به گزارش خبرنگار مهر، نشست مشترک مدیران و معاونین فنی و حرفهای غرب کشور شامگاه یکشنبه در محل اداره کل فنی و حرفهای استان کرمانشاه با حضور مدیران و معاونین استانهای کرمانشاه، همدان، کردستان و ایلام برگزار شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه در این نشست به عملکرد این ادراه کل اشاره کرد و گفت: امسال شش میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل دهکده های مهارت در شهرستان های سنقر، هرسین و اسلام آبادغرب در استان توسط اداره کل آموزش فنی و حرفهای جذب شده است.
داوود ناصری امید تصریح کرد: دهکده مهارت سنقر هم اکنون آماده افتتاح است و دو دهکده دیگر نیز تا پایان سال آینده افتتاح می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون و تا به امروز اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه هیچ گونه بدهی ندارد، گفت: همچنین ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار از محل تملک دارایی ها برای بازسازی مراکز فنی و حرفه ای استان جذب شده و تعمیرات و بهسازی مرکز شماره یک که یکی از قدیمی ترین مراکز استان است، انجام شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه تشکیل شورای مهارت توسط این اداره کل را برای اولین بار در کشور یک تجربه موفق دانست و گفت: شورای مهارت با کمک دستگاه های اجرایی در شهرستان های استان کرمانشاه تشکیل شده که در این زمینه در منطقه غرب کشور پیشتاز هستیم.
تخصیص هر گونه اعتبار آموزشی منوط به شورای مهارت است
ناصری امید تصریح کرد: البته قبلا شورای مهارت در استان کردستان نیز آغاز شده بود اما به صورت رسمی از استان کرمانشاه آغاز و شکل گرفت و تخصیص هر گونه اعتبار آموزشی نیز منوط به تصمیم شورای مهارت شد.
وی افزود: بنابراین اگر دستگاه های استان طرحی دارند که در زمینه های آموزش هر گونه مهارت است، ابتدا باید در شورای مهارت طرح و پس از تصویب و تایید شورا اجازه اجرا می گیرد.
ناصری امید با اشاره به انعقاد تفاهمنامه هایی با نهادهای مختلف از جمله کمیته امداد، بهزیستی و زندانها بری برگزاری دوره های آموزشی مهارت گفت: بعضی دستگاه ها چون کمیته امداد اعتبارات خوبی را برای آموزش دارند که امسال و خارج از شورای مهارت آموزش ۷۰۰ نفر از مددجویان این نهاد را تعهد کردیم.
وی، راه اندازی دانشگاه علمی، کاربردی کرمانشاه با ۹۰۰ دانشجو در ۱۱ رشته کارشناسی و کاردانی و همچنین ایجاد مراکز علمی و کاربردی شهرستان های سنقر و پاوه را از دیگر اقدامات فنی و حرفه ای استان کرمانشاه در تقویت و ترویج فرهنگ مهارت آموزی برشمرد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه،در پایان قانونمند بودن و براساس استانداردهای آموزشی عمل کردن را از سیاست های اصلی این سازمان در آموزش مهارت عنوان کرد.
موازی کاری برخی دستگاهها در آموزش، باعث هدر رفت امکانات فنی و حرفهای می شود
در ادامه معاون اداری و مالی اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه، یکی از مشکلات دستگاه های اجرایی را خارج شدن از وظایف اصلی خودشان برشمرد و گفت: متاسفانه برخی از دستگاه ها اقدام به برگزاری دوره های آموزشی مهارتی که از وظایف اصلی اداره کل آموزش فنی و حرفهای است، می کنند.
جمشید مفید افزود: هرز رفتن برخی از سرمایه ها به خاطر نبود نیروی مناسب استفاده کننده از آن را از جمله مشکلات سازمان فنی و حرفهای عنوان کرد و گفت: متاسفانه گاهی شاهد این هستیم که مرکز آموزشی فنی و حرفهای احداث می شود اما آنگونه که باید نیرویی برای آموزش به آن رجوع نمی کند و یکی از دلایل آن موازی کاری برخی دستگاه ها در اجرای امر آموزش مهارت است.
وی از وجود ۴۰۰ نیروی انسانی فعال در اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه خبر داد و گفت: ۱۱۶ نفر از این نیروها رسمی، ۱۲۵ نفر قراردادی، و ۱۶۲ نفر حقالتدریس هستند و ۹ سرباز مربی نیز فعالیت دارند و ما در مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان نهایت استفاده را از تجربیات سرباز مربی ها داریم.
مفید از پرداخت کل بدهی های اداره کل فنی و حرفهای استان کرمانشاه تا پایان بهمن ۹۳ خبر داد و گفت: خوشبختانه مشکلی در این رابطه وجود ندارد.
برگزاری آزمونهای سخت باعث کسادی آموزشگاههای آزاد است
در ادامه رئیس کانون آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای کرمانشاه هم با اشاره به مشکلات موجود در آموزشگاه های آزاد گفت: هم اکنون از ۴۵۰ آموزشگاه خصوصی، ۳۰۰ آموزشگاه فعال است و متاسفانه برخی از این آموزشگاه ها به خاطر سیاست های سازمان فنی و حرفه ای کشور و سختگیری های انجام شده برای داشتن تجهیزات، آموزش و مربی استاندارد، نیمه فعال هستند.
فرهاد جامه شورانی همچنین به کسادی بازار کار آموزشگاه ها اشاره کرد و گفت: ما هم اکنون آموزشگاه هایی در رابطه با مهارتهای طراحی و دوخت، عمران، مالی، بازرگانی و ... داریم اما استقبالی که باید از سوی متقاضیان صورت گیرد وجود ندارد.
وی حذف آموزش دانشآموزان کار و دانش از آموزشگاه های آزاد را یکی از دلایل کسادی بازار آموزشگاهها برشمرد و گفت: برگزاری آزمونهای سخت نیز از دیگر دلایل استقبال کم از آموزشهای فنی و حرفه ای است و گاهی اتفاق میافتد که کارآموز آموزشش را در این آموزشگاهها گذرانده و برای آزمون از طریق وزارتخانههای دیگر اقدام کرده و مدرک خود را دریافت میکند.
جامه شورانی از ورود آموزشگاه های آزاد به تاسیس آموزشگاههای بازار محور خبر داد و گفت: سعی ما تاسیس آموزشگاه های جدید در استان است که براساس نیازسنجی و امکان سنجی استان برای حرفه های مورد نیاز صورت می گیرد.
آموزشگاه های آزاد فنی و حرفهای، آموزش های متناسب با نیاز بازار برگزار کنند
در ادامه، مدیرکل فنی و حرفه ای کردستان هم با اشاره به مشکلات مطرح شده از سوی رئیس کانون آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد کرمانشاه گفت: تغییر نگرش و رویکرد در آموزشگاه های آزاد یکی از گام های اساسی و مورد تاکید برای تغییر وضعیت این آموزشگاه هاست.
جمیل احمدی یکی از فرصت سازی ها را آموزش به کودکان عنوان کرد و افزود: آموزش به کودکان فرصت بسیار خوبی را فراهم می کند تا آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای بتوانند در این زمینه مهارت های لازم را آموزش دهند و از آن بهره مند شوند.
وی تاکید کرد: آموزشگاه ها باید دوره های آموزشی خود را براساس نیاز بازار برگزار کنند تا شاهد رونق بیشتری باشند.
همچنین مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان همدان نیز گفت: آموزشگاه های آزاد باید نیم نگاهی به مشاغل آینده داشته باشند که به وضعیت مطلوبتری دست یابند.
علیرضا مهرابی، با بیان اینکه نداشتن ساختمان ثابت و پرداخت اجاره بها یکی از مشکلات آموزشگاه هاست گفت: در گذشته تسهیلاتی را برای خرید و احداث ساختمان آموزشگاه به مدیران آنها میدانند و هماکنون بسیاری از آموزشگاهها مستاجرند که اگر این تسهیلات دوباره به آنان پرداخت شود تا حد زیادی از مشکلات آنها کاسته خواهد شد.
نظر شما