به گزارش خبرنگار مهر، امروزه کارشناسان روانشناسی دریافتند که بازی و وسایل بازی و اسباب بازی های تاثیر بسزایی در رشد خلاقیت کودک و تربیت وی در آینده دارند و از طرفی انتخاب نوع بازی و وسیله بازی نیز در این میان از اهمیت بالایی برخور دار است.
درباره فواید بازی و نقش آن در پرورش جسم و روح آنها، پژوهش های زیادی انجام شده و کارشناسان و پژوهشگران به این نتیجه روشن رسیده اند که بازی، نیاز اولیه و ضروری کودکان است و هر چه امکان پرداختن آنها به بازیهای سالم و سازنده بیشتر باشد، فکر و ذهن و جسم آنها بهتر پرورش می یابد و خصوصیت های اجتماعی آنها بهبود می یابد.
بازی کودک به خصوص در سال های اولیه زندگی وی می تواند در رشد و بالندگی او تاثیر بسزایی داشته باشد، در بازی است که کودک با دنیای اطراف خود آشنا می شود و ظرفیت ها و قابلیت های خود را می شناسد و از توانایی های درونی خود آگاهی می یابد و در واقع می توان گفت که بازی به کودک اعتماد به نفس می دهد.
با توجه به اهمیت این موضوع در زندگی کودک و نقش و اهمیت بازی و اسباب بازی در زندگی کودکان «چهاردهمین نمایشگاه تخصصی کودک و نوجوان، اسباب بازی، سرگرم، تفریحی، ورزشی، لوازم التحریر و تجهیزات کمک آموزشی» صبح شنبه در محل نمایشگاه بین المللی همدان افتتاح شد.
در مجموع بیش از ۹۰ نماینده از استان های همدان، تهران، اصفهان، خراسان رضوی، قم و فارس در این نمایشگاه شرکت کرده اند مدیر عامل نمایشگاه بین المللی استان همدان در رابطه با این نمایشگاه اظهار داشت: در مجموع بیش از ۹۰ نماینده از استان های همدان، تهران، اصفهان، خراسان رضوی، قم و فارس در این نمایشگاه شرکت کرده اند.
حسین الماسی با بیان اینکه این شرکت ها آخرین شیوه ها و تحقیقات و دستآورد های آموزشی، تفریحی و سرگرمی را ارائه دادند، افزود: این دستآوردها با ایجاد زمینه ای برای ارائه ایده ها و طرح های جدید و همچنین ایجاد بستری مناسب برای آشنایی خانواده ها با سرگرمی های آموزشی نوین در اختیار عموم قرار می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه منظور از بازی کودکان در واقع انجام تجارب بسیار روشن و دست اول بوده که موجب تفکر کودک می شود، عنوان داشت: در بازی باید به کودک اجازه داد که خود بیاندیشد و راه حل های متفاوت را آزمایش کند.
مدیر عامل نمایشگاه بین المللی استان همدان با اشاره به اینکه در بازی کودک به خلاقیت و اعتماد به نفس دست می یابد، عنوان کرد: نتیجه مطالعات نشان می دهد که بهترین وسیله بازی لزوما گرانترین آنها نیست و برعکس اسباب بازیهای گران و پیچیده که در ساخت آنها، سازندگان تفکر بسیاری برده اند، اجازه تفکر و خلاقیت را از کودک می گیرد.
الماسی تاکید داشت: بازی های ساده اما در سایه اندیشه و تفکر آموزشی بهترین نوع اسباب بازی برای کودکان است.
وی با بیان اینکه این نمایشگاه از شنبه ۱۱ بهمن ماه به مدت هفت روز در محل نمایشگاه های بین المللی همدان از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۹ بعد از ظهر پذیرای عموم است، اظهار داشت: حضور نشان های معتبری چون، صنایع اموزشی، مولفیکس، بیمه عمر و آتیه کودک و ربات کوچولوی من، شخصیت پردازی کودک و روبو کلوپ از جمله ویژگی های این نمایشگاه است.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان همدان نیز در مراسم افتتاح «چهاردهمین نمایشگاه تخصصی کودک و نوجوان، اسباب بازی، سرگرم، تفریحی، ورزشی، لوازم التحریر و تجهیزات کمک آموزشی» با تاکید بر اهمیت پرداختن به مسائل کودک ابراز داشت: خانواده ها باید بگذارند کودکان زندگی کنند.
