به گزارش خبرگزاری مهر، ششمین نشست باشگاه فرهنگی آموزشی کانون فیلمنامهنویسان سینمای ایران، روز پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۳ با حضور رخشان بنیاعتماد و فرید مصطفوی در سالن سیفاله داد خانه سینما برگزار شد.
در این نشست از رخشان بنیاعتماد و فرید مصطفوی برای کسب جایزه بهترین فیلمنامه برای فیلم «قصهها» از هفتاد و یکمین دوره جشنواره فیلم ونیز، تقدیر شد.
رخشان بنیاعتماد در مورد «قصهها» گفت: «قصهها» فیلمی بر اساس موقعیتهایی مبتنی بر دیالوگ است و شخصیتهای این فیلم، آینده شخصیتهای فیلمهای گذشتهام هستند که در یک فیلم دور هم جمع شدند. من به چگونگی شگلگیری ارتباط از پس دیالوگ علاقمند بودم و سعی کردم این موضوع را نشان دهم.
وی ادامه داد: همیشه یکی از دغدغههایم این بود که ببینم آینده شخصیتهایم چه میشود و البته دوست داشتم در ابتدای کار، چند فیلم کوتاه بسازم که با فرید مصطفوی صحبت کردم و تصمیم گرفتیم چند فیلم کوتاه در همتنیده را بسازیم و در آن از شخصیتهایی که در فیلمهای دیگر آورده بودیم استفاده کنیم.
بنیاعتماد بیان کرد: تماشای «قصهها»، موکول به دیدن فیلمهای دیگر من نیست. حتی اگر مخاطب، فیلمهای من را ندیده باشد هم میتواند یک فیلم کامل با شخصیتهای متعددی را مشاهده کند. من میتوانم فیلم «قصهها» را به ۷ فیلم کوتاه تبدیل کنم بدون آنکه حتی یک فریم از آن حذف شود.
این کارگردان گفت: من به جز فیلمسازی کار دیگری نکردهام و نمیتوانم انجام دهم. فیلمسازی شغل من نیست بلکه زندگی من است.
ایدههای خوب از پژوهش شکل میگیرند
فرید مصطفوی یکی از نویسندههای «قصهها» در مورد نوشته شدن این فیلمنامه گفت: این فیلم در ابتدا فقط یک ایده بود که خانم بنیاعتماد قصد داشت آینده شخصیتهایش را به تصویر بکشد و وقتی با من مطرح کردند، همانطور که ایشان علاقمند بودند، من هم استقبال کردم و نوشتن را شروع کردیم.
وی بیان کرد: ما فقط میدانستیم که میخواهیم از شخصیتها استفاده کنیم ولی تعداد داستانها و شخصیتها از ابتدا مشخص نبود. «قصهها» طرحی از پیش تعیینشده نبود، این فیلم به تدریج شکل گرفت و پس از بحثهای فراوانی که با خانم بنیاعتماد داشتیم به شخصیتپردازی مناسب و نوشتن فیلمنامه رسیدیم.
این فیلمنامهنویس بیان کرد: فیلمنامهنویس همیشه باید فیلمساز را به ساخت و تولید فیلم تشویق کند که در غیر اینصورت فیلمی تولید نمیشود. من و خانم بنیاعتماد نزدیک به ۳۰ سال سابقه همکاری داریم و در این سالها، بسیاری از پروژههایمان فقط یک دغدغه بودند.
وی افزود: ما از یک نسل هستیم، هماهنگیهای ذهنی داریم و حرف یکدیگر را میفهمیم و همین هم دلیلی شده است که پروژههای مشترک فراوانی از مستند تا فیلم بلند داشته باشیم.
مصطفوی گفت: فیلمنامهنویس باید پیش از هر چیز، تمایل به تولید داشته باشد و سپس با تحقیق و پژوهش به ایده برسد و در نهایت این ایده را در جلسات گفتگو کامل کند و فیلمنامه را بنویسد.
ششمین نشست باشگاه فرهنگی آموزشی کانون فیلمنامهنویسان سینمای ایران که در روز پنجشنبه ۲۱ اسفند ۹۳ برگزار شد، آخرین نشست فصل زمستان این باشگاه بود که در این نشست، فیلم «قصهها» ساخته رخشان بنیاعتماد نیز اکران شد و مخاطبان به صورت پرسش و پاسخ نظرات خود را نسبت به این فیلم بیان کردند.
شادمهر راستین رییس کانون فیلمنامهنویسان سینمای ایران، علیاکبر قاضینظام نایب رییس و محمدرضا گوهری و سعید رحمانی مسئولان باشگاه فیلمنامهنویسان از دیگر حاضران در این نشست بودند.
نظر شما