به گزارش خبرنگار مهر، احمد آبیار پیش از ظهر یکشنبه در جلسه شورای اداری استان کرمان اظهار داشت: مجموعه دستگاه نظارتی همیشه و در همه دولت ها، حامی و همراه دستگاه های اجرایی بوده و هست.
مدیرکل بازرسی استان کرمان ادامه داد: اعتقاد ما بر این است دستگاه های اجرایی و قضایی مکمل هم بوده و با در کنار هم بودن می توانند مفید واقع شوند و این امر در روند بحث زمین خواری و پدیده حاشیه نشینی به وضوح دیده شد.
آبیار تصریح کرد: مفاسد اداری تبدیل به یک معضل اصلی برای مملکت ما و خصوصا در بین اقشار جامعه شده است و متاسفانه با فسادهایی که در ادارات انجام می گیرد دیدگاه مردم نسبت به سیستم اداری تغییر پیدا می کند و ما نیز به عنوان یک مدیر و مسئول اگر فسادی کلان در ادارات ایجاد شود با شرم در میان مردم رفت و آمد می کنیم.
وی گفت: براساس آمارسنجی هایی که انجام می شود ادراکی که مردم نسبت به فساد اداری دارند نگران کننده است و باید فساد اداری را با وحدت دولت و سیستم های اداری و اجرایی و قضایی ریشه کن کنیم چرا که در حال حاضر این فسادهای اداری در اقلیت قرار داشته و اکثریت مدیران سالم و پای کار هستند.
تعامل دستگاه های اجرایی راهی برای مبارزه با فساد اداری
مدیرکل بازرسی استان کرمان با بیان اینکه یکی از اصول سیاسی و اداری این دولت بحث مفاسد اداری است، افزود: هماهنگی و تعامل بین دستگاه های اجرایی راهی برای از میان برداشتن فساد اداری و مبارزه با آن است و در مبارزه با فساد اداری همه دستگاه های اجرایی و نظارتی باید با هم همکاری کنند و اگر مسیرها جدا از هم باشد موفق نخواهیم شد.
آبیار در ادامه اظهار داشت: در مجموعه استان کرمان نیروی انسانی خوب و کارآمدی در دستگاه اداری داریم؛ اما متاسفانه میزان رضایتمندی از سیستم اداری ما پایین است و یکی از دلایل این است که بعضی از ما مدیران وظایف را به خوبی انجام نمی دهیم.
وی فاصله ایجاد شده بین مدیریت و مردم را دلیل به وجود آمدن فساد اداری اعلام کرد و گفت: اگر مدیران با مردم مختلط شوند خیلی از فسادها قابل کنترل خواهد بود.
آبیار ادامه داد:باید در سیستم موجود تحول ایجاد کرده و رابطه بین مدیریت و مردم که یکی از راه های پیشگیری از فساد اداری است را اصلاح کنیم.
عدم کنترل فساد اداری پیامدهای جبران ناپذیر به همراه دارد
وی تهدید درونی فساد اداری را جدی تر از محاصره های اوضاع فعلی از لحاظ تحریم عنوان و تصریح کرد: اگر کنترل و جلوگیری جدی از این مسئله نشود با پیامدهای جبران ناپذیری مواجه خواهیم شد.
آبیار بی ثباتی سیاسی را یکی از عوامل فساد اداری دانست و گفت: با بی ثباتی سیاسی اعتماد مردم کاهش پیدا می کند و مردم در خیلی از مسائلی که باید حضور فعال داشته باشند حضور پیدا نکرده و سیاست ها را حمایت نمی کنند.
مدیرکل بازرسی استان کرمان همچنین افزود: فساد اداری ظرفیت های مدیریتی را کاهش داده و مدیر از توانی که دارد نمی تواند به نحو احسن استفاده کند چرا که دچار مسائلی می شود که او را از هدف اصلی باز داشته و باعث کاهش بهره وری می شود.
آبیار با عنوان این مطلب که فساد اداری مشروعیت نظام را زیر سئوال می برد گفت: یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری نیز همین مسئله است که با جدیت خواسته اند وارد مبارزه با فساد اداری شویم و آن را کنترل کنیم که این امر با اتحاد و همدلی دستگاه های اجرایی و قضایی و نظارتی محقق می شود.
مدیران مقتدرانه با تخلفات اداری برخورد کنند
وی همچنین خودباوری مدیران را راهی برای کاهش فساد اداری عنوان کرد و افزود: با ضعف مدیریتی روبرو هستیم و متاسفانه برخی مدیران به این خودباوری نرسیده اند که در مجموعه خود می توانند اصلاحاتی را انجام دهند.
این مسئول تاکید کرد: مدیران باید قدرت برخورد با تخلف کارمند را داشته باشند و به معیشت و مسائل روحی و روانی کارمندان نیز توجه کنند و اگر مدیران به خودباوری برسند مطمئنا می شود سرعت فساد اداری را کاهش داد و از آن جلوگیری کرد.
آبیار تصریح کرد: دولت به تنهایی نمی تواند با فساد اداری مبارزه کند و این امر مستلزم همکاری تمامی دستگاه ها است.
وی همچنین اطلاع رسانی و آگاهی در خصوص فساد اداری توسط ائمه جمعه در مراسم و سخنرانی ها را مهم برشمرد و گفت: اگر این فساد شیوع پیدا کند بر تمامی ابعاد زندگی انسان تاثیرات بدی خواهد گذاشت.
مدیرکل بازرسی استان کرمان با اشاره به اینکه وقت مسامحه گذشته است، گفت: مدیران باید تعهد اخلاقی و وجدانی داشته باشند که با فساد اداری مبارزه کنند و مملکت توقع دارد که با این گونه فسادها برخورد جدی داشته باشیم.
دست رسانه ها برای اطلاع رسانی در خصوص مبارزه با فساد اداری باز باشد
وی همچنین ابراز داشت: دست رسانه ها باید برای نشر اخبار مربوط به مبارزه با فساد اداری باز بوده و در راستای قوانین و مقررات اطلاع رسانی کنند.
آبیار با اشاره به اینکه در بحث مبارزه با فساد اداری باید عدالت را رعایت کنیم، گفت: اگر فساد اداری در مجموعه ای رخ داد باید روی آن حساسیت داشته و نسبت به آن عکس العمل نشان داد.
وی در پایان گفت: مردم کرمان بسیار نجیب هستند و نباید از نجابت مردم نباید سو استفاده کرد و برای یک کار اداری که در عرض چند ساعت یا دقیقه انجام می شود فرد را دچار پروسه ای بلندمدت کرد.
مدیرکل بازرسی استان کرمان یادآور شد: باید رابطه بین مدیریت و مردم را اصلاح کرد و به گونه باشد که مردم برای انجام کارشان ابتدا با مدیریت ارتباط داشته باشند.
نظر شما