به گزارش خبرنگار مهر، در حالیکه عفت رئیسی مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران کشور با اشاره به افت ۷۰ درصدی تولید عسل طبیعی طی سال گذشته اعلام کرده بود: در سال ۹۳ متوسط برداشت عسل طبیعی از هر کندو بین ۳ تا ۵ کیلوگرم بوده است.
حسن رکنی، معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي در گزارش عملکرد یکساله این معاونت گفت: براساس برآورد اولیهای که ما داشتیم تولید عسل درسال ۹۳ بیش از ۷۵ هزار تن بوده که این میزان نسبت به سال ۹۲ با رشد همراه بوده است. وی اضافه کرد: در سال ۹۳ صادرات عسل نیز بیش از ۵ هزار تن بوده که نسبت به سال ۹۲؛ ۲۰ درصد افزایش یافته است.
معاون وزیر جهادکشاورزی همچنین در گفتگو با مهر، میزان تولید عسل طی سال ۹۲را حدود ۷۴ هزار تن و بیشتر از سال ۹۱ عنوان کرد و اظهار داشت: هم اکنون شرایط تولیدمان به گونهای است که زنبورداران نیز فعالیتهای گستردهای دارند، آموزشهای جدید میبینند، سعی دارند از ملکههای بهتری استفاده کنندو غیره؛ بنابراین خود آنان نیز تلاش میکنند که استحصال عسل فراوانتری داشته باشند.
در همین زمینه ماشاالله جمشیدی رئیس گروه امور تولیدات زنبور عسل وزارت جهاد كشاورزی نیز در گفتگو با مهر تعداد کندوهای کشور را حدود ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار کندو عنوان کرد و افزود: از این میزان حدود ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار کندو مدرن و باقی کندوی بومی هستند، ضمن اینکه ما از نظر تعداد کندو در رتبه چهارم جهان و از نظر میزان تولید عسل در رتبه هشتم دنیا قرار داریم.
براساس این گزارش یکی دیگر از گلایههای زنبورداران گرانی داروهای زنبورعسل است که باعث میشود تولیدکنندگان به استفاده از داروهای قاچاق روی آورند، در همین رابطه رئیسی با بیان اینکه در توان زنبورداران نیست داروهای وارداتی و گران قیمت را بخرند، به مهر گفت: ترویج و تبلیغ کافی برای استفاده از داروهای داخلی انجام نگرفته و همچنان داروهای غیرمجازی وارد میشود که ارزان و بیشناسنامه هستند و تاثیر کافی بر درمان زنبور ندارند.
وی با اشاره به گرانی قیمت برخی داروهای داخلی نیز گفت: دولت باید از صنعت زنبورداری حمایت کند و همانند دیگر آفاتی که با آنان به مبارزه میپردازد در مقابله با کنه واروا نیز به کمک زنبورداران بشتابد.
در همین راستا معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفتگو با مهر با بیان اینکه زنبورداران از داروهای متفرقه برای درمان زنبورها استفاده نکنند، افزود:هر زمانی که دقت نظر اعمال نشود، ممکن است به موجود زنده آسیب برسد. در این میان، طبیعتا مراکز مجاز برای عرضه دارو وجود دارد و تنها ارزانی محصول ملاک استفاده از آنها نیست ضمن اینکهمعمولا مواردی از این قبیل برای افرادی که پرورش دهنده با تجربهای هستند، کمتر پیش میآید.
رکنی با تاکید بر اینکه به زنبورداران توصیه نمیکنیم از داروهای متفرقه استفاده کنند، گفت: اگر تامین دارو از جای مطمئنی صورت بگیرد، مشکلی پیش نخواهد آمد.
رکنی با بیان اینکه ما داروهای بسیاری در داخل کشور داریم، افزود: در حال حاضر بسیاری از شرکتهای دارویی حتی در بخش داروهای گیاهی فعال شدند و فراوردههای دارویی خوبی در این زمینه حاصل شده، گستردگی زیادی هم دارند و این داروها میتوانند به طرق مختلف در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرند.
نظر شما