۸ فروردین ۱۳۹۴، ۱۱:۰۲

مهر گزارش می‌دهد/

جاذبه‌های جنوبی‌ترین روستاهای بوشهر/ طبیعت زیبای «بنود» و «بندو»

جاذبه‌های جنوبی‌ترین روستاهای بوشهر/ طبیعت زیبای «بنود» و «بندو»

بوشهر- طبیعت و آثار تاریخی روستای بندو و ساحل زیبای روستای بنود از مناطق دیدنی شهرستان عسلویه در جنوبی ترین نقطه است که در تعطیلات نوروز میزبان مهمانان نوروزی است.

به گزارش خبرنگار مهر، روستاهای بنود و بندو از روستاهای جنوبی‌ترین شهرستان استان بوشهر یعنی عسلویه است که با توجه به پتانسیل های فراوان گردشگری نیاز به معرفی بیشتر دارند.

این دو روستا از توابع بخش چاه مبارک است که هر کدام از این روستاها، ویژگی‌های منحصر به فرد از لحاظ گردشگری و اماکن دیدنی دارند.

شغل بسیاری از مردم این دو روستا صیادی، کشاورزی و دامداری است. ساحل زیبا، درختان و نخل‌ها، چشمه‌ها و آثار تاریخی از ویژگی‌های این دو روستا است.

روستای بنود، با ۸۰۰ نفر جمعیت در شش کیلومتری چاه مبارک واقع است و تا مجاورت خلیج فارس، منطقه‌ای بسیار مستعد برای صیادی، گردشگری و انجام ورزش‌های ساحلی است.

http://media.mehrnews.com/d/2015/03/28/4/1627706.jpg

ساحل «بنود» از مناطق دیدنی و بکر جنوب استان بوشهر است

روستای بنود در وحدت و برادری زبانزد همگان است و شیعه و سنی در کنار هم با آرامش و وصلت های خانوادگی زندگی می کنند.

بندر بنود دارای جاذبه‌های گردشگری و تفریحی زیادی مانند ساحل زیبا و بکر است که این ساحل اخیرا میزبان ساخت فیلم محمد رسول الله(ص) بوده است و بدین ترتیب می‌توان گفت که شهرک سینمایی زیبایی وجود دارد که حتما گردشگران از آن بازدید کنند، همچنین مکانی مذهبی و تفریحی برای رفاه حال  مردم، صیادان و گردشگران در دل ساحل وجود دارد.

آثار و بقاياي برجا مانده از اين فيلم در كنار صخره‌هاي زيبا و دريايي آرام مي‌تواند مقصد خوبي براي گذراندن يك روز بهاري باشد، البته از غروب زيباي اين منطقه نيز نمي‌توان به راحتي گذشت.

گردنه خطرناک و پر پیچ و خم بنود نیز هموار شده است تا مسافران به راحتی به ساحل بنود دسترسی داشته باشند.

http://media.mehrnews.com/d/2015/03/28/4/1627707.jpg

چهار اثر تاریخی روستای «بندو» ثبت ملی است

روستای بندو از توابع بخش چاه مبارک در شهرستان عسلویه استان بوشهر است که در جنوبی‌ترین نقطه استان بوشهر واقع شده و روستای مرزی استان بوشهر با استان هرمزگان است.

این روستای ۷۰۰ نفری از شمال به روستای سهو جنوبی، از غرب به فاصله یک کیلومتر به رشته کوه‌های زاگرس جنوبی و از مشرق به روستای برکه دکاء از روستاهای استان هرمزگان و از جنوب به بخش‌های پارسیان و کوشکنار از استان هرمزگان محدود می‌شود.

روستای بندو با مرکز استان در حدود ۳۰۰ کیلومتر فاصله دارد و در کنار این روستا رودخانه‌ای به نام رود شور وجود دارد.

زبان مردمان بومی این روستا عربی و اکثریت جمعیت آن از مسلمان پیرو مذهب اهل سنت هستند. مردمانی خون گرم و‌ مهمان نواز و جوانانی فعال در عرصه فرهنگی دارد و از روستاهای فعال در زمینه علوم و‌ معارف قرآنی است و در سال‌های اخیر به موازات سایر مناطق و روستاهای شهرستان عسلویه به سمت توسعه گام برداشته است.

روستای بندو از حیث تاریخی دارای قدمت بسیار زیادی است که بقایای آبگیر ساسانی، آسیاب‌های آبی بندو، سد بندو و چشمه نهیر از معروف‌ترین آثار دیدنی و تاریخی این روستا است.

http://media.mehrnews.com/d/2015/03/28/4/1627704.jpg

چشمه‌های آب و برکه‌های مجاورت روستای بندو و درختان نخل این روستا فرصتی بسیار خوبی برای مسافران ایجاد می‌کند که آرامشی از زندگی ماشینی حاصل کنند.

