۱۸ بهمن ۱۳۹۳، ۲۰:۵۹

پورابراهیمی:

دولت بدهکارترین مجموعه به نظام بانکی کشور است

دولت بدهکارترین مجموعه به نظام بانکی کشور است

کرمان - نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی دولت را بدهکارترین مجموعه به نظام بانکی کشور عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا پورابراهیمی عصر شنبه در سومین نشست هم اندیشی اقتصاد مقاومتی در بانک ملی کرمان عنوان کرد: در بحث نظام بانکی اولین نکته ای که باید توجه داشت این است که نگرش ما و پایه و اساس آن نسبت به تامین مالی کشور باید تغییر کند چرا که نگرش بانک محور در جهان تغییر پیدا کرده است .

وی با بیان اینکه در هیچ جای دنیا مشاهده نشده که تنها بانک ها تامین مالی را در عرصه های مختلف انجام دهند و این در حالی است ایجاد بازار سرمایه پویا و توانمند و ... می تواند در کنار نظام بانکی کشور موثر باشد.

پورابراهیمی در ادامه افزود: باید به سمت تحول در ساختار مالی از طریق بورس و بازار سرمایه حرکت کنیم گرچه طی سال های گذشته سهم بازار سرمایه در تامین مالی ارتقا یافته است اما پاسخگوی مجموعه نیازهای کشور نیست و علاوه بر گسترش نظام تامین مالی باید به اصلاح ساختار نظام بانکی از درون نیز توجه شود. 

نماینده مردم کرمان و راور ادامه داد: برای فعالان بخش خصوصی که متقاضی دریافت تسهیلات هستند دو مشکل اساسی دسترسی به منابع مالی و نرخ تامین مالی وجود دارد.

وی نرخ تامین مالی را در کنار حوزه دسترسی به منابع بانکی یکی از چالش های اصلی عدم افزایش سرمایه بانک ها متناسب با نیازهای کشور عنوان کرد و گفت: شوک ارزی در سال ۹۱ منجر به کاهش یک سومی توان وام دهی منابع بانک ها شد.

پورابراهیمی اظهار داشت: افزایش سرمایه در دو بخش بانک های دولتی و خصوصی انجام می گیرد که باید در دستور کار قرار گیرد .

دولت بدهکارترین مجموعه به نظام بانکی کشور

پورابراهیمی با بیان اینکه دولت بدهکارترین مجموعه به نظام بانکی کشور است گفت: میزان مطالبات معوق کشور از ۹۰ هزار تومان عبور کرده است که این مسیر نیازمند تحول اساسی است .

وی سهم استان کرمان را از معوقات رقمی برابر با ۲ تا ۲.۵ درصد عنوان کرد و گفت: این سهم با ارزیابی اینکه چند درصد وام داده شده تعیین می شود و اینکه بعضی جاها معوقات ندارند نه اینکه وام دادند و معوقات ندارند بلکه به این معنا که وامی داده نشده و معوقاتی هم ندارند.

نماینده مردم کرمان و راور همچنین با بیان این امر که بانک ها می توانند بخشی از دارایی های مازاد خود را بفروشند گفت: بخشی از بانک ها به سمت بنگاه داری رفته اند و یکی از چالش های اصلی آن ها این است که برای تامین مالی هلدینگ های خود دچار مشکل شده اند.

پورابراهیمی افزود: دولت امکان برگرداندن منابع اخذ شده را ندارد و پیش بینی ما این است که ۳۰ درصد از معوقات بانک ها مربوط به دولت است که نیازمند اقدامات موثر در این زمینه هستیم.

بانک ملی ۴۸۰ میلیارد تومان برای زلزله بم معوقات بانکی دارد

وی با توجه به اینکه بخشی از معوقات بانکی برای حوادث اختصاص یافته است گفت: بانک ملی در استان کرمان از زمان زلزله بم ۴۸۰ میلیارد تومان برای زلزله بم معوقات بانکی دارد و دولت نیز ۲۰ هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی و ۷۰ هزار میلیارد تومان به بانک های دولتی بدهی دارد که در خصوص زلزله بم تضمین با بخش دولتی بوده است اما وام گرفته شده مربوط به بخش خصوصی بوده است.

وی گفت: باید این سنگ را از جلوی پا برداشت تا این نرخ های بدهی موکول به سال های بعد نشود چرا که جریمه هایی را نیز در پی دارد.

پورابراهیمی با توجه به مطالبات ناشی از نظام اقتصادی که منابع بانکی را در جای اصلی به کار نبرده است  گفت: این امر مورد توجه ویژه دولت و مجلس است و بر این بخش تمرکز داریم.

وی همچنین افزود: تامین مالی با نرخ های ۲۵ ، ۲۷ و ۳۰ درصد و حتی بالای ۳۰ درصد به صورت اسمی یا به صورت نرخ موثر داریم که به مراتب چند درصد بالاتر است و متوسط نرخ تامین مالی در کشور به شدت افزایش یافته است.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه برآورد ما برای متوسط نرخ مالی کشور ۴۰ تا ۴۵ درصد است افزود: بخش عظیمی از منابع بانکی ما به جای اختصاص به مجموعه واقعی صرف منابع بین بانکی می شود و  این یکی از چالش های کلان اقتصاد کشور ما است که باید فکری برای برطرف کردن این چالش بکنند.

پورابراهیمی افزود: دولت اعلام کرده است که نرخ تورم در اقتصاد کشور را کنترل کرده است که انتظار ما در این خصوص بر آن است که سود سپرده ها کاهش یابد و اینکه در سال های گذشته پنج درصد سود سپرده بانکی را به یکباره افزایش دادیم یک خطای استراتژیک در اقتصاد کشور بود که روی داد .

وی رقابت در نرخ سود سپرده به سمتی می رود که به عملیات انتحاری دارد منجر می شود و طرف را به هر شکلی شده از صحنه خارج می کنند که با یک درصد سود اضافه جذب سپرده کنند که در این زمینه باید اقدامات لازم برای کاهش سود سپرده ها انجام گیرد.

کد خبر 2489714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha