به گزارش خبرنگار مهر، رحیم شهرتی فر چهارشنبه در آیین گرامیداشت یاد و خاطره استاد «خانعلی صیامی» عکاس برجستهی استان اظهار داشت: هنرمندی همچون صیامی در زیبایی، حقیقت را می جست و با ابتکار و تکیه بر حساسیت درونی خود زیبایی ها را به تصویر می کشید زیرا ابتکار گوهر هنر و عامل ماندگاری آن است و هنرمندی که خلاقیت نداشته باشد در یادها نخواهد ماند.
وی با اشاره به اینکه مردمی بودن هنرمند تاثیر فراوانی در ماندگاری اثر وی دارد، گفت: استاد فقید صیامی از جمله هنرمندانی است که با فعالیت خود زیبایی ها را به تصویر کشید و چون هنر را تعالی بخشید هیچگاه از یاد و خاطره مردم نخواهد رفت.
شهرتی فر فعال بودن و بالندگی هنر عکاسی در آذربایجان شرقی را حاصل فعالیت مستمر و خالصانه هنرمندانی همچون زنده یاد استاد خانعلی صیامی دانست و گفت: هنرمندانی همچون صیامی نقش مهمی در اعتلای فرهنگی جامعه داشتند.
فرماندار تبریز ادامه داد: باید با زنده نگه داشتن یاد و خاطره این عزیزان، برای هنرمندان کشور الگوسازی کرد.
وی با اشاره به اینکه رمز هنرمندی درواقع قدرت کشف زیبایی هاست، گفت: تفاوت فیلسوفان و هنرمندان را می توان در این مبحث دانست که فیلسوفان حقیقت را زیبا میبینند اما هنرمندان در زیبایی حقیقت را جستجو می کنند و این دو شیوه در نهایت به یک مقصد ختم میشود.
گفتنی است زنده یاد خانعلی صیامی متولد ۱۳۳۱ در کلیبر و از عکاسان شناخته شده کشور بود و عکس های هنری شاخص و برجسته ای از مناطق مختلف آذربایجان به تصویر کشیده و در چندین جشنواره ملی و بین المللی مقام های برتر را از آن خود کرده که عکس های این هنرمند فقید از مناظر طبیعی و تاریخی آذربایجان و تصویربرداری دو فیلم سینمایی «سارای» و «سکوت کوهستان» از مهمترین فعالیت های هنری وی به شمار می رود و کتاب عکس نفیس و ارزشمندی نیز از این استاد توسط نشر سروش منتشر شده است .
منتخب هیات داوران جشنواره بین المللی شانگهای چین (۱۹۸۷)، دیپلم افتخار و جایزه کالج عکاسی توکیو در سیزدهمین جشنواره بین المللی جهانی عکس آسیا و اقیانوسیه (۱۹۸۸)، دیپلم افتخار و جایزه خطوط هوایی ژاپن در هفدهمین جشنواره عکس آسیا و اقیانوسیه (۱۹۹۶ ) ، تندیس و دیپلم افتخار جشنواره داسک ترکیه (۲۰۰۷) و فستیوال دوسالانه هنرهای تجسمی در موزه مونتونه سنت فرانسیسکو مونتن ایتالیا (۲۰۱۱) جوایز خارجی زنده صیامی هستند .
وی همچنین مقام نخست بخش اجتماعی و انسانی جشنواره انجمن سینمای جوان آذربایجان غربی (۱۳۶۵)، مقام نخست بخش فرهنگ و هنر اولین جشنواره انجمن سینمای جوان آذربایجان شرقی (۱۳۶۶)، مقام نخست بخش زندگی دومین جشنواره انجمن سینمای جوان آذربایجان شرقی (۱۳۶۷)، مقام نخست بخش اسلاید اولین مسابقه عکس و اسلاید صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (۱۳۶۷) ، رتبه دوم سومین مسابقه فرهنگی و هنری فجر استان آذربایجان شرقی و رتبه چهارم نخستین جشنواره فرهنگ ایران زمین (۱۳۸۳) را از ان خود کرده است.
نظر شما