۲۳ اسفند ۱۳۹۳، ۹:۲۷

حاتم عسگری در گفتگو با مهر:

آوازهای «مقاصد الحان» را بازسازی می‌کنم/ غلبه بر بیماری

آوازهای «مقاصد الحان» را بازسازی می‌کنم/ غلبه بر بیماری

پژوهشگر و استاد ردیف آوازی موسیقی ایران بیش از ۲۳ آواز برگرفته از کتاب «مقاصد الحان» را برای پژوهشگران موسیقی آماده می کند.

حاتم عسگری در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح تازه ترین فعالیت‌های خود گفت: خوشبختانه مدتی است که بیماری را پشت سر گذاشته ام و هم اکنون در مرحله استراحت هستم که بعد از طی دوران نقاهت تصمیم دارم بیش از ۲۳ آواز قبل از موسیقی دستگاهی ایران برگرفته از کتاب مقاصد الحان عبدالقادر مراغی را بازسازی کنم که تصور می کنم یکی از اتفاقات خوب در عرصه پژوهش های موسیقایی باشد.

وی بیان کرد: این آوازها دارای ویژگی های خاصی است که تاکنون کمتر شنیده شده و می تواند هم برای خوانندگان و هم برای پژوهشگران عرصه موسیقی قابل توجه باشد البته من پیش از این تجربیاتی را پیرامون ردیف های مهجور موسیقی ایرانی انجام داده بود که در یک بازه زمانی مشخص روانه بازار موسیقی شده بودند. باید این نکته را هم در نظر داشت که بحث شناخت ناکافی برخی از هنرمندان نسیت به ردیف موسیقی یکی از بزرگترین معایب این سال‌های موسیقی کشورمان است که باید بیشتر از اینها به آن توجه کرد.

این پژوهشگر صاحب نام موسیقی تعزیه در پایان عنوان کرد:‌ من قبلا هم به این موضوع اشاره کرده بودم اما متاسفانه کسی توجهی نکرد اینجا هم دوباره تکرار می کنم که کم توجهی تعدادی از خوانندگان موسیقی ایرانی به ردیف های موسیقی اصیل ایرانی واقعا آزاردهنده است و به دلیل همین بی توجهی هاست که آثار بی کیفیت تولید می‌شود؛ آثاری که فقط تکرار در آن شنیده می شود.

حاتم عسگری از هنرمندان پیشکسوت موسیقی ایرانی است که  در ابتدا آواز را نزد پدر و سپس نزد ضیا الذاکرین که بر گوشه‌های آوازی و ضربی‌های موسیقی ایران اشراف داشت آموخت. وی از سال ۵۵ با عنوان ستاد ردیفِ آوازی وزارت فرهنگ و هنر و پس از آن استادیار دانشگاه هنر و دانشگاه تهران به آموزش ردیف آوازی موسیقی ایران پرداخت. عسگری که دارای نشان درجه یک هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است دارای مدرک معادل دکترای ردیف آوازی موسیقی ایران نیز هست.

مجموعه آلبوم آموزشی «ردیف موسیقی سنتی ایرانی» به روایت و آواز حاتم عسگری و همراهی تار زنده یاد استاد داریوش صفوت از جمله آثار این هنرمند در عرصه موسیقی است.

کد خبر 2517552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی امانی ۰۰:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۸
      0 0
      باسلام ودرود بیکران.اوازسنتی یک نوع موسیقی بسیار کهن که براساس پدیده های فولکلوریک پایه ریزی شده وهمچنین نشات گرفته از موسیقی تعزیه است.بازسازی اثار عبدالقادربن حافظ غیبی مراغه ای به شیوه نوین و امروزی توسط اقای حاتم عسکری خود شاهکاریست چرا که نشانه جنبش و تحرک زندگی است همچنین زبان احساسات وعواطف وبیان زیبایی و انسانیت است که حقیقتی عمیق وپر مایه دارد وبسیار پر ارزش وگرانقدر ویک گنجینه ملی است.خوشحال میشوم با اقای عسکری اشنا شوم.با ارزوی موفقیت برای ایشان. خاک پا ی شما:امانی-دشتستان بوشهر.