به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمودرضا جمشیدی روز پنجشنبه در نشست فصلانه مرکز تحقیقات زن و خانواده وابسته به مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران به تشریح برخی عرصههای تعاملی بین حوزههای علمیه و نظام اسلامی پرداخت و اظهار کرد: عرصههای تعامل حوزههای علمیه با نظام اسلامی سطوح مختلفی دارد ولی این عرصه به دیدار با مراجع تقلید و علمای حوزه، برگزاری نماز جماعت و... محدود شده است.
وی با بیان اینکه این عرصه پایینترین مرتبه عرصه تعاملی حوزههای علمیه و نظام است، تاکید کرد: به عنوان نمونه نظریهپردازی یکی از مهمترین عرصههای تعامل مطلوب حوزههای علمیه با نظام اسلامی است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم معتقد است که در حال حاضر ساحت نظریهپردازی نه در حوزههای علمیه نسبت به نظام اسلامی و نه در نظام اسلامی نسبت به حوزههای علمیه جدی گرفته نشده است.
حجتالاسلام جمشیدی عرصه خانواده را یکی از مهمترین عرصههایی ذکر کرد که نیاز به نظریهپردازی دارد و در این زمینه گفت: الگوی سبک زندگی در بخشهای زیادی مبتنی بر زن و خانواده است، بنابراین حوزههای علمیه میتوانند در این زمینه با نظام تعامل جدیتری داشته باشد.
گلایه از محدودکردن رشته مطالعات زنان
مدیر حوزههای علمیه خواهران با گلایه از افرادی که عرصههای رشته مطالعات زنان را در دانشگاهها محدود میکنند، افزود: باید میدانهای پژوهشی را کاربردیتر و معطوف به نیاز و عرصه تعامل با نظام جمهوری اسلامی کنیم.
حجتالاسلام جمشیدی یکی دیگر از عرصههای مهم تعامل حوزههای علمیه با نظام را مشاوره، تبلیغ و مدیریت اجرایی ذکر کرد که حوزههای علمیه باید برای این عرصهها برنامه داشته باشند.
وی اضافه کرد: آنچه در حوزههای عظیم علمیه انجام میشود در واقع همان کار انبیا و اولیای الهی است و پیشینه ما در حفظ تراث مکتب اهل بیت عصمت و طهارت و نیز حفظ ارتباط مردم با مصدر وحی، شاهد این مدعاست.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور تصریح کرد: با وجود اینکه باید به سازوکارها و ظرفیتهای جدید جامعه توجه کنیم، نباید از ویژگیهای اصیل حوزه و حرکت کهن آن غافل شویم.
نظر شما