۸ فروردین ۱۳۹۴، ۱۴:۲۵

حداقل‌های مورد نیاز در طرح میقات‌الرضا (ع) تأمین شود

حداقل‌های مورد نیاز در طرح میقات‌الرضا (ع) تأمین شود

سمنان - معاون بهره‌وری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان گفت: حداقل‌های مورد نیاز در بقاع متبرکه مجری طرح میقات‌الرضا (ع) در استان باید تأمین شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان، شهرام حر، ضمن اشاره به لزوم اجرای برنامه‌های عمرانی در بقاع متبرکه زیرپوشش طرح ملی میقات‌الرضا (ع)، خواستار تهیه نقشه جامع با رویکرد ارائه خدمات برابر وظایف میقات‌الرضا (ع) به همراه ماکت آن شد.

وی تصریح کرد: حداقل‌هایی که در بقاع متبرکه مجری طرح میقات‌الرضا (ع) باید وجود داشته باشد، سامل تربت خانه، سرویس بهداشتی، حمام، زائرسرا، محوطه‌سازی، مرکز فرهنگی و قرآنی، خانه عالم، مرکز تجاری با هدف تأمین نیازهای زائران و پارکینگ است.

معاون بهره‌وری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان بر لزوم تملک و توسعه زمین‌های مجاور این اماکن در راستای افزایش ظرفیت پذیرش زائر و ارتقای سطح کمی و کیفی خدمات تأکید کرد.

حر همچنین احداث و اصلاح راه‌های فرعی منتهی به مواقیت متبرکه برای تسهیل و هدایت زائران به این اماکن را مهم خواند و با اشاره به برخی دست‌آوردهای اجرای طرح ملی میقات‌الرضا (ع) که در نهایت حاصل خواهد شد، صرفه‌جویی در هزینه‌های دولت را بخش قابل توجه آن دانست و به پیشگیری از اعمال برخی از خسارات مالی به دولت اشاره کرد.

وی گفت: هزینه ناشی از فوت و مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده‌ای، ۵ هزار و ۹۷۵ میلیارد ریال برآورد می‌شود و هزینه ناشی از درمان مصدومان نیز بیش از ۱۴ میلیارد و ۲۹۰ میلیون ریال خواهد بود که با اجرای این طرح، بخش قابل توجهی از این ارقام کاسته خواهد شد.

نگرش مسافران به موضوع سفر تغییر یابد

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان نیز ضمن بیان اینکه امروز باید تلاش کرد تا نگرش مسافران به موضوع سفر تغییر یابد، اظهار داشت: امکان ایجاد تغییر نگرش مسافران به موضوع سفر و هدایت آنها به سمت مسافرت از منظر اسلام از مواردی است که امروز باید بدان توجه شود.

حجت‌الاسلام علی اکبری امکان ایجاد اماکن تفریحی و سرگرمی اسلامی در کنار بقاع متبرکه را بسیار زیاد خواند و گفت: این امور باید در قالب طرح میقات‌الرضا (ع) اجرایی شود.

وی افزود: هدایت هرچه بهتر مسافران به سمت ادای فریضه نماز که خود از باب «ان الصلاه تنهی عن الفحشاء و المنکر» عامل بازدارنده در پیشگیری از تخلفات و جرائم است نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

اکبری ادامه داد: با توجه به ساز و کار موجود در بقاع متبرکه و ایجاد فضایی بهتر به عنوان زائر‌سرا می‌توان تهدیدات پیش روی مسافران را کاهش داد.

وی خواستار بررسی ظرفیت‌های قرآنی زائران و انجام فعالیت‌های قرآنی برای زائران که در این اماکن مقدس بیتوته می‌کنند، در قالب منشور توسعه فعالیت‌های قرآنی شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان بر لزوم برنامه‌ریزی ختم قرآن به‌صورت انفرادی و گروهی در طول سفر و نیز تهیه قرآن با خط و ترجمه مناسب و قیمت ارزان و اهدا به زائرآن به‌صورت فیزیکی و نرم‌افزار برای استفاده در تلفن همراه تأکید کرد.