مکان های تاریخی و تفریحی دیگر این روستا سد رباط، غار جنگیه، آسیاب های آبی که کنار غار واقع هستند و برکه های آب روستای بندو می توان نام برد.

آسیاب های آبی بندو نشان از قدمت این روستا است

در شمال روستای بندو آسیاب‌های آبی بسیار قدیمی است که از ساروج و سنگ به صورت بسیار منظم ساخته شده اند. این آسیاب‌های آبی باستانی بندو به وسیله آب چشمه‌های کوه، کار آرد کردن گندم‌های اهالی را انجام می‌دادند.

آب به وسیله جویبارهای بسیار مستحکمی که پیشینیان ساخته‌اند راهی می‌شد و با گذشتن از دره‌ها به آسیاب‌ها می‌رسید.

چشمه و آبادی عین‌الساده نیز با وجود درخت‌های نخل، باغ لیمو و انجیر و درختان دیگر از مکان‌های دیدنی این روستا است که در شمال روستای بندو واقع است.

http://media.mehrnews.com/d/2015/03/28/4/1627703.jpg

چشمه نهیر نیز یکی دیگر از زیبایی های این روستا است که حدود ۱۰۰ اصله نخل در مجاورت آن واقع است. آب از چشمه فوق، که در ارتفاع تقریبا ۱۰۰ متری است، بیرون آمده از آنجا به صورت آبشاری به ارتفاعات کم سرازیر می‌شود و نخل‌ها و باغات مردم روستا را آب می‌دهد.

البته در نیمه راه برکه‌ای برای ذخیره آب و سپس تقسیم آن بنا شده است در میانه راه آبشاری که ارتفاع آن سه متر است، صدای دلنشین آب تولید می‌شود.

شهرستان عسلویه آماده میزبانی از مهمانان نوروزی است

نائب رئیس شورای اسلامی شهرستان عسلویه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرها و روستاهای عسلویه آماده میزبانی از مهمانان نوروزی است.

مهدی غلامپور بیان داشت: در ستاد سفر نوروزی شهرستان عسلویه تمهیدات ویژه، برای میزبانی شایسته از مهمانان نوروزی اتخاذ شده است.

غلامپور با تقدیر از زحمات اعضای ستاد سفر نوروزی شهرستان عسلویه گفت: گردنه خطرناک بنود به ساحل در ماه گذشته هموار شد و بحمدالله مسافران و دوستداران ساحل به راحتی می‌توانند از ساحل زیبای بنود استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: روستاهای بنود و بندو دارای امکانات و جاذبه های گردشگری زیادی است که ساحل آرامش بخش و زیبای بنود از بهترین آنها است.

نائب رئیس شورای اسلامی شهرستان عسلویه ادامه داد: ساحل زیبا و بکر و منحصر به فرد بنود از یک طرف به ساحل ماسه‌ای طویل و زیبا ختم می شود و از طرف دیگر منطقه تلاقی ناهمواری و بریدگی های زیبای کوه در لب ساحل است.

مهدی غلامپور با بیان اینکه بسیاری از روستاهای شهرستان عسلویه ظرفیت توریستی و گردشگری در آب و هوای معتدل نوروزی دارد، ادامه داد: آثار تاریخی روستا بندو و طبیعت آن محل مناسبی برای تفرج گردشگران است.

http://media.mehrnews.com/d/2015/03/28/4/1627705.jpg

ظرفیت های گردشگری بنود و بندو باید معرفی شود

یکی از فعالان رسانه‌ای و اجتماعی شهرستان عسلویه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستاهای شهرستان عسلویه، پتانسیل‌های فراوانی از لحاظ گردشگری و توریستی دارند باید به بهترین شکل اطلاع رسانی شود.

حسین لاری افزود: ظرفیت های عظیم روستاهای شهرستان باید معرفی شوند؛ گرچه استقبال هم وطنان در ایام تعطیلات در این مناطق زیاد است و نشان از موقعیت مهم شهرستان عسلویه در جنوب کشور است.

لاری ادامه داد: ساحل زیبای بنود همیشه طرفداران خاص خودش داشته است و همچنین آثار تاریخی روستای بندو، نشان از قدمت زیاد این روستا است.

وی اضافه کرد: استقبال مسافران از ساحل بسیار زیبا و دیدنی بنود در روزهای ابتدایی تعطیلات سال نو بسیار زیاد بود حتی مسافرانی از استان های شمالی نیز از ساحل بازدید کردند.

لاری در پایان گفت: در صورت معرفی بیشتر پتانسیل‌های روستاهای شهرستان عسلویه، قطعا هم وطنان بیشتری از منطقه بازدید خواهند کرد.

گزارش:ابراهیم قیصری

کد خبر 2523815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمد غریبگرد IR ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۱
      0 0
      بسیار عالی ممنون از اشتراک گذاری اطلاعات گردشگری