حجتالاسلام علی مقنی نصرآبادی - در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این دوره از مسابقات قرآن و حدیث در دو مرحله مقدماتی و سراسری در رشتههای حفظ (قرآن و حدیث)، قرائت (تحقیق و ترتیل)، تفسیر، معارف حدیث، معارف ادعیه و زیارات، دعاخوانی، اذان و فرازخوانی قرآن برگزار میشود. مرحله مقدماتی این مسابقات از روز پنجشنبه 7 اسفندماه به صورت همزمان در تمامی استانهای کشور و در قم 8 اسفندماه برگزار میشود ولی مرحله سراسری آن از 17 تا 19 اردیبهشت ماه سال آینده در همدان برگزار خواهد شد.
وی افزود: علاقه مندان برای شرکت در این مسابقات میتوانند از طریق سایت معاونت تهذیب حوزههای علمیه به آدرسwww.tahzib-howzeh.com و یا از طریق معاونت تهذیب مدیریتهای حوزههای استانی اقدام کنند.
برگزاری دورههای تربیت معلم و مدرس قرآن
حجتالاسلام مقنی در بخش دیگری از سخنان خود برنامهریزی و نظارت بر فعالیتهای قرآنی تمامی مدارس علمیه را از ماموریتها و وظایف اداره کل قرآن و حدیث حوزههای علمیه ذکر کرد و گفت: این اداره کل زیرنظر معاونت تهذیب حوزههای علمیه فعالیت دارد.
وی به تشریح برخی فعالیتهای این اداره کل در دو حوزه آموزش و ترویج پرداخت و اظهار کرد: در طول سال تحصیلی که امکان برگزاری دورههای تربیت مدرس و تربیت معلم قرآن کریم کمتر وجود دارد، برنامهریزی میشود که کارگاههای آموزشی کوتاه مدت در مدارس علمیه برگزار شود.
حجتالاسلام مقنی عناوین این کارگاهها را متنوع برشمرد و گفت: استادان برجسته قرآن از قم به استانهای کشور برای اداره این کارگاهها و جلسات قرآنی اعزام میشوند. در تابستان نیز دورههای تربیت معلم و تربیت مدرس در رشتههای روخوانی و روان خوانی، تفسیر، ترجمه، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه برگزار میشود.
وی برگزاری مسابقات قرآن و حدیث، اجرای کرسیهای تلاوت و محافل مناسبتی قرآن و عترت در مدارس علمیه سراسر کشور را از جمله برنامههای ترویجی اداره کل قرآن و حدیث حوزههای علمیه ذکر کرد.
تشکیل 6 کارگروه تخصصی
حجتالاسلام مقنی از تشکیل 6 کارگروه تخصصی قرآن و حدیث خبر داد و اضافه کرد: این کارگروهها که شامل قرائت، حفظ، ترجمه و تفسیر، حدیث، دعا و توسل و ترویج است زیر نظر شورای قرآن و عترت فعالیت دارند. شورای قرآن و عترت نیز از تعداد استادان برجسته قرآن و حدیث تشکیل شده است.
به گفته وی در آزمون سالانه حفظ قرآن و نهجالبلاغه که هر ساله در ماه مهر برگزار میشود حدود هزار و 300 نفر از طلاب حافظ در رشتههای 5 جزء، 10 جزء و حفظ کل شرکت میکنند.
مدیر دفتر قرآن و عترت حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: برای قبول شدههای آزمون سراسری حفظ قرآن و نهج البلاغه مزایای همچون ارتقای شهریه، اسکان در شهرکهای طلبگی، تسهیلات بانکی، امتیازات تبلیغ و برخی خدمات دیگر در نظر گرفته میشود.
نظر شما