تربیت نسل امروز برای فرزندانشان یک تربیت تحمیلی است حسین بهرامی نوید با بیان اینکه متاسفانه تربیت نسل امروز برای فرزندانشان یک تربیت تحمیلی است، ابراز داشت: این نوع تربیت، خود ساخته نیست و نسل جدید کودک را برای فردا آماده نمی کند.
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه برگزاری این نمایشگاه می تواند تاثیرات مثبتی را در بلند مدت بگذارد، ابراز داشت: بازی خود زندگی بوده و هنگامی که کودک را از بازی محروم می کنیم در واقع او را از زندگی ساقط کرده ایم.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به اینکه در بازی بچه ها باید شیطنت موج بزند، عنوان کرد: متاسفانه برخی والدین با محدود ساختن کودک به بازی و مجبور کردن او به اینکه تمام وقت خود را درس بخواند، قصد دارند آروزها یی را که خود به آن نرسیدند در قالب کودکان خود به آن برسند.
بهرامی نوید با اشاره به اینکه با محدود ساختن کودک، کودک قادر به بیان خواسته های نیست، اظهار داشت: بازی می تواند کودک را در کشف وجود خود و قابلیتهای او کمک کند.
وی در ادامه با بیان اینکه در استفاده از وسایل کمک آموزشی برای کودکان باید دقت بالایی شود، بیان کرد: بسیاری از اختلالات یادگیری برای استفاده از وسایل کمک آموزشی نادرست است.
حمایت بیش از حد از بچه ها موجب اختلالات در رفتار کودک می شود معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به این موضوع که برخی والدین در آموزش کودک بیش از اندازه دخالت می کنند، تاکید کرد: حمایت بیش از حد از بچه ها موجب اختلالات در رفتار کودک می شود.
بهرامی نوید با بیان اینکه بازی در زندگی بچه ها بسیار تاثیر گذار است، ابراز داشت: بازی موجب پرورش مهارت های جسمی حرکتی، پرورش روحیه و رفتار عاطفی، پرورش مهارت های ذهنی، پرورش صفات اخلاقی و رفتار های اجتماعی مبتنی بر ارزش های اسلامی می شود.
وی پرورش ذوق هنری و زیبایی شناسی، پرورش هویت ملی و آشنایی با محیط زیست را از دیگر فواید و تاثیرات بازی عنوان کرد و افزود: والدین باید اجازه دهند تا کودک با بازی بتواند عواطف و احساسات خود را کنترل و مسائل مختلف را در زندگی تجربه کند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه سه دوره تربیتی در زندگی کودک وجود دارد، عنوان داشت: دوره پرستاری که تا سن دو سالگی کودک بوده و برای نگهداری از سلامت کودک است.
بهرامی نوید در این خصوص ادامه داد: دوره تادیب که مربوط به سن دو تا ۱۲ سالگیست و برای فهمیدن خوب و بد در زندگی کودک است و دوره تعلیم که از سن ۱۲ سالگی آغاز شده و زمان آموزش کودک به شمار می رود.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه جای باید و نباید ها در زندگی خانواده ها خالی است، ابراز داشت: خانواده ها نباید اثرات بازی در یادگیری و خلاقیت و رفتار عاطفی کودک نادیده بگیرند و چنانچه خانواده ای زمینه بازی کودک را برای او فراهم نکند در حق او اجحاف کرده است.
با این تفاسیر می توان گفت که بازی نقش بسیار مهم و تاثیر گذاری در رشد نسل آینده داشته و دارد و از طرفی با روی کار آمدن وسایل آموزشی مختلف دقت در انتخاب این وسایل و نوع آموزش کودک نکته ای است که باید خانواده ها آن را در نظر بگیرند.
نظر شما