حجت الاسلام عین الله ارجمندی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص مباحث زمین خواری و تغییر کاربری زمین های کشاورزی با بیان اینکه در بسیاری از کشور های جهان زمین پشتوانه پول ملی است اما متاسفانه در کشور ما زمین به چراگاهی برای زمین خواران بدل شده است، اظهار داشت: معتقدیم انفال یا منابع طبیعی متعلق به امام زمان است و پدیده ساحل خواری، زمین خواری، کوه خواری و جنگل خواری در بسیاری از کشورهایی که از این نعمات برخوردارند دیده نمی شود اما متاسفانه در کشور ما این امر به وفور دیده شده و حدود هشت میلیون پرونده قضایی در کشور در این خصوص وجود دارد.
سودجوها تشنه تر می شوند
وی افزود: مبحث اصلی برای این امر برنامه های فرهنگی است زیرا منابع طبیعی به عنوان بازوان ولی فقیه در حفظ انفال به شمار می رود اما با توجه به اینکه بیش از ۷۰ درصد از زمین ها در اختیار منابع طبیعی است کارشناسان کافی برای نظارت وجود ندارد و از سویی دیگر به علت نهادینه شدن فساد در این زمینه، برخی از برنامه ها آنگونه که باید به نتیجه نمی رسد.
نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با اشاره به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه « برخی، از عناصر فساد قابل نفوذ استفاده کرده و برای تصرف ورود کرده اند»، گفت: کمبود کارشناس، اطاله دادرسی ها، گستردگی زمین ها و دیگر عوامل موجود موجب شده است تا برخی از افراد سودجو دراین زمینه تشنه تر شوند.
تغییر کاربری باید جرم تلقی شود
حجت الاسلام ارجمند با بیان اینکه زمین های موجود در استان البرز نیز به دلیل ارزش افزوده بسیار جرات ریسک پذیری افراد را برای تصرف زمین ها بالا برده است، تصریح کرد: تغییر کاربری زمین های کشاورزی تاکنون در کشور ما تخلف به شمار می رفت در حالیکه این امر باید به عنوان یک جرم تلقی شود و اگر مجلس در دوران گذشته به جرم محسوب شدن این فعالیت توجه بیشتری داشت هم اکنون شاهد رخدادهای موجود نبودیم.
وی همچنین تاکید کرد: توجه به بخش خصوصی بسیار حائز اهمیت است اما باید توجه داشت که این موضوع به نشان دادن چراغ سبز برای چپاول زمین ها تبدیل نشود، خوشبختانه سخنان مقام معظم رهبری موجب شده تا قوه قضائیه، دولت و نیروهای نظارتی بیشتر به امر منابع طبیعی و زمین های کشاورزی توجه داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در ادامه سخنان خود در خصوص معضل تغییر کاربری زمین های کشاورزی به خبرنگار مهر گفت: زمانی که از کشاورز حمایت نمی شود و در مباحث بانکی به کشاورز و یک فرد فعال در امر ساخت و ساز با یک دید نگاه می شود مشکلاتی برای زمین های کشاورزی به وجود می آید.
تاکید بر آمایش سرزمینی
حجت الاسلام ارجمند افزود: برخی از افراد به دلیل اقتصادی نبودن امر کشاورزی اجازه می دهند زمین کشاورزی شان خشک شده و اقدام به تغییر کاربری آن می کنند و متاسفانه باید گفت علی رغم تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز بیش از ۹۰ درصد از زمین ها به عرصه کشاورزی باز نمی گردد.
وی آمایش سرزمینی را راه حلی مناسب در این زمینه خواند و اظهار داشت: اینکه صرفا کشاورزی خوب است استدلال مناسبی نیست باید زمین های کشاورزی درجه بندی شده و اولویت های کاشت محصول در آمایش سرزمینی معین شود تا هر آنچه متناسب با زمین موجود و نیاز استان است کاشت و برداشت شود.
به گفته حجت الاسلام ارجمند منابع طبیعی در زندگی امروز و آپارتمان نشینی های موجود باید مایحتاج مردم را تامین کرده و مردم از منابع طبیعی نفع ببرند زیرا اینگونه حرص خرید باغ و باغچه برای گذراندن ساعاتی خوش برای تفریح در کنار خانواده از بین می رود.
توجه به بخش کشاورزی در پدافند غیرعامل
پایان بخش سخنان نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز به مبحث مهم بیوتروریسم و جنگ غذا در آینده اختصاص داشت که وی در این خصوص گفت: جهاد کشاورزی در امر پدافند غیر عامل بسیار اثر گذار و قابل توجه است اما متاسفانه آنگونه که باید به این بخش مهم در امر پدافند غیرعامل توجه نشده است.
وی افزود: نباید انتظار داشت فائو و یونسکو برای ما دل بسوزانند ما باید خود به فکر تامین غذای مردم کشور باشیم.
حجت الاسلام ارجمند اظهار داشت: دست بردن در پرورش بذور توسط کشورهای مختلف یک فاجعه به شمار میرود، سرطان ها و بیماریهای موجود غیر طبیعی است اما جای تاسف دارد که به این امر توجهی نمی شود و ما خطر این موضوع را حس نمی کنیم.
نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در پایان گفت: تاکید می شود پدافند غیر عامل امر تشریفاتی نیست و باید به بخش کشاورزی در پدافند غیر عامل توجهی بیش از پیش شود.
نظر شما