به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، در حالی که تابلوی «جاده الیسکمپس» با برآورد قیمت ۴۰ میلیون دلار برای فروش عرضه می شود، دو خانه فروش ساتبیز و کریستیز مجموعه ای از آثار درجه یک جهانی را در دو نمایشگاه مختلف در لندن به نمایش درآوردهاند.
در این میان تابلوهای خیره کنندهای از مونه، روکو، بیکن و وارهول نیز جای دارند که در مرحله بعد به فروش میرسند. این در حالی است که ستاره این حراجی تابلوی «زنان الجزایر» از پیکاسو است. کریستیز انتظار دارد این تابلو رکورد جدیدی در جهان برای یک اثر هنری به جای بگذارد.
این خانه فروش آثار هنری با اعتماد به نفس اعتقاد دارد که شاهکار سال ۱۹۵۵ پیکاسو با قیمتی بیش از ۱۴۲.۲ میلیون دلار به فروش میرسد تا رکورد اثر «سه مطالعه از لوسین فروید» بیکن را که سال پیش در نیویورک به فروش رسید، بشکند.
اولیور کامو نایب رییس کریستیز گفت از این که این اثر را برای فروش عرضه میکند، هنوز در شوک است و این اثر را مهمترین اثر پیکاسو که در دست کلکسیون دارهای خصوصی است خواند.
تابلوی «جاده آلیسکمپس» ون گوگ که به عنوان یک اثر ملی شناخته می شود، در ساتبیز زیر چکش حراج میرود. کارشناس این خانه حراجی عرضه چنین اثری را رویدادی خواند که ممکن است در یک یا دو دهه تنها یک بار رخ دهد. این اثر که اول نوامبر ۱۸۸۸ کشیده شده در سالی خلق شده که سالی مهم و پر سر و صدا برای این نقاش بزرگ بود و در همان سال «آفتاب گردان ها» را هم کشید و گوشش را برید.
یک نقاشی از چهار گل آفتاب گردان به عنوان اثری کشیده شد تا اتاق گوگن را در خانه زرد ونگوگ در آرل واقع در جنوب فرانسه تزیین کند. گوگن سرانجام در ماه اکتبر وارد خانه ونگوگ شد و دو مرد به زودی نقاشی کشیدن با همدیگر را شروع کردند و «جاده آلیسکمپس» در همان زمان با نقاشی از یک مسیر رومی در شهر آرل، به عنوان موضوع تابلوی ونگوگ انتخاب شد.
این دو هر چند ابتدا با هم دوست بودند اما به زودی تنشها به اوج رسید و رابطه بین این دو به طرز وحشیانهای اوج گرفت و در نهایت به بریده شدن گوش ونگوگ منجر شد. دو سال بعد، او دیگر زنده نبود. این در حالی بود که گوگن حاضر میشد تا راهی تاهیتی شود.
دیگر اثر برجسته ساتبیز شامل آبستره اثر گرهارد ریچتر با عنوان «تصویر آبستره» از سال ۱۹۹۲ است که با برآورد ۳۰ میلیون دلار زیر چکش میرود. اثری از مونه با عنوان «نیمفیس» با برآورد ۳۰ تا ۴۵ میلیون دلار و اثری با عنوان «حلقه» از روی لیختنشتاین از سال ۱۹۶۲ با برآورد ۵۰ میلیون دلار از دیگر آثار بزرگ این حراجی خواهد بود.
همه این آثار از ۱۰ تا ۱۴ آوریل در معرض دید عموم قرار گرفتهاند. در حالی که تابلوی «زنان الجزایری» پیکاسو و شماری از دیگر آثار استادان نقاشی، از ۱۱ تا ۱۵ آوریل در کریستیز لندن قابل مشاهده خواهد بود.
یکی دیگر از مهمترین آثار این مجموعه تابلویی با عنوان «سوی بزرگ» است که توسط لوسین فروید نقاش بریتانیای متولد آلمان از سو تایلی کشیده شده است. این تابلو که مربوط به سال ۱۹۹۴ است با ارزیابی ