علی همت محمودنژاد در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد گردشگری معلولان در ایام نوروز، گفت: در حالی که در ماده ۲ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان بلافاصله پس از تعریف معلولیت به دسترسی به عنوان اصلیترین عامل اشاره شده، اما مبلمان شهری کشور به هیچ وجه مناسب گردشگری معلولان در ایام پیک نوروز نیست.
وی گفت: در حال حاضر حتی یک دستگاه اتوبوس، جایگاه معلولان را ندارد و این در حالی است که حتی در هواپیماهای کشور نیز جایگاه ویژه معلولین تعریف نشده است.
به گفته محمودنژاد، در بسیاری از شهرها بالابر برای ورود معلولان به هواپیما وجود ندارد و همچنین عرض ورودی ِقطارها متناسب با عرض ویلچر نیست.
عضو انجمن حمایت از حقوق معلولان با اشاره به اینکه بیش از ۱۰ سال است نیم بها بودن بلیت هواپیما و قطار برای این افراد در قانون جامع معلولان و در لابهلای برنامههای اداری خاک میخورد، گفت: بر اساس این قانون، بلیت هواپیما و قطار برای معلولان نیم بهاست که متاسفانه فقط به صورت مکتوب اجرا میشود؛ نه عملی.
محمودنژاد گفت: معلولان از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بهرهای ندارند و گردشگری هیچ جایگاهی برای این افراد در سرفصلهای خود تعریف نکرده است.
عضو اصلی هیات مدیره سازمان جهانی معلولان گفت: در حال حاضر حتی یک اتاق خاص معلولان در هیچ یک از هتلهای کشور وجود ندارد و سال گذشته در میزبانی از رئیس سازمان جهانی معلولان در کشور به دلیل نبود اتاق ویژه، چیزی جز شرمندگی برای کشورمان دربر نداشت.
وی اظهار داشت: این موضوع به گونهای است که گویا فرهنگ معلولیت در بین مهندسان معمار ما نقشی نبسته است و مسئولان باید توجه داشته باشند که بازدید از مراکز تاریخی و گردشگری و سینماها بر اساس قانون جامع برای معلولان نیم بهاست که آن نیز اجرا نمیشود.
محمودنژاد با اشاره به اینکه به هیچ عنوان هیچ شهری حتی کلانشهر تهران، مناسبسازی اماکن و مراکز تاریخی و گردشگری برای معلولان را ندارد، گفت: چنانچه در منطقهای هم دسترسی معابر برای این افراد مناسبسازی شده، آن نیز به دلیل اعلام نیاز در محلات صورت گرفته است.
عضو انجمن حمایت از حقوق معلولان در مورد درصد میزان مناسبسازی شده اماکن و معابر شهری نیز گفت: میزان دسترسی معلولان به این اماکن به حدی پایین است که نمیتوان درصدی برای آن تعیین کرد.
نظر شما