امکانات فرهنگی و زیربنایی در طرح میقات‌الرضا (ع) فراهم شود

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سمنان هم با بیان اینکه امکانات فرهنگی و زیربنایی باید در طرح میقات‌الرضا (ع) فراهم شود، اظهار داشت: با توجه به قابلیت‌های بالای بقاع و اماکن متبرکه در فرهنگ‌سازی و ترویج شعائر اسلامی و مذهبی، باید راهی جست تا از این قابلیت‌ها نهایت بهره را برد.

حجت‌الاسلام سید سعید تقوی تصریح کرد: در همین خصوص، پیشنهاد می‌شود بقاعی که در مسیر حرکت زائران به مشهد مقدس هستند و فاصله‌ای کمتر از سه کیلومتر از جاده اصلی دارند، به عنوان میقات‌الرضا (ع) تعریف شوند.

وی افزود: همه امکانات فرهنگی و زیربنایی در این بقاع باید توسعه یابد تا به عنوان مکان‌های توقف زائران معرفی و به‌کارگیری شود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سمنان بیان کرد: از این طریق، باید شاهد زائرانی باشیم که با بصیرت و دیدی بالا نسبت به حضرت رضا (ع) وارد حرم حضرت شده و حداکثر بهره و حظ معنوی را از زیارت خود برده و با دستی پر به شهرهای خود بازمی‌گردند.

تقوی تصریح کرد:‌ براساس بررسی‌های ابتدایی، حدود ۹۰ بقعه در این مسیر قرار دارند که فاصله آن‌ها از جاده اصلی حداکثر سه کیلومتر است.

وی بر لزوم ترمیم و احیای بافت‌های قدیمی و فرسوده بقاع تاریخی و نیز ساماندهی مراکز تجاری، خرده‌ فروشی‌ها، عمده فروشی‌ها و دست‌فروشی‌های اطراف بقاع با انجام مهندسی معکوس یعنی پیاده کردن اسلوب‌های قدیمی در قالب بازارها و بازارچه‌ها در فاصله‌ای مشخص از بقاع تأکید کرد.

برنامه ‌های اطلاع‌رسانی در طول مسیر زائران رضوی تقویت شود

مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان هم با بیان اینکه برنامه‌های تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی مناسبی باید در طول مسیر زائران رضوی انجام شود، اظهار داشت: نصب دستگاه اذان‌گوی خودکار در مواقیتی كه از شرايط مطلوب‌تري برخوردار بودند، در دستور کار قرار گرفته است.

بهنام مطلبی تصریح کرد: این دستگاه‌ها برای پخش صلوات خاصه امام رضا (ع) در دو نوبت صبح و عصر و به منظور ایجاد فضای معنوی متناسب با شور و اشتیاق زائران حضرت علی بن موسی الرضا (ع) نصب می‌شود.

وی بر لزوم نشر و توزيع بروشورهاي اطلاع‌رساني مذهبي و فرهنگي با اولويت زيارت حضرت ثامن‌الائمه (ع) در استان سمنان تأکید کرد.

مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان با اشاره به اهمیت نصب و راه‌اندازي تلفن پاسخ‌گويي به سئوالات شرعي، به چاپ بروشور و معرفی این اماکن در رسانه‌ها و تولید گزارش‌های مختلف در حوزه رسانه‌های مکتوب و مجازی از اقدامات صورت گرفته به منظور معرفی بهتر این اماکن به زائران یاد کرد.

مطلبی خواستار فراهم آوردن مقدمات لازم برای استقبال از زائرانی که به صورت دسته‌جمعی با پای پیاده یا در قالب تورهای زیارتی در مسیر سفر خود به مشهد مقدس در این مکان اسکان می‌یابند، شد.

وی راه‌اندازی رادیوی محلی در بقاع شاخص طرح و تهیه زیرساخت‌های رسانه‌ای همچون فیبر نوری برای بقاع شاخص طرح را نیز بسیار بااهمیت بیان کرد.

مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان در خاتمه از برگزاری جشنواره‌های عکاسی بقاع متبرکه میقات الرضا(ع) در دو بخش دوربین حرفه‌ای و گوشی‌های تلفن همراه، راه‌اندازی گروه‌های اجتماعی در جهت معرفی بقاع متبرکه، تهیه نرم‌افزار اندروید جهت معرفی بقاع متبرکه طرح و ایجاد و راه‌اندازی تارنمای میقات الرضا(ع) خبر داد.

کد خبر 2524002

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha