به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار مدیران ارشد شهرداری تهران که در دفتر این استاد برجسته حوزه برگزار شد با بیان اینکه دروغ کلید همه بدیها است، گفت: اگر دروغ از جامعه برچیده شود خیلی از مشکلات جامعه برطرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه دروغ بلایی است که دشمنان به آن گرفتارند اظهار داشت: دشمنان اسلام به دروغ جمهوری اسلامی را متهم به حمایت از تروریست میکنند و هرکاری که در انرژی هستهای انجام میشود به دروغ میگویند شما میخواهید، بمب اتمی درست کنید، غربی ها با دروغ های خود دنیا را ملتهب و خراب کرده اند.
این مرجع تقلید افزود: شهرداری مجموعهای است که در همه ابعاد معنوی، اجتماعی و فرهنگی شهرها را در اختیار دارد، یعنی شهر مانند یک انسان است، انسان نیازمند به غذا، معنویت، مادیات و تربیت و آموزش است، بنابر این وظیفه شهرداری به یک معنا از وزارتخانه نیز سنگین تر است چون همه شاخهها را در اختیار دارد.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که اگر نهاد شهرداری و مجموعه آن سالم باشد شهر نیز سالم است ابراز داشت: کار شهرداری فقط آبادی شهر نیست، بلکه وظایف اجتماعی و فرهنگی از جمله کارهای شهرداریها است که بحمدالله مسئولان شهرداری متوجه این امر شدهاند و در این خصوص فعالیتهایی را نیز انجام دادهاند.
وی با اشاره به این که جنبههای معنوی روی مادیات اثرگذار است، گفت: اگر جوانان درست تربیت شوند کار شهرداری هم آسانتر میشود، بنابراین جنبههای فرهنگی کاملا اثرگذار بر جنبههای دیگر است.
عبور از خط قرمز حرام شرعی است
این مفسر قرآن کریم در ادامه افزود: سؤال میپرسند که عبور از چراغ قرمز حرام است یا نه؟ اولا باید گفت رعایت مقررات ترافیکی وظیفه همگانی است و همه باید بدانند که عبور از خط قرمز حرام شرعی است اگر اینگونه مسائل رعایت شود جامعه اسلامی نورانی خواهد شد.
وی اظهار داشت: اسلام برای همه قوانین احکامی دارد و حتی برای کوچکترین مسائل نیز برنامه دارد و مهم ترین آن توحید است و کوچکترین آن این است که اگر انسانی سنگی که در جادهای افتاده است کنار بزند این حرکت از ابواب ایمان برخوردار است.
برای فرهنگ در جامعه سرمایه گذاری شود
آیت الله مکارم شیرازی افزود: برای فرهنگ باید در جامعه سرمایه گذاری شود تا آثار آن در جامعه نمایان شود و در این صورت است که تاثیرگذاری آن دوچندان میشود.
وی افزود: اصلاح کردن یک مجموعه، یک دستور دینی است، اگر کسی اصلاح را از درون یک مجموعه آغاز کند، مثلا شهرداری اصلاح و تربیت را از مجموعه خود آغاز کند، قطعا در جامعه پذیرش آن راحتتر خواهد بود.
مرجع تقلید شیعیان گفت: ای کاش همه ادارات و وزارتخانهها اصلاح و تربیت دینی و اسلامی را از پرسنل خود شروع کنند؛ چرا که اگر بتوانند این کار را عملیاتی کنند خارج این مجموعه راحتتر میشود کارها را اصلاح کرد.
وی با بیان این که باید برای تربیت و اجرای فرهنگ اسلامی برنامه جامعی طراحی شود تا یک مجموعه سالم شود، خطاب به مسئولان شهردای اظهار داشت: هیچ نهادی مانند شهردای با مردم ارتباط ندارد لذا سعی کنید رضایت مردم را جلب کنید.
آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: بعضی اوقات باید روشنگری و خبررسانی کرد تا جامعه بداند بی حساب و کتاب پولی گرفته نمیشود.
قشر ضعیف را حمایت کنید
وی در پایان با بیان اینکه برنامههای شهردای باید عادلانه و توأم با توجیه و راهنمایی باشد تا احساس نارضایتی در جامعه به وجود نیاید گفت: شهردایها باید مواظب قشر ضعیف جامعه باشند و اینگونه اقشار را حمایت کند.
نظر شما