به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه المنار، روز 26 مارس سال 2015 ساعت صفر تجاوز آمریکایی-سعودی به یمن محسوب می شود این تجاوز به سرعت به ائتلاف کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا تبدیل شد آنهم علیه کشوری از که توطئه های کشورهای حوزه خلیج فارس که در راس آنها عربستان سعودی قرار دارد رنج می برد.
نکته جالب توجه این است که متجاوزان به یمن بهانه هایی برای تجاوز خود به شهروندان بی گناه مطر ح کرده اند و در این راه رسانه ها، سیاستمداران،حقوقدانان و کسانی که وجدان خود را به دلار و ریال سعودی فروخته اند در این راه با آنها همراهی کردند تا حملات هوایی را به مناطق مختلف یمن مشروع جلوه دهند.
این تجاوز در واقع مغایر با همه معیارهای قانونی و سیاسی و عقلانی و حقوقی و سیاسی است به راستی کدام منطق عقلی و حقوقی و سیاسی اجازه تجاوز به حاکمیت یمن و ملت آن را می دهد؟ تعدی و قتل مردم بی گناه یمن با کدام بهانه قابل توجیه است؟ چگونه به خود اجازه می دهند که در یمن دخالت کنند تا وضع سیاسی کنونی را از بین ببرند و اراده ملت یمن را هدف قرار دهند؟عربستان به دنبال کدام گفتگو میان یمنی هاست؟
در حقیقت آنچه عربستان انجام می دهد تجاوز آشکار و جنایتی مغایر با قوانین بین المللی و احکام شرع اسلامی که ریاض مدعی آن است محسوب می شود.آیا چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم اسرائیل جنایات رژیم سعودی و ائتلاف تحت رهبری آن را مشروع جلوه می دهد؟
این حملات سعودی ها یادآور تجاوزات رژیم صهیونیستی به ملت فلسطین و لبنان و دیگر کشورهای عربی و قتل غیرنظامیان است و نشان می دهد که تفکر واحد تروریستی وجود دارد که ضد بشری است.سعودی های در حالی به دنبال تحمیل کردن عبد ربه منصور هادی فراری به ملت یمن هستند که این کشور به همراه قطر و برخی دیگر از کشورها به سبک آمریکا مواضع دوگانه ای را دنبال می کنند زیرا در حالی به دنبال بازگرداندن رئیس جمهوری مورد مخالفت مردم یمن به قدرت هستند که در سوریه از هیچ تلاشی برای کنار زدن بشار اسد رئیس جمهوری مشروع و مورد قبول ملت سوریه دریغ نمی کنند و حمایت همه جانبه ای از گروه های تروریستی که از مناطق مختلف دنیا برای کشتن ملت سوریه به این کشور می آیند به عمل می آورند.این تلاش ها در واقع خدمتی به اسرائیل است.
حسن جونی کارشناس امور حقوق بین الملل در گفتگو با شبکه المنار تاکید کرد: تجاوز سعودی-آمریکایی به یمن ناقض منشور سازمان ملل و همه قواعد بین المللی است.این تجاوز ناقض اصل عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها و عدم تهدید دیگر کشورهاست.نقض این اصل تهدید کننده صلح و امنیت بین المللی است و تجاوز به یمن تهدید کننده امنیت و ثبات بین المللی است.
وی افزود: اگر هر کشوری اجازه دخالت در امور داخلی دیگر کشورها را به خود بدهد تبعات ناگواری به دنبال خواهد داشت.اگر هر کشوری قوی به خود اجازه دخالت در امور داخلی کشور دیگر را بدهد در واقع قانون جنگل قرون وسطی حاکم خواهد شد و کشورهای بزرگ کشورهای کوچک را تحت سلطه قرار می دهند.معمولا بهانه ای که به کار گرفته می شود حمایت از مردم است.
جونی تاکید کرد: هیچ طرفی حق دخالت در دیگر کشورها را ندارد حتی شورای امنیت حق دخالت نظامی مستقیم را ندارد بلکه باید ابتدا با تحریم های سیاسی و اقتصادی و در نهایت اقدام نظامی مطرح باشد.اینکه کشوری به بهانه تاثیر پذیری از کشور دیگر اجازه دخالت در کشور دیگر را به خود بدهد قابل توجیه نیست و از نظر قانون بین المللی قابل قبول نیست.اتحادیه عرب می تواند اقدامی انجام دهد اما این هم نیاز به مقدمات لازم دارد که تحریم های اقتصادیث و سیاسی و فرا خوانی سفیران از جمله آنهاست.دخالت نظامی از سوی اتحادیه عرب در صورتی که تهدیدی در منطقه وجود داشته باشد قابل توجیه است اما هم اکنون اوضاع یمن تهدید کننده منطقه نیست.اقدام اتحادیه عرب ناقض منشور سازمان ملل است.مگر در یمن چه رخ داده است که اتحادیه عرب باید حامی اقدام سعودی ها باشد؟
نظر شما