به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر به نقل از سازمان ملل متحد، در حاليكه حادثه تسونامي كه موجب مرگ 300 هزار نفر شد توجه و عواطف بين المللي را به خود جذب كرد، اما هم اكنون در كشورهاي فقير و توسعه نيافته وقايع مختلفي رخ مي دهند كه هر ماه برابر با تسونامي جان انسانها را مي گيرند.
بر اساس اين گزارش، در حاليكه در كشورهاي فقير در هر ساعت يك هزار و 200 كودك جان خود را در اثر شرايط ناگوار اقتصادي و معيشتي از دست مي دهند، رفاه ثروتمندان كشورهاي توسعه يافته روز به روز افزايش مي يابد.
گزارش ياد شده، علت شرايط فعلي كشورهاي توسعه نيافته و در حال توسعه را فقر نهادينه شده در اين كشورها مي داند كه حاصل قرنها استعمار و چپاول جهان سوم توسط كشورهاي ثروتمند اروپاي غربي، آمريكاي شمالي، ژاپن و استراليا است.
خانواده هاي مولتي ميلياردري كه شركتهاي بزرگ و بانكهاي معتبر بين المللي را در اختيار دارند، بر اقتصاد جهاني حكمراني مي كنند و هر روز بر تلاش خود براي كسب ثروت بيشتر از كشورهاي توسعه نيافته آسيا، آفريقا و آمريكاي لاتين مي افزايند.
در حاليكه رهبران كشورهاي ثروتمند وانمود مي كنند كه در رابطه با محو فقر از سطح جهان، جدي هستند و در ظاهر طرحهاي فراواني براي رفع فقر جهاني دارند، اما در واقع سياستهايي را به كشورهاي جهان سوم تحميل مي كنند كه طرحهاي ضد فقر را عملا غير قابل تحقق مي سازند.
در حاليكه سازمان ملل پنج سال پيش به منظور رفع فقر و ايجاد برابري در سطح جهان برنامه اي به نام "اهداف توسعه هزاره" برقرار كرد، اما تاكنون هيچ يك از اين اهداف تحقق پيدا نكرده اند.
در بسياري از مناطق جهان توسعه انساني تضعيف شده است و نابرابري هاي عميق همچنان در حال گسترش مي باشند. سياستهاي تجاري كشورهاي ثروتمند همچنان حق كشورهاي فقير را از ثروتهاي دنيا پايمال مي كنند.
سازمان ملل مي افزايد، اين خطر وجود دارد كه 10 سال آينده همچون 15 سال گذشته بيشتر به وعده و وعيد دادن كشورهاي ثروتمند بگذرد، تا انجام اقدامات عملي براي كاهش فقر در سطح جهان.
اين گزارش مي افزايد، بحث در رابطه با توزيع نامناسب درآمدي در جهان كماكان ادامه دارد و 500 نفر اول ثروتمندان عالم مجموعا ثروتي بيش از 416 ميليون فقيرترين مردم جهان دارند.
بعلاوه، 2.5 ميليارد نفر از مردم جهان با درآمدي كمتر از روزي 2 دلار زندگي مي كنند و 40 درصد از جمعيت جهان فقط 5 درصد از درآمد جهاني را در اختيار دارند. و اين در حالي است كه 10 درصد ثروتمندان جهان 54 درصد ثروت عالم را در دستان خود دارند.
بنابر شاخص توسعه انساني سازمان ملل نيز 18 كشور كه مجموعا 460 ميليون نفر جمعيت دارند، با كاهش شاخص توسعه انساني نسبت به دهه قبل مواجه شده اند، كه امري بي سابقه است.
10.7 ميليون كودك در سراسر جهان هر ساله قبل از سن پنج سالگي جان خود را از دست مي دهند و بيش از يك ميليارد نفر از مردم جهان با فقر شديد و درآمد كمتر از روزي يك دلار زندگي مي كنند.
ايدز سالانه جان 3 ميليون نفر را مي گيرد و 5 ميليون نفر ديگر را نيز به خود مبتلا مي سازد و ميليونها كودك خصوصا در كشورهاي آفريقايي را يتيم مي سازد.
نظر شما