۲۳ اسفند ۱۳۹۳، ۱۷:۵۲

حقیقی:

کشور افغانستان تکلیف بازارچه های مرزی خراسان جنوبی را مشخص کند

کشور افغانستان تکلیف بازارچه های مرزی خراسان جنوبی را مشخص کند

بیرجند- مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با انتقاد از اینکه بازارچه‌های مرزی استان به صورت مکرر مورد بی‌مهری کشور افغانستان قرار می‌گیرد، گفت: کشور افغانستان تکلیف این بازارچه‌ها را مشخص کند.

به گزارش خبرنگار مهر، نعمت الله حقیقی بعدازظهر شنبه در بازدید سفیر کشور افغانستان از پارک علم و فناوری خراسان جنوبی اظهارکرد: باید کشور افغانستان و خراسان جنوبی بیشتر از این از ظرفیت مرز مشترک استفاده کنند.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی با کشور افغانستان دارای ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک است، گفت: در حال حاضر از مجموع  چهار بازارچه مرزی در خراسان جنوبی تنها بازارچه ماهیرود فعال بوده و مابقی بازارچه های استان از طرف کشور افغانستان بسته است.

وی عنوان کرد: کشور ایران بیشترین تلاش را برای  فعال کردن بازارچه های خراسان جنوبی داشته ولی این بازارچه ها از طرف کشور افغانستان بسته بوده که در این خصوص مکاتبات مختلفی با کشور افغانستان انجام شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه باید مبادلات مرزی از طریق بازارچه های خراسان جنوبی و کشور افغانستان دوسویه باشد، گفت: باز و بسته شدن بازارچه های استان از طرف کشور افغانستان باعث بی انگیزگی برای تجار خراسان جنوبی در صادرات کالا به کشور افغانستان می شود.

صادرات ۱۶۲ میلیون دلاری کالا از خراسان جنوبی به کشور افغانستان

حقیقی از گرفتن مصوبه برای خرده فروشی در بازارچه های خراسان جنوبی خبر داد و گفت: ما آمادگی داریم که خدمات دارو و درمان را در بازارچه ای استان به مرزنشینان افغان ارائه دهیم.

وی تاکید کرد: کشور افغانستان باید تکلیف ما را در فعال بودن بازارچه ها مشخص کند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هم اکنون ۳۰ درصد صادرات کشور ایران به افغانستان از خراسان جنوبی انجام می شود، گفت: ما به دنبال تبدیل بازارچه یزدان شهرستان زیرکوه به گمرک هستیم.

 حقیقی عنوان کرد: در حال حاضر۷۰ درصد واردات کالا از کشور افغانستان به خراسان جنوبی از طریق بازارچه یزدان انجام شده که نشان از ظرفیت این بازارچه به عنوان معبر رسمی است.

وی تصریح کرد: در سال جاری ۱۶۷ میلیون دلار صادرات کالا از خراسان جنوبی به کشور افغانستان در نظر گرفته شده که در ۱۱ ماهه سال جاری ۱۶۲ میلیون دلار کالا به کشور افغانستان صادر شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی یکی از محورهای اصلی توسعه کشور افغانستان بعد از کشاورزی را معادن دانست و گفت: خراسان جنوبی می تواند در زمینه اکتشاف معدن با کشور افغانستان همکاری کند.

کد خبر 2518146

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha