين المللي قرآن كريم به جزيي جدايي ناپذير از ماه مبارك رمضان تبديل شده است و مردم نمايشگاه قرآن را به عنوان تفرجگاه معنوي خود در شبهاي اين ماه مبارك بر مي گزينند در حاليكه حدود 50 سال پيش جوانان وقت خود را به تفريح و بازي بر سرگذرها صرف مي كردند اما حالا نسل جوان ما وقت خود را در اين نوع محافل مي گذراند در اين راستا همه ملت ايران بايد قدر نعمت بازگشت به قرآن و تجديد عهد با قرآن را بدانند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي به سخن سيد جمال الدين اسدآبادي در آغاز موج بيداري اسلامي اشاره كرد و گفت: آيا اين درست است كه قرآن را فقط براي سفره عقد در نظر بگيريم و در مجلس مردگان بخوانيم اما از حقيقت قرآن چيزي ندانيم و ازعمل به آن دور باشيم ؟ اين جملات مضامين سخنان سيد جمال الدين اسد آبادي است اما هم اكنون ما بايد شكرگزار خداوند باشيم كه با قيام امام راحل و نهضت اين ملت در انقلاب اسلامي ، جامعه ما با قرآن آشتي كرد و تجديد عهد حاصل شد.
وي در ادامه افزود: يكي از جلوه هاي تجديد عهد با قرآن كريم همين است كه در ماه رمضان شاهد هستيم كه نمايشگاه بين المللي قرآن در رأس فعاليت هاي اسلامي جامعه قرار دارد ما اين فعاليتها تنها به نمايشگاه قرآن منحصر نبوده است چنانكه همزمان با ماه مبارك رمضان شاهد مسابقات بين المللي قرآن كريم و آغاز فعاليت موزه قرآن هم بوده ايم.
نظر شما