۱۷ فروردین ۱۳۹۴، ۱۵:۴۴

معاون اول رئیس­‌جمهور:

فرهنگستان‌ها باید ناظر و دیده بان امور علمی کشور باشند

فرهنگستان‌ها باید ناظر و دیده بان امور علمی کشور باشند

معاون اول رئیس ­جمهور با بیان اینکه فرهنگستان‌ها محل جذب پژوهشگران و نخبگان برجسته کشور هستند، تأکید کرد: انتظار این است که عملکرد آنها نیز متفاوت از امور جاری سایر دستگاه‌ها و مراکز علمی کشور باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه هیأت ­امنای فرهنگستان­های جمهوری اسلامی ایران به ریاست دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس­ جمهور و رئیس هیأت­ امنای فرهنگستانها امروز ۱۷ فروردین ماه در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

در این جلسه دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دکتر سیدعلیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، علم معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر، دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر حسن قاضی­زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آیت الله دکتر سیدمصطفی محقق ­داماد و دکتر بهمن یزدی­صمدی (نمایندگان فرهنگستان علوم)، دکتر مهدی محقق (نماینده فرهنگستان زبان و ادب فارسی)، دکتر عارفی (نماینده فرهنگستان علوم پزشکی)، دکتر منتظری (نماینده فرهنگستان هنر)، دکتر حسن ظهور، دکتر محمدرضا نصیری، دکتر کلانتر معتمد و عبدالحی دبیران فرهنگستان­های چهارگانه و دکتر دژپسند از سازمان مدیریت و برنامه­ریزی کشور حضور داشتند. علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر علی ­اکبر ولایتی نماینده فرهنگستان علوم پزشکی و نقره ­کار نماینده فرهنگستان هنر نتوانستند در جلسه شرکت کنند.

در ابتدای جلسه دکتر جهانگیری در سخنانی به موضوع علم و پژوهش در کشور و استفاده از ظرفیت فرهنگستان­ها برای سیاستگذاری­های علمی، فناوری، فرهنگی و هنری پرداخت و بر لزوم نظریه ­پردازی و آینده ­نگری توسط فرهنگستان­ها تأکید کرد.

معاون اول رئیس ­جمهور با تبریک سال نو از حمایت و توجه ویژه دولت به دانشگاه­ها و مراکز علمی و تحقیقاتی و از جمله فرهنگستان­های کشور خبر داد و افزود: دولت تدبیر و امید تلاش می کند موانع پیش روی فرهنگستان­ها را برطرف کند تا زمینه فعالیت آنها بهتر از گذشته فراهم شود.

وی همچنین با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری درخصوص توسعه علم و فناوری در کشور بیان کرد: توسعه امروز و آینده کشور وابسته به توسعه علمی است و ارزش افزوده اقتصادی نیز جز با توسعه علم و فناوری امکان­پذیر نیست.

وی تصریح کرد: فرهنگستان­های کشور باید وضعیت علمی کشور را رصد کنند و همانند چتری که در بالای سر مراکز علمی و تحقیقاتی کشور وجود دارد، به نوعی سیاستگذاری و تدوین خط مشی در امر پژوهش و تحقیقات بپردازند.

دکتر جهانگیری با تأکید بر اینکه فرهنگستان­ها نباید خود را درگیر مسائلی کنند که در مراکز و دستگاه­های متولی امور علمی و پژوهش قابل انجام است گفت: بر اساس چشم انداز بیست­ساله، ایران قرار است رتبه نخست علم و فناوری در منطقه را کسب کند و برای تحقق این امر نیازمند آن هستیم که جهت­گیری علمی و مسیری که در حال طی شدن است دائماً مورد رصد و بررسی قرار گیرد.

معاون اول رئیس­ جمهور ادامه داد: فرهنگستان­های کشور باید ارزیابی دقیقی از آینده علمی منطقه داشته باشند و جهت­گیری علمی کشور را با آن مقایسه کنند تا مشخص شود که آیا در جهت درستی حرکت می­کنیم و یا باید مسیر را اصلاح کنیم.

در این جلسه دبیر هیأت امنا و رئیس کمیسیون دائمی فرهنگستان­های کشور گزارشی از تاریخچه، سوابق و نحوه شکل­گیری فرهنگستان­های کشور ارائه کرد و به ارائه توضیحاتی درباره ارکان، اهداف و وظایف فرهنگستان­ها و اقدامات کمیسیون دائمی پرداخت.

در این نشست همچنین رؤسای فرهنگستان­های زبان و ادب فارسی، علوم، علوم پزشکی و هنر هرکدام گزارشی از گروه­های علمی موجود در فرهنگستان­ها و اقدامات انجام شده ارائه کردند. نماینده سازمان مدیریت و برنامه ­ریزی کشور نیز در گزارشی اعلام کرد با تأکید دولت و پیگیری­های به عمل آمده بودجه فرهنگستان­ها در سال گذشته تقریباً به طور کامل تخصیص یافته و در سال جاری نیز شاهد افزایش قابل توجهی در بودجه فرهنگستان­های کشور خواهیم بود.

در ادامه این جلسه هر یک از رؤسای فرهنگستان­ها گزارشی از عملکرد فرهنگستان ارائه کردند و مصوبات کمیسیون دائمی فرهنگستان­های کشور مطرح و پس از بحث و بررسی به تصویب هیأت­ امنای فرهنگستان­های جمهوری اسلامی ایران رسید.

کد خبر 2527841

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha