به گزارش خبرنگار مهر، با روی پرده رفتن فیلم های آزادی مشروط و حکایت عاشقی در روز دوم جشنواره چهاردهم، آنچه انتظار می رفت به مرور درحال شکل گیری است و استقبال تماشاگران مانند دوره های گذشته به گرمی می گراید.
پنجشنبه شب با اکران فیلم آزادی مشروط به نویسندگی و کارگردانی حسین مهکام، فضای سینما سعدی رنگ و بوی واقعی جشنواره یافت و شلوغی این سینما را در پی داشت.
تمامی بلیت های کف این سینما که به طور اینترنتی است فروش رفت و صندلی های بالکن نیز در اختیار علاقه مندان قرار گرفت، بدین ترتیب دو نوبت نمایش این فیلم در سینما سعدی با استقبال روبه رو شد.
آزادی مشروط فیلمی با ژانر اجتماعی به کارگردانی و نویسندگی حسین مهکام و ساختهٔ سال ۱۳۹۲است.
داستان فیلم آزادی مشروط با مضمون اجتماعی و با محوریت توجه به زیرساخت های اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی در جامعه است، شاهرخ فروتنیان، حسین پاکدل، علیرضا آقاخانی، علیرضا مظفری، محمد کارت، محمد علی کیانی، بهاران بنی احمدی، میثم غنی زاده از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
نقش آفرینی محمد کارت در آزادی مشروط
نکته قابل توجه در این اثر سینمایی نقش آفرینی یکی از چهره های فیلم کوتاه و مستند شیراز است که نسبت به چهره های شناخته شده بازیگری فیلم ، بازی درخور توجه و تماشاگرپسندی از خود نشان داده است وی به عنوان بازیگر نقش آصف، کارآموز روان شناسی بالینی در مواجهه با بحران های شخصیتی سعید، نوجوان بزهکار فیلم توانسته است چهره ای کارآزموده از بازیگری کم نام و نشان در عرصه سینما از خود در این فیلم به جای گذارد.
محمد کارت( متولد ۱۳۶۵ در شیراز )، دانشآموخته بازیگری و فارغالتحصیل کارگردانی سینما از دانشگاه علمی کاربردی تهران است.
شروع فعالیت او در زمینه بازیگری تئاتر از سال ۱۳۷۹ بوده است، که طی این سالها چندین جایزه بازیگری تئاتر را از آن خود کرده است. وی همچنین به عنوان بازیگر در چندین فیلم سینمایی حضور داشته و ساخت چند فیلم مستند را نیز در کارنامه دارد.
گرچه نمایش فیلم آزادی مشروط در تالار حافظ با استقبالی مانند سینما سعدی روبه رو نشد، اما تماشاگرانی که برای دیدن این فیلم به سالن سبز این مجموعه آمدند با دیدن این فیلم تجربه بازی های جدی رامبد جوان را پشت سر گذاشتند که در نقش یک روانشناس بالینی در بحرانی قرار گرفته که او و پیشینه کاری اش را دستخوش فراز و فرود کرده است.
جوان در این فیلم مانند گذشته به این نقش نزدیک نیست و نشان می دهد در ارایه نقشی جدی با رگه های طنز کمتر می تواند ارتباط برقرار کند او در کنار دکتر بخشدار با بازی شاهرخ فروتنیان که مانند شخصیت علی اکبر صنعتی، هنرمند مجسمه ساز و نقاش که کودکان بی سرپرست را در پرورشگاهی در کرمان اداره می کرد نقشی را ایفا می کند که بیشتر در سایه قرار دارد.
رادان تماشاگران را به جشنواره کشاند
بدین ترتیب با نمایش فیلم های آزادی مشروط و ارغوان در سینما سعدی و تالار حافظ دومین روز چهاردهمین جشنواره فیلم فجر شیراز در نهایت با اکران حکایت عاشقی به کارگردانی احمد رمضان زاده به پایان رسید.
در این فیلم از ژانر سینمای دفاع مقدس که با بازی بهرام رادان توانست بسیاری از تماشاگران شیرازی را به سینما و تالار بکشاند داستان بر محور فاجعه غیر انسانی حلبچه قرار گرفته است. این درام عاشقانه شخصیت عکاسی را روایت می کند که در منطقه کردنشین با فاجعه ای انسانی روبه رو شده و ناخودآگاه در مسیر دفاع از انسان های بی گناه و عشقی زمینی قرار می گیرد. رادان که برای نخستین بار در نقشی غیر متعارف با نقش های تر و تمیز گذشته خود در قالب یک عکاس جنگ قرار گرفته اینبار نیز با حفظ شیوه بازیگری دست به انتخابی جسورانه زده است.
حکایت عاشقی با بکارگیری نماهای مستند این فاجعه انسانی در بازآفرینی بی شرمانه ترین رویداد جنگ های قرن بیستم در کنار داستانی عاشقانه میان دختری کُرد و عکاسی جوان و جسور بخشی از تاریخ ایران را روایت می کند که در سال های جنگ در گوشه گوشه این سرزمین چه در جبهه جنوب، چه در جبهه شمال غرب و دیگر مناطق جنگ زده در جریان بود.
این فیلم بر اساس خاطرات احمد ناطقی، عکاس خبری نوشته شده است، ناطقی بیست دقیقه بعد از بمباران حلبچه در محل حاضر شده و موفق به ثبت این واقعه شد. او در کنار شهید سعید جان بزرگی دیگر عکاس جنگ توانستند گستردگی این فاجعه انسانی را ثبت و ضبط کند.
در ادامه چهاردهمین جشنواره فیلم فجر شیراز، عصر جمعه، فیلم "به همراه چاقی" به کارگردانی راما قویدل و "ناهید" به کارگردانی آیدا پناهنده در سینما سعدی و تالار حافظ نمایش داده می شود.
نظر شما