۱۷ بهمن ۱۳۹۳، ۱۱:۱۳

مهر گزارش می‌دهد؛

چرا واردکنندگان دنبال پرتقال‌اند؟/ ذخیره ۴۵ هزارتن پرتقال شب عید

چرا واردکنندگان دنبال پرتقال‌اند؟/ ذخیره ۴۵ هزارتن پرتقال شب عید

واردات هرکیلوگرم پرتقال بین یکهزار تا ۲ هزار تومان سود برای واردکنندگان آن دارد، ضمن اینکه به ازای هر ایرانی سالانه بین ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم پرتقال در کشور تولید می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، طی هفته‌های گذشته اصرار عده‌ای بر واردات مرکبات به ویژه پرتقال برای ایام عید، تا جایی پیش رفت که وزیر جهادکشاورزی شخصا وارد ماجرا شد و در نامه ای به استانداران مرزی کشور با اشاره به اینکه مجوزی برای واردات میوه به ویژه مرکبات صادر نشده، بر جلوگیری از ورود غیرقانونی مرکبات به کشور تاکید کرده است.

 حجتی همچنین چند روز بعد از نگارش این نامه در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه هیچ نیازی به واردات میوه نداریم، تصریح کرده است: علی‌رغم اینکه عده‌ای همچنان به دنبال واردات میوه هستند و مانند سال گذشته به طرح شایعاتی مبنی بر کمبود مرکبات و نیاز به واردات می‌پردازند، وزارت جهاد کشاورزی اعلام می‌کند هیچ نیازی به واردات نداریم.

در همین زمینه ابوالقاسم حسن‌پور مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با مهر با بیان اینکه در وزارت جهاد کشاورزی مصوب شده ۴۵ هزار تن پرتقال و تا سقف ۲۰ هزار تن سیب از کشاورزان خریداری و برای شب عید ذخیره شود، گفت: میران تولید پرتقال طی سال‌جاری حدود ۲ میلیون تن، نارنگی ۶۵۰ هزارتن و لیمو شیرین ۷۲۰ هزار تن است ضمن اینکه با توجه به جمعیت ۷۵ میلیون نفری کشور، سرانه تولید پرتقال به ازای هر ایرانی  بین ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم یعنی چیزی حدود ۴ برابر متوسط جهانی آن است.

این مقام مسئول در وزارت جهاد با بیان اینکه به ازای هر ایرانی سالانه ۴۵ کیلوگرم مرکبات تولید می‌شود، افزود: زمانی که ۴ برابر سرانه جهانی پرتقال تولید می‌کنیم چرا باید اقدام به واردات آن کنیم؟

بنابراین سئوالی که در این میان مطرح می‌شود، آنکه چرا با وجود تاکید مسئولان ارشد وزارت جهادکشاورزی بر تولید کافی مرکبات و عدم نیاز کشور به واردات آن‌ها، عده‌ای همچنان اصرار بر این کار دارند؟

حسن‌پور، سود هنگفت حاصل از این واردات را علت اصرار عده‌ای بر واردات دانست و افزود:  واردات هر کیلوگرم پرتقال حداقل بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان برای واردکنندگان آن سود دارد و به همین دلیل است که اصرار زیادی برای واردات آن می‌شود.

کد خبر 2488501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha