۱۷ اسفند ۱۳۹۳، ۶:۴۸

مهر بررسی می کند؛

حفر گورهای عمیق در مزارع و رودخانه ها/ ایجاد شهرکهای شن و ماسه

حفر گورهای عمیق در مزارع و رودخانه ها/ ایجاد شهرکهای شن و ماسه

ساری - برداشتهای بی رویه از بستر رودخانه، معادن و خاکهای کشاورزی مازندران، فاجعه حفره ای، ماندابی و گورهای دسته جمعی را در این عرصه ها ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، برداشت بی رویه و بی ضابطه شن و ماسه از بستر رودخانه ها و حتی مزارع ، عامل بروز فجایع زیست محیطی جبران ناپذیر است .

برخورداری از یک شهرک شن و ماسه تا حد زیادی مشکلات را برطرف می کند، موضوعی که در مازندران مورد توجه واقع شده و مقابله با برداشتهای غیرمجاز نیز در دستور کار قرار گرفته است .

دادستان مرکز مازندران در گفتگو با مهر اعلام کرد: چندسالی است دستگاه قضایی برای موضوعات مختلف شعباتی ایجاد کرده و در حوزه منابع طبیعی قضات خاصی وجود دارد.

حجت الاسلام اسدالله جعفری با عنوان اینکه  نیاز استان در سال ۹۴ حدود ۱۸ میلیون مترمکعب شن و ماسه و مصالح در بخش های مختلف عمرانی، شهری و مسکن است گفت: حتما باید نیاز، شهرستان به شهرستان مشخص شود زیرا برداشتهای برخی مناطق از خط قرمزها عبور کرده و در برخی مناطق برداشت ها کمتر بوده است.

وی با بیان اینکه نیاز ما در سال ۹۳ حدود ۱۵ میلیون متر مکعب بود، گفت: این درحالیست که برای ۵ میلیون مترمکعب مجوز صادر می شود ولی باید با یک اطلاعات وآمار دقیق مجوز صادر شود زیرا برخی آمارها غیرواقعی است.

کارخانه تولید شن و ماسه

وی با بیان اینکه دستگاه قضایی در حوزه سرمایه گذاری حمایت خوبی دارد گفت: پدیده برداشت غیرمجاز شن و ماسه و تضییع حقوق بیت المال از جمله مشکلات است.

حجت الاسلام جعفری تاکید کرد: باید ساز و کارهای لازم برای تامین مصالح مورد نیاز استان صورت گیرد تا جلوی برداشت غیرمجاز گرفته شود.

شهرکهای شن و ماسه در مازندران ایجاد می شود

وی گفت: در شورای حفظ حقوق بیت المال به این نتیجه رسیدیم که در هر شهرستانی به تناسب نیاز منطقه، شهرکهای شن و ماسه ایجاد شود و ۱۱ شهرستان جانمایی شد که در دو شهرستان ساری و نوشهر در سال آینده بصورت پایلوت اجرایی می شود.

وی گفت: همه شرکتهای شن و ماسه با مجوز اخذ شده در این شهرکها فعال می شود زیرا اکنون یکی از مشکلات موجود فعالیت دلالهای شن و ماسه است که سبب افزایش کاذب قیمتها می شود.

داریوش هندویی رئیس خانه صنعت و معدن مازندران نیز با بیان اینکه بخش معدن مظلوم واقع شده است گفت: در چهار اقلیم مازندران معدن وجود دارد و بزرگترین معادن ما در دریا است و کافی است مواد معدنی از آن استحصال شود.

در عین حال محمد محمدپور عمران، مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران، در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: برداشت ۹.۵ میلیون متر مکعب در حوزه واریزه کوهی و ۱۰ میلیون مترمکعب در حوزه منابع آبرفتی مجوز نیاز است و باید برداشت ها ساماندهی شود.

کارخانه تولید شن و ماسه

جلوی تخریب ۵۰ ساله دماوند را گرفتیم

وی بیان داشت: با قاطعیتی که دستگاه قضا دارد در حوزه دماوند با توافقی که صورت گرفته، بیش از ۱۰ معدن غیرمجاز را بستیم و با توافقی که با پیمانکار انجام دادیم، جلوی تخریب ۵۰ ساله دماوند را گرفتیم.

وی با بیان اینکه از فعالیت همه معادن جلوگیری نمی شود گفت: از برداشتهای غیرمجاز توسط هر کسی که باشد، باید جلوگیری شود و کسی نباید جلوی قانون استنباط های خود را اعمال کند.

مدیرکل صنعت و معدن مازندران یادآور شد: در اغلب پروژه های عمرانی باید مخلوط مناسبی داشته باشیم و باید از معادن کوهی استفاده شود زیرا میزان خاک موجود در آن کم است.

برداشت خاک، گورهای دسته جمعی در مزارع ایجاد کرده است

وی یادآور شد: برداشت خاک از زمینهای کشاورزی بلا و فاجعه ای بر سر اراضی ما آورده و گورهای دسته جمعی ایجاد شده است.

کارخانه تولید شن و ماسه

وی گفت: این درحالیست که میزان برداشت از رودخانه نباید از سد تالوگ عبور کند زیرا تبدیل به مانداب و مرداب می شود و علاقمندیم که مردم و سازمانهای مردم نهاد کمک کرده تا از منابع طبیعی حفاظت شود.

وی با بیان اینکه در کشور سیرالئون گارد حفاظت رودخانه ها تشکیل شده است گفت: به این امر در کشور ما بی توجهی شده است.

آسیب برداشتهای غیرمجاز به بستر رودخانه ها

محمد ابراهیم بخشکی مدیرعامل آب منطقه ای مازندران گفت: برداشت های غیرمجاز آسیب های جدی به بستر رودخانه وارد می کنند.

وی تاکید کرد: اینکه رودخانه معدن باشد و بعنوان برداشت مصالح مورد استفاده قرار گیرد درست نیست، مگر آنجاییکه بار اضافی است که با تشخیص مدیر رودخانه باید برداشت انجام شود.

یخکشی عنوان کرد: در جاییکه می خواهیم از رودخانه برداشت کنیم به اندازه بار و آورد تجدید پذیر برداشت کنیم و در غیرآنصورت سبب تخریب می شود.

وی تخریب پل ها، زمینهای حاشیه و بستر رودخانه را از جمله آثار و پیامدها برشمرد و گفت: سیاستگذاری و ارائه راهکار باید مورد توجه قرار گیرد و در بحث مصالح نگاهی به شرایط مختلف داشته باشیم و لازم است سناریوی دیگری را مورد توجه قرار دهیم و حتی اگر لازم باشد منابع را از خارج استان تامین کنیم.

کمال علیپور دبیر مجمع نمایندگان مازندران نیز گفت: یکی از موضوعاتی که در زمینه مصالح ساختمانی وجود دارد، مصالح ساختمانی مرغوب است زیرا با جان انسان سرو کار دارد.

معادن کوهی مرغوبیت ندارند

وی بیان داشت: معادن کوهی ما هم مرغوبیت کافی ندارد و هم خاک مصالح که برای پروژه های عمرانی استفاده می شود زیاد است.

وی تاکید کرد: برداشت بی رویه از رودخانه باید جلوگیری شود و اگر بخواهیم بهترین مصالح را استفاده کنیم و به حوضچه های آب روان در معادن کوهی باید توجه شود.

کارخانه تولید شن و ماسه

مدیرعامل بنیاد توسعه پایدار ایران نیز گفت: در کشور یک حلقه معیوب و مرگ وجود دارد که ریشه مشکلات را عمیق تر می کند.

کوروش برارپور با بیان اینکه در جامعه جهانی تخریب محیط زیست ناشی از رشد جمعیت، فناوری و تغییر الگوی مصرف است گفت: اما در ایران دلیل چهارمی با عنوان سوء مدیریت و قانونگذاری از دیگر عوامل تخریب طبیعت به شمار می رود.

به گزارش مهر، در کنار تلاش دستگاههای مختلف برای جلوگیری از برداشت های غیرمجاز شن و ماسه، آیا وقت آن نرسیده که با تشکیل و استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد برای مبارزه با برداشت های غیرمجاز اقدام تا از عمق فاجعه در گوشه و کنار استان جلوگیری شود.

کد خبر 2513509

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha