۲۲ آبان ۱۳۸۴، ۱۱:۲۷

تلويزيون و مطبوعات فرانسه خودسانسور شده‌اند يا مسئوليت‌پذير؟

عملكرد رسانه‌هاي فرانسوي در جريان شورش‌هاي اخير سئوال‌برانگيز است

عملكرد رسانه‌هاي فرانسوي در جريان شورش‌هاي اخير سئوال‌برانگيز است

با وجود گذشت بيش از دو هفته از آغاز شورش‌هاي خياباني در فرانسه، رسانه‌هاي اين كشور چندان تمايلي به انتشار تصاوير ناآرامي‌ها از خود نشان نداده‌اند.

به گزارش خبرنگار هنري مهر،‌ حداقل دو شبكه معتبر تلويزيوني فرانسه براي جلوگيري از افزايش ناآرامي‌هاي شهري و كشيده‌شدن دامنه خشونت به شهرهاي ديگر، كمتر تصويري از خودروهاي آتش‌گرفته در اخبار خود نشان مي‌دهند. برخي شبكه‌هاي خبري هم تصميم گرفته‌اند از اعلام آمار رسمي اداره پليس درباره تعداد خودروهاي سوخته در شب گذشته خودداري كنند. آيا نام اين كار شبكه‌هاي خبري و تلويزيوني فرانسه را بايد نوعي خودسانسوري گذاشت يا نوعي مسئوليت‌پذيري؟

مديران شبكه‌هاي تلويزيوني هرگونه تأثيرپذيري از پليس را در سانسور اخبار و تصاوير ناآرامي‌ها انكار مي‌كنند و كار خود را به جلوگيري از اشاعه خشونت نسبت مي‌دهند. ضمن اينكه آنها اعلام كرده‌اند نمي‌خواهند به بازيچه‌ دست جوانان شورشي تبديل شوند كه دوست دارند شلوغ‌كاري‌هايشان به صورت كامل پوشش خبري و تلويزيوني داده شود.

به گزارش خبرنگار هنري مهر،‌ نا آرامي‌ها از روز 27 اكتبر در حومه شمالي پاريس آغاز شد و بعد در سراسر فرانسه گسترش يافت. البته پس از آنكه دولت از چهارشنبه گذشته حكومت نظامي اعلام كرد و قدرت بيشتري به نيروهاي پليس داد، از دامنه خشونت‌ها تا حد زيادي كم شده است. شبكه تلويزيون LCI كه كلاً‌ به پخش اخبار اختصاص دارد،‌ يك هفته قبل تصميم گرفت نشان دادن تصاوير خودروهاي آتش‌گرفته را متوقف كند. لورن درزنر، دبير اخبار پايان هفته اين شبكه مي‌گويد: "يك خودرو مشتعل به شدت تأثيرگذار است. ما همچنان به نشان دادن تصوير لاشه خودروهاي آتش‌گرفته ادامه مي‌دهيم، اما اطلاع‌رساني را هم با حساسيت بيشتري دنبال مي‌كنيم."

اين تصميم شبكه LCI پس از آن اتخاذ شد كه چند تماس مشكوك، احتمالاً‌ از سوي معترضان، خواستار ارسال دوربين به محل درگيري‌ها شده بود. در همان حال، تعدادي از افراد وابسته به گروههاي تلويزيوني هدف سنگ‌هاي رهاشده از سوي معترضان قرار گرفتند و ترجيح دادند براي حفظ سلامت خود از مركز درگيري‌ها دور بمانند.

رسانه‌هاي فرانسوي، شامل مطبوعات و تلويزيون، به محض آغاز درگيري‌ها در منطقه كليشي سو بوا پوشش كامل و همه‌جانبه‌اي به ماجرا دادند. هر شب تعداد زيادي از خبرنگاران در متن درگيري‌ها در كنار نيروهاي پليس و آتش‌نشاني حضور داشتند و حتي هدف سنگ‌هاي معترضان قرار گرفتند و مجروح هم شدند.

به گزارش خبرنگار هنري مهر،‌ شبكه TFI هم كه از معتبرترين شبكه‌هاي تلويزيوني فرانسه است، از چندي پيش نشان دادن تصاوير خودروها و ساختمان‌هاي آتش‌گرفته را به حالت تعليق درآورد. اين خبر را روبرت نامياس، دبير خبر شبكه، در گفتگو با روزنامه لوموند اعلام كرد. كانال دولتي France-3 هم اصلاً‌ آماري از درگيري‌ها مخابره نمي‌كند. ژاك بيل، نايب رييس اين شبكه، چنين آماري را شاخص دقيقي از خشونت موجود نمي‌داند و مي‌گويد: "اگر آمار خرابكاري‌ها هر شب از تلويزيون اعلام شود، معترضان تلاش مي‌كنند درست مثل يك ورزشكار ركورد خود را در شب‌هاي آينده بهبود بخشند."

اوايل ماه جاري ميلادي و در حالي كه خشونت‌ها وارد دومين هفته خود شده بود، وزارت امور خارجه فرانسه از رسانه‌هاي خارجي براي دامن‌زدن به نا‌آرامي‌ها گلايه كرد. برخي شهروندان فرانسوي هم سرزنش خود را متوجه رسانه‌هاي داخلي و خارجي كردند. نامياس به روزنامه لوپاريزين مي‌گويد: "مشكل اصلي ميزان ارايه تصاوير و اخبار است. قاعده كلي ما در خبررساني اين است: همه چيز را بگوييد،‌ اما ضرورتي به نشان دادن همه چيز نيست."

کد خبر 252662

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha