۴ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۳۳

بازدید سینماگران از موزه دفاع مقدس خرمشهر

بازدید سینماگران از موزه دفاع مقدس خرمشهر

فیلمسازان و عکاسان حاضر در پنجاه‌ودومین جشنواره منطقه‌ای فیلم کوتاه انجمن سینمای جوان «اروند» صبح امروز از موزه دفاع مقدس خرمشهر بازدید کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، در این بازدید عباس حربی، مسئول فرهنگی موزه دفاع مقدس خرمشهر ضمن خوشامدگویی به میهمانان حاضر در این جشنواره گفت: لازم می دانم در ابتدا تاریخچه ای از آنچه بر سر مردم خرمشهر آمده است، توضیح دهم. شهریور ماه سال ۵۹ زمانی که جنگ شروع شد دو شهر آبادان و خرمشهر اولین شهرهایی بودند که در معرض حمله دشمن قرار گرفتند. این حملات در ۴ آبان سال ۵۹ شدت گرفت.

وی افزود: در آن دوران، صدام حسین گفته بود که من خرمشهر و آبادان را سه ساعته تصاحب می کنم که وعده سه ساعته او با مقاومت مردم خرمشهر و آبادان ۳۵ روز طول کشید و دست آخر مقاومت مردم این سرزمین و جنگ های کوچه به کوچه ای که برای دفاع از سرزمین خود انجام دادند، باعث آزادسازی خرمشهر شد.

مسئول فرهنگی موزه دفاع مقدس خرمشهر با اشاره به این مطلب که این مرکز در زمان جنگ مقر فرماندهی عراقی ها شده بود، گفت: مرکز فرهنگی موزه دفاع مقدس خرمشهر در زمان مقاومت مردم به مقر فرماندهی عراقی ها تبدیل شد. در آن دوران من و بسیاری دیگر از دوستان شهیدم دانش آموز بودیم. به خوبی به یاد دارم که از سر کلاس های درس بیرون می آمدیم و وارد جنگ کوچه می شدیم. خلاصه پس از یکماه‌ و نیم مقاومت آبادان را پس گرفتیم.

حربی تاکید کرد: اما پس گرفتن شهرمان خون‌بهای بسیاری پرداختیم چراکه بسیاری از زنان و مردان بومی این دو شهر به شهادت رسیدند.

وی افزود: البته ناگفته نماند که در کنار مردان و همکلاسیان دوران دانش آموزی‌ام، زنان بسیاری به شهادت رسیدند. شهناز محمدی، شهناز حاجی‌شاه، خانم ترکی‌زاده، خانم بندری‌زاده و بسیاری دیگر از زنان این سرزمین که در آن زمان دختران نوجوانی بیش نبودند، ایستادند و از سرزمینشان دفاع کردند.

مسئول فرهنگی موزه دفاع مقدس خرمشهر خطاب به فیلمسازان حاضر در این جلسه اظهار کرد: غم از دست دادن همشهریان، دوستان، خواهران، برادرمان و پدران و مادرانمان یک طرف و دیده نشدن رشادت های آنها بار سنگینی است که بر دوش ما است. از همین رو، من از شما فیلمسازان می خواهم درباره این مقاومت ها فیلم بسازید. آثار بسیاری را مستند کنید تا آیندگان بدانند در این سرزمین چه اتفاقی افتاد.

حربی در پایان صحبت هایش بیان کرد: قرن ها از این داستان نگذشته است بلکه هنوز به عنوان یک سند زنده افراد، آدم ها حضور دارند و می‌توان با آنها مصاحبه کرد و تمام خاطراتشان را به صورت تصویر یا کتاب منتشر کرد ولی متاسفانه کمتر اتفاقی از این دست می افتد.

در ادامه این بازدید، بخش های مختلف موزه دفاع مقدس خرمشهر مورد بازدید قرار گرفت.

در این برنامه علاوه بر فیلمسازان و عکاسان جوان برخی از مدیران و سینماگران نیز حضور داشتند. فرشته طائر‌پور، مهدی نادری، محسن امیریوسفی، جعفر صانعی‌مقدم، محمدمهدی طباطبایی‌نژاد، فرید فرخنده‌کیش و سعید پوراسماعیلی از جمله سینماگران حاضر در این بازدید بودند.

کد خبر 2504682

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha