به گزارش خبرگزاری مهر، آیین پایانی نخستین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی اهواز شب گذشته ۸ اسفند با حضور جمعی از مسئولان، هنرمندان شخصیت های علمی و اهالی سینما در سالن اجتماعات شركت نفت اهواز برگزار شد.
در این مراسم که سید ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، عبدالحسین مقتدایی استاندار خوزستان، محمد رعایایی سرپرست رییس دانشگاه چمران و تعداد زیادی از هنرمندان و هنر دوستان خوزستانی حضور داشتند، تعدادی از شخصیتهای علمی و فرهنگی تقدیر شدند.
عدنان غفراوی بازیگر فیلم «باشو، غریبه کوچک» یکی از مهمانان ویژه این مراسم بود که در آیین اختتامیه جشنواره تقدیر شد. وی همراه با نمایش بخشهایی از فیلم «باشو غریبه کوچک» روی سن رفت و از بهرام بیضایی یاد کرد و گفت که از مسئولان تنها یک کیوسک میخواهد که برای امرارمعاش خانواده و در امان ماندن از گردوغبار در آن کار کند. افراد حاضر در سالن هم او را بهشدت تشویق کردند.
در این مراسم فاطمه معتمدآریا جایزه ویژهای به آرونا واسادوف اهدا کرد. واسادوف رییس هیات داوران نخستین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی اهواز است که مدرک دکترای خود را از دانشگاه پارش گرفته است. او موسس و مدیر شبکه بینالمللی ارتقای سینمای آسیا است که در سال ۱۹۹۸ با هدف معرفی سینمای آسیا مجله «سینمایا» را راهاندازی کرده است. فعالیتهای آرونا با جوایز و مقامهای فرهنگی، ملی و بینالمللی ازجمله نشان شوالیه هنر و ادبیات فرانسه ارجگذاری شده است.
همچنین، پرفسور ناهید پوررضا استاد برجسته رشته شیمی تجزیه دانشگاه شهید چمران اهواز مورد قدردانی قرار گرفت. پروفسور ناهید پوررضا دانشآموخته رشته شیمی تجزیه دانشگاه بیرمنگام انگلستان و در حال حاضر در دانشگاه شهید چمران اهواز مشغول به تدریس است.
پروفسور امیدعلی کرم زاده، نیز از دیگر شخصیتهای برجسته علمی بود که در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفت. پروفسور کرم زاده در سال ۱۳۵۳ بهعنوان عضو فعال انجمن ریاضی آمریکا (AMS) شروع به فعالیت کرد که کماکان نیز با این انجمن، در حال همکاری است. وی از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸ بهعنوان رئیس دانشکده علوم ریاضی و کامپیوتر دانشگاه شهید چمران اهواز مشغول به فعالیت است.
همچنین حسین صافی، مستندساز پیشکسوت خرمشهری دیگر چهرهای بود که در آیین اختتامیه نخستین جشنواره علمی اهواز، مورد تقدیر قرار گرفت. صافی كه در حیطه ساخت مستندهای زیستمحیطی فعال است تاكنون كارگردانی آثاری چون سیراف، صحرای زنده، میمند، حلزونها، در حاشیه جنگل، مانگروها، گیاهان مناطق خشک و شور، دریاچه طشک، گنـــو، ساحل، دگردیسی را بر عهده داشته است. عمده آثار صافی توسط صداوسیمای مركز بوشهر تهیهشده است.
در ادامه مراسم، برگزیدگان نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز معرفی شدند.
در بخش بینالملل، جایزه مولانا ــ جایزه بزرگ بهترین فیلم جشنواره ــ همراه با ۵ هزار دلار جایزه نقدی به «مغز زیبای آسیبدیده من» ساخته سوفی رابینسون و لوتیه سادرلند از هلند اهدا شد.
جایزه خوارزمی - جایزه بهترین کارگردانی- همراه با ۴ هزار دلار به حیات در رگهای سرد ساخته فتح ا... امیری از ایران. تعلق گرفت.
جایزه فارابی - جایزه بهترین فیلمنامه و تحقیق- تقدیرنامه هیاتداوران به «برای گونگادین بهشت نیست» ساخته غلامرضا نعمت پوراز ایران و جایزه فارابی همراه با ۳ هزار دلار به «هیجان ذرات» ساخته مارک لوینسون از آمریکا تعلق گرفت.
تقدیرنامه هیاتداوران نیز به فیلم «جاده درخت ساج» ساخته لوسی دیویس، سنگاپور و جایزه خواجهنصیرالدین طوسی به همراه ۳ هزار دلار به «برج ساعت مکه» ساخته کارا ارسلان و بن سالم عبدا... از آلمان و جایزه غیاثالدین جمشید کاشانی - جایزه بهترین فیلمبرداری - به همراه ۴ هزار دلار به «آهسته» ساخته ساشاسیفرت از آلمان اختصاص یافت.
در بخش جایزه رازی - جایزه بهترین تدوین - تقدیرنامه هیات داوران برای «زمین سپید» ساخته جی کریستین ینسن از آمریکا و جایزه رازی به همراه ۳ هزار دلار به «رایحه بهشت» ساخته بودی کورنیاوان رسید.
جایزه عمر خیام - فناوری، تحقیق، فضا، نجوم و آینده به شش قرن و شش سال، مجتبی میرطهماسب از ایران تعلق گرفت.
همچنین جایزه ابن سینا - طب، دارو، تغذیه، بهداشت و عمر، شکم، به «مغز دوم ما» ساخته سسیل دنژن از فرانسه، جایزه جابر بن حیان - محیط زیست، حیاتوحش، جانورشناسی، طبیعت و اکتشاف به «مادرم بلوط» ساخته محمود رحمانی از ایران، جایزه شیخ بهایی - انرژی، صنعت، کشاورزی و آب لو، به بریان رمی از فرانسه/کامبوج، جایزه ابوریحان بیرونی - تاریخ، تاریخ علم، معماری، شهرسازی، زمینشناسی، زیستشناسی و باستانشناسی، نجات مس عینک به برنتهافمن از آمریکا/افغانستان، جایزه ملاصدرا - فرهنگ، هنر، فلسفه، ادبیات، زبانشناسی، انسانشناسی و قومشناسی تمرین مدارا به ابراهیم سعیدی نژاد از ایران، جایزه میرداماد - جامعه، شرححال، علوم تربیتی، شیوه زندگی، جایی برای زندگی به محسن استاد علی از ایران اختصاص یافتند.
در این مراسم فیلمهای برگزیده بخشهای جنبی جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی اهواز از نگاه هیات داوران بخشها نیز معرفی شدند.
نظر شما