حمید ظهرابی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه استان اصفهان به دلیل توسعه ناپایدار در حوضه آبخیز زاینده رود آسیبهای زیادی را متحمل شده است، اظهار داشت: آلودگی هوا، آب و خاک و کمبود شدید آب، اصفهان را یکی بحرانیترین کانونهای کشور کرده است.
وی اجرای برنامههای اصلاحی و احیایی در حوزه اصفهان را ضروری دانست و افزود: باید شیوه بارگذاری در استان در بخش صنعت و کشاورزی و در واقع حتی توسعه شهرها دوباره بازنگری و اصلاح شود و برخی از توسعهها باید دوباره برگردد و با توان سرزمین متناسب شود.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه سازمان محیط زیست در استان اصفهان تجهیزات، امکانات، نیروی انسانی و اعتبارات خوبی ندارد، ادامه داد: این سازمان نمیتواند از عهده مشکلات استان بر بیاید و ضروری است که تناسب امکانات و خدمات لازم را در استان ایجاد کنند.
وی در ادامه در خصوص آلاینده بودن معدن طلای موته نیز بیان داشت: استفاده از ترکیبات سیانیدی برای استحصال طلا در منطقه معدن طلای موته وجود دارد اما فرآیند شیمیایی آن به صورت آزاد نیست و زمینه مرگ و میر را ایجاد نمیکند.
ظهرابی اظهار داشت: سیانید مورد استفاده در معدن طلای موته در سطحهای باطله ایزوله نگهداری میشود و از این رو تقریبا آلودگی را به دنبال نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر نحوه مدیریت پسماندها، نحوه برداشت، تخریبهای حین برداشت و آزاد شدن برخی فلزات سنگین در معدن طلای موته دارای مشکل اساسی است، ادامه داد: بر همین اساس اداره کل محیط زیست استان به صورت جدی پیگیر این پرونده است.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه ادامه صدور مجوز بهرهبرداری از معدن طلای موته در صورت بازسازی تخریبهای زیست محیطی صورت گرفته در این معدن امکان پذیر است، اضافه کرد: مجوز توسعه معدن طلای موته تا زمان بازسازی تخریبهای صورت گرفته صادر نخواهد شد.
نظر شما