به گزارش خبرنگار مهر، امیرسرتیپ مسعودرضا زواره ای ظهر دوشنبه در همایش سازمان تحقیقات نزاجا در جمع دانشجویان دانشگاه فردوسی در تالار دانشکده علوم بیان کرد: مهمترین مأموریت ارتش تأمین امنیت جامعه است و ما در منطقه ای که منشأ تمام شیطنت ها و دسیسه های شرق و غرب است در کمربند آرامشی که امینتی قابل قبول دارد زندگی می کنیم.
وی امنیت را اکسیژن جامعه توصیف کرد و گفت: مأموریت ارتش بعد از جنگ تحمیلی تعمیر، نگهداری و تولید تجهیزات نظامی بر پایه دانش بومی و با اتکاء به مراکز دانشگاهی کشور بوده است.
وی اظهار داشت: بعد از جنگ تحمیلی مأموریت ارتش تعمیرات در راستای تغییرات بود و باید با پیروی از بیانات مقام معظم رهبری به سمت خودکفایی حرکت می کردیم.
روی آوری به سمت تاکتیک های بومی
وی ادامه داد: در این راستا سه پروژه موج در نیروی دریایی منجر به ساخت ناوشکن جماران، پروژه اوج در نیروی هوایی که منتهی به ساخت هواپیمای آذرخش و پروژه ذوالفقار در نیروی زمینی به ساخت تانک ذوالفقار منجر شد.
رئیس سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی منطقه شرق نزاجا گفت: با وجود این که ارتش ایران زیرساخت علمی نداشت و فقط در حوزه های مهارتی و خلاقیتی تجربیاتی داشت با ارتباط محکم با دانشگاه موفق به ساخت تجهیزات نظامی شد.
وی اذعان کرد: نخستین ارتباط ارتش با دانشگاه به صورت جدی در حوزه تحقیقات کاربردی شکل گرفت که نقطه عطف این ارتباط مسئله حمله آمریکا به عراق بود که باعث شد همه نیروهای مسلح به سمت تاکتیک های بومی روی آورند.
امیر سرتیپ زواره ای با بیان این که صحنه نبرد یک محیط کاملا علمی و منطقی است افزود: اگر در حوزه نبرد تمام زیرساخت ها از بنیان های علمی برخوردار نباشند نمی توان انتظار پیروزی داشت.
وی مأموریت ساخت تجهیزات نظامی را به عهده وزارت دفاع معرفی کرد و گفت: ترجمان نیازهای عملیاتی به زبان علمی و کمی کردن آنها به عهده سازمان تحقیقات خودکفایی است.
وظیفه دانشگاه ورود به تحقیقات بنیادی است
وی سازمان تحقیقات خودکفایی نزاجا را محلی برای نشان دادن توانایی های جوانان کشور دانست و افزود: انجام بسیاری از تحقیقات از حوزه فعالیت این سازمان خارج است و باید از توانمندی های دانشگاه در این زمینه استفاده کنیم.
امیر سرتیپ زواره ای نیازهای ارتش در حوزه صنعت را بسیار گسترده دانست و ادامه داد: در سازمان تحقیقات خودکفایی یک گروه تحقیقاتی باید به این امور بپردازد که با پیچیده شدن فناوری نیاز به همکاری دانشگاه به این سازمان بیش از پیش احساس می شود.
وی ادامه داد: وظیفه دانشگاه ورود به تحقیقات بنیادی است و صنعت وظیفه دارد که علم تولیدی توسط دانشگاه ها را به فناوری تبدیل کند.
وی تاکید کرد: در این صورت است که این دانش تبدیل به محصول می شود که نقش سازمان تحقیقات خودکفایی نزاجا بسیار نزدیک به تولید و استفاده از محصول است.
وی با بیان این که ایران توان سرمایه گذاری ریسک پذیر روی تحقیقات صنعتی را ندارد گفت: سابقه تحقیقات نظامی در کشور بیشتر از ۳۰ سال نیست و با توجه به نرخ تولید بالای علم در کشور می توان با اتخاذ رویکردهای هوشمندانه و انتخاب علومی که منجر به ثروت و قدرت بیشتری می شود به تکنولوژی های مورد نیاز خود دست یافت.
نظر شما