۱۲ بهمن ۱۳۹۳، ۱۳:۵۵

در نشست خبر ی جشنواره تجسمی فجر مطرح شد:

نظام ارزشیابی فعالیت‌های تجسمی کشور شاخصه اصلی جشنواره هفتم است

نظام ارزشیابی فعالیت‌های تجسمی کشور شاخصه اصلی جشنواره هفتم است

مجید ملانوروزی مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و مجتبی آقایی مدیر کل هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، شاخصه اصلی جشنواره هفتم را نظام ارزشیابی در فعالیت های تجسمی کشور ذکر کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر صبح امروز یکشنبه 12 بهمن ماه با حضور مجید ملانوروزی مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و مجتبی آقایی مدیر کل این جشنواره در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

هفتمین جشنواره تجسمی فجر کارنامه فعالیت های یک ساله هنرمندان است

ملانوروزی در آغاز این نشست با ابراز امیدواری برای برگزاری یک رویداد بزرگ هنرهای تجسمی در ایام دهه فجر که به مرور کارنامه یک ساله هنرهای تجسمی کشور اختصاص دارد، به ارائه توضیحاتی درباره شیوه متفاوت برگزاری این جشنواره پرداخت و گفت: جشنواره هنرهای تجسمی فجر به نسبت سایر جشنواره های هنری فجر، جشنواره جوانی است و در سال‌هایی برگزاری آن رقم خورد که متأسفانه بسیاری از هنرمندان با حوزه دولت کمتر همکاری می کردند و به همین دلیل این جشنواره نحیف باقی ماند. سال قبل که وارد وزارت ارشاد شدیم ابتدا به مرور و آسیب شناسی این جشنواره پرداختیم و به این نتیجه رسیدیم که این جشنواره به دلیل رقابتی بودن در حدو اندازه یک رویداد دانشجویی مانده است و هنرمندان مطرح وشناخته شده کشور در آن شرکت نمی کردند. به دنبال این بررسی ها، جلسات و شوراهای کارشناسی برگزار کردیم که چگونه می توان از پتانسیل هنرهای تجسمی کشور در ایام دهه فجر به خوبی استفاده کرد و همان طور که همگان در این ایام منتظر جشنواره فیلم هستند، منتظر یک رویداد بزرگ هنرهای تجسمی نیز باشند، در اولین گام به این نتیجه رسیدیم که جشنواره را از حالت رقابتی و دانشجویی بودن خارج کنیم و در ادامه نیز بنا بر سیاست های دولت از ظرفیت های نهادهای خصوصی و انجمن ها استفاده کنیم و در همین راستا نمایشگاه این جشنواره را به انجمن های تخصصی سپردیم تا کارنامه ای از کل فعالیت های هنرهای تجسمی سالانه هر انجمن را ارائه کنند.

انتشار کتابهای تخصصی در هر رشته

او در ادامه با اشاره به بخش های جنبی این جشنواره بیان کرد: در این دوره به جای معرفی آثار برتر به صورت رقابتی، از ناشران، خبرنگاران، فعالان عرصه هنرهای تجسمی، حامیان هنری، مدیران هنری و ... تقدیر خواهد شد و همچنین هنرمندان بسیاری که در طول سال در رشته های مختلف هنری جوایز بین المللی دریافت کرده اند، در این جشنواره معرفی خواهند شد.

ملانوروزی درباره انتشار کتاب آثار این جشنواره نیز یادآور شد: در سال‌های قبل یک کتاب شامل همه آثار جشنواره به چاپ می رسید و امسال در هر رشته یک کتاب تخصصی در همان رشته چاپ می شود.

جشنواره تجسمی فجر باید برآیند فعالیت یک ساله هنرهای تجسمی باشد

مجتبی آقایی دبیر کل هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز در سخنانی درباره این دوره توضیح داد: این جشنواره اگر چه به نسبت سایر جشنواره های هنری فجر جوان است اما شامل بزرگترین جامعه آماری هنرمندان کشور است که هم حضور این هنرمندان در همه استان های کشور معنادار است و هم حضور بین المللی هنرمندان ما و دریافت جوایز بسیار از رویدادهای خارجی نشانگر پتانسیل بالای این بخش از هنر کشور ماست.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره های متعدد در کشور اظهار کرد: جشنواره هنرهای تجسمی فجر باید شکل متفاوتی در برگزاری خود دنبال کند به طوری که برآیند فعالیت یک ساله هنرهای تجسمی کشور باشد.

نشست خبری هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر

آقایی درباره بخش های مختلف این جشنواره تصریح کرد: این دوره از جشنواره تجسمی فجر غیررقابتی است و با سپردن امور نمایشگاهی آن به انجمن های تخصصی هنری، شاهد آثار فاخری از هنرمندان سرشناس خواهیم بود.

نمایش 1100 اثر از 700 هنرمند در 9 رشته هنری

وی افزود: در این جشنواره 1100 اثر از 700 هنرمند به نمایش گذاشته می شود که شامل 9 رشته تصویرگری، خوشنویسی، سفال و سرامیک، عکس، کاریکاتور، گرافیک، مجسمه، نقاشی و نگارگری است و در این بخش انجمن های مختلف آثار منتخب اعضای انجمن خود را با موضوع آزاد ارائه کرده اند که البته این آثار بیشترین قرابت را با ایام دهه فجر دارد و از نظر شاخصه های هنری نیز از امتیازهایی برخوردار است.

برپایی دو نمایشگاه از هنر انقلاب و دفاع مقدس و «پیامبر مهربانی»

آقایی از برپایی نمایشگاه آثار هنر انقلاب، دفاع مقدس و ایثار و شهادت در موزه فلسطین خبر داد که  بخشی از جشنواره هنرهای تجسمی فجر امسال را تشکیل می دهد.

وی افزود: در این نمایشگاه با همکاری حوزه هنری، انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس و بنیاد شهید و امور ایثارگران، آثاری با موضوع هنر انقلاب، دفاع مقدس و ایثار و شهادت در موزه فلسطین به نمایش گذاشته می شود.

دبیر هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در ادامه درباره بخش نمایشگاهی خانه هنرمندان ایران نیز بیان کرد: در این نمایشگاه برنامه ای با عنوان «پیامبر مهربانی» شامل آثاری از هنرمندان مختلف برگزار می شود که بخشی از جشنواره امسال را تشکیل می دهد، این نمایشگاه به پیشنهاد خود هنرمندان برگزار می شود و به صورت داوطلبانه و خودانگیخته نمایشگاه آثار خوشنویسی، گرافیک، کاریکاتور و تصویرسازی به همراه ورک شاپ عملی با موضوع پیامبر گرامی اسلام و در مقابله با افراطی گری و خشونت طلبی علیه اسلام در سطح جهانی و همچنین دفاع از ساحت قدسی پیامبر گرامی اسلام برپا می شود.

رونمایی از کمپین هنرمندان عرصه تجسمی در حمایت از ساحت پیامبر گرامی اسلام

او همچنین از رونمایی سایت تخصصی برای کمپین هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی با موضوع دفاع از ساحت گرامی پیامبر گرامی اسلام خبر داد و گفت: در این نمایشگاه، هنرمندان می توانند با عضویت در این کمپین، پیوستن خود را در دفاع از این حرکت اعلام کنند.

آقایی تأکید کرد: جشنواره هنرهای تجسمی فجر به سمت حرکت تکاملی حرکت می کند و سیستم ارزیابی و ارزشیابی هنر کشور در طول یک سال گذشته را پیش رو دارد.

اهدای نشان طوبای زرین به 2 هنرمند در 9 رشته تجسمی

این هنرمند در بخش دیگری از سخنانش درباره بخش پایانی این جشنواره و تقدیر از فعالان هنری یادآور شد: در سال‌های قبل هنرمندان پیشکسوت و برگزیدگان رشته های مختلف معرفی می شدند و امسال علاوه از هنرمندان تأثیرگذار در هر رشته به پیشنهاد انجمن های تخصصی تقدیر خواهد شد که شامل دو نفر در هر رشته است و به آنها نشان طوبای زرین هنرهای تجسمی کشور اهدا می شود که کمترین آورده این نشان، دریافت نشان درجه یک هنری به این هنرمندان خواهد بود.

نظام ارزشیابی فعالیت های هنرهای تجسمی کشور شاخصه اصلی جشنواره هفتم

آقایی ادامه داد: رسانه ها و خبرنگاران، نشریات، حامیان هنری، سازمان های فعال هنری و ... در هشت گروه مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته و تقدیر خواهند شد که ا ین بخش وجه تمایز این جشنواره با دوره های پیشین خواهد بود که کارهای تکراری نکرده باشیم و شاخصه اصلی جشنواره امسال نظام ارزشیابی فعالیت های هنرهای تجسمی کشور باشد.

دبیر کل هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از انتشار کتاب های تخصصی در هر رشته از این جشنواره نیز به عنوان بخش متفاوت این دوره یاد کرد و افزود: در دوره های قبل فقط کاتالوگ آثار جشنواره منتشر می شد اما امسال هر رشته برای خود یک کتاب سال خواهد داشت که می تواند در عرض چندین سال تبدیل به یک دایره المعارف خوب هنری در کشور شود.

توجه به محتوا و فرم در ارائه آثار هنر انقلاب و دفاع مقدس

ملانوروزی مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد در بخش پایانی سخنانش بیان کرد: این جشنواره اولین سالی است که به این شکل برگزار می شود و کم و کاستی های خاص خود را خواهد داشت که باید مورد نقد و بررسی قرار گیرد تا به مسیری آبرومند برای هنر کشور تبدیل شود.

وی افزود: امسال هنرمندان و استادان هنری به ما اعتماد کردند تا جشنواره ای را برگزار کنیم که نه در محتوا بلکه به لحاظ فرم  نیز کاملاً تخصصی است و در بحث هنر انقلاب نیز تلاش کردیم علاوه بر محتوا به لحاظ فرم نیز آثار خوبی را به عنوان هنر فاخر انقلاب اسلامی در جشنواره داشته باشیم تا هنرمندان ما بدانند که جشنواره هنرهای تجسمی فجر همان طور که امانتدار موضوع انقلاب اسلامی است، از نظر فرم و صورت نیز باید قابل دفاع باشد.

کد خبر 2481764

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha