به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا سروش گفت: سیلندر و سرسیلندر موتور 457 که یکی از به روزترین موتورهای شرکت مرسدس بنز آلمان به شمار می رود، توسط شرکت صنایع ریخته گری ایران داخلی سازی شده و با راه اندازی خط تولید آن، کشور از واردات این موتورها بی نیاز خواهد شد.
مدیرعامل گروه خودروسازی بهمن، با بیان اینکه طی سال 85 قرار بود آلمانی ها در راه اندازی این خط تولید با شرکت ایدم ایران همکاری کنند، اظهار داشت: با تصویب تحریم ها علیه ایران، مدیران شرکت صنایع ریخته گری ایران با اتکا به دانش متخصصان داخلی اجرای این طرح را دنبال کردند و فرآیند طراحی و ساخت خطوط تولید و قالب ها در داخل کشور آغاز و هم اکنون به مرحله بهره برداری رسیده است.
وی تصریح کرد: پیش از این کمتر کسی گمان می برد که این طرح بدون مشارکت آلمانی ها به سرانجام برسد اما در نهایت با بهره گیری از امکانات داخل کشور تولید سرسیلندر و سیلندر موتور 457 به بهره برداری رسید و در عین حال این موتور تولیدی از قابلیت پاس کردن استانداردهای یورو چهار و یورو پنج برخوردار است.
سروش با بیان اینکه بهره برداری از این واحد کشور را از واردات این نسل از موتور بی نیاز می کند، افزود: با توجه به اینکه این موتور در بسیاری از کشورها نیز مورد استفاده قرار می گیرد یک فرصت بالقوه صادراتی نیز فراهم شده است.
در همین حال، مرتضی محمدی مدیرعامل شرکت صنایع ریخته گری ایران نیزاعلام کرد: با توجه به نیاز بالای صنعت خودروسازی تجاری کشور به تولید این موتور، هدف گذاری اصلی بر روی تامین نیاز داخلی متمرکز شده و در گام بعدی صاردات به کشورهایی همچون آفریقای جنوبی، اردن، عربستان، برزیل، صربستان و حتی خود آلمان نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی اظهار کرد: برای تکمیل این طرح هیچ گونه سرمایه گذاری بی مورد و اضافه صورت نگرفته، بلکه با بهسازی امکانات موجود در داخل مجموعه و روزآمد کردن تجهیزات با حداقل سرمایه گذاری این طرح آماده بهره برداری شده است.
محمدی با بیان اینکه ارزش افزوده این طرح در داخل کشور بسیار بالا است، تاکید کرد: با توجه به اینکه در طراحی و تکمیل سیلندر و سرسیلندر جدید موتور 457 شاهد ارتقای سطح کیفی و فنی آن بوده ایم نام اختصاری محصول بومی سازی شده را نیز موتور 460 در نظر گرفته ایم.
مدیرعامل شرکت صنایع ریخته گری ایران خاطرنشان کرد: این موتور قابلیت استفاده در کشنده ها، اتوبوس ها، دیزل ژنراتورها و موتورهای کشتی را دارا است و با بهره برداری از خط تولید آن سالانه پنج میلیون یورو صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه خواهد داشت و در عین حال فرصت صادراتی سالانه به میزان سه میلیون یورو نیز ایجاد خواهد کرد.
نظر شما