۱۳ بهمن ۱۳۹۳، ۱۱:۱۵

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس فرانسه بیان کرد؛

نقش فرانسه در مذاکرات هسته‌ای/ واشنگتن خواهان توافق سریع با تهران است

نقش فرانسه در مذاکرات هسته‌ای/ واشنگتن خواهان توافق سریع با تهران است

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس فرانسه در مصاحبه ای عنوان داشت بنا به دلایل متعدد آمریکا خواهان توافق سریع با ایران است.

به گزارش خبرگزاری مهر، «الیزابت گیگو» در مصاحبه با المانتیور با بیان اینکه فرانسه نقش پشتیبان و نگهبان را در توافق احتمالی ایران و آمریکا خواهد داشت در پاسخ به پرسشی در خصوص اختلاف نظر فرانسه با ایران در مذاکرات هسته ای و پیش بینی خود از دور آتی مذاکرات گفت: همانطور که می دانید فرانسه در مذاکرات هسته ای با ایران جایگاهی مطالبه گر دارد.

وی افزود: اما نکته ای که باید مدنظر داشت این است که هر چه توافق قویتر باشد از ضمانت بیشتری برخوردار خواهد بود. من همچنان امیدوارم که ما به چنین توافقی با تهران برسیم اولا به خاطر موضوع منع گسترش تسلیحات کشتار جمعی و ثانیا این موضوع (برنامه هسته ای) را که بر سایر موارد مورد مذاکراه میان ما تاثیر دارد کنار بگذاریم. 

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس فرانسه در ادامه گفت: آمریکائیها به چند دلیل به نظر می رسد که خواستار توافق سریع (زودتر از آنچه امکان دارد) هستند و در آن سو «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران، نیز دلایل سیاسی برای این کار دارد که رفع تحریم ها از آن جمله است. در این مورد پیش بینی می کنم که در دور بعدی مذاکرات فرانسه به ایفای نقش خود به عنوان نگهبان در راستای ماهیت جدی یک توافق محتمل ادامه می دهد. 

گیگو در پاسخ به پرسش دیگری در مورد تاثیر توافق احتمالی بر روابط آتی فرانسه با ایران گفت: برای جلوگیری از تهدید مذاکرات ما تصمیم گرفتیم که موضوع هسته ای را از سایر موارد جدا کنیم.

وی افزود: اما مطمئنا به محض اینکه توافق هسته ای حاصل شود تلاش خواهیم کرد که ارتباطاتمان مثبت تر شود و ممکن است این روابط سازنده تر نیز باشد. رسیدن به یک توافق خوب به کشوری که از تمدنی باستانی و غرور آفرین برخوردار است اجازه می دهد تا در تامین صلح و ثبات منطقه و در سطح جهانی مشارکت داشته باشد. 

گیگو در ادامه گفت: چند ماه قبل من با همتای ایرانی خود در پاریس دیدار کردم. گفتگوهای خوبی داشتیم و هر دوی ما در مورد ارزش هایمان صریح بودیم و متذکر شدم که اراده برای انجام این ارتباطات و همکاری ها قوی است و این یک چشم انداز خوب برای جوامع مدنی ماست که بتوانیم از فواید افزایش مبادلات بهره ببریم.

بخش های دیگر این مصاحبه در مورد ماجرای حمله به شارلی ابدو و همچنین مداخله نظامی فرانسه در افریقا بویژه در مالی بود.

کد خبر 2483428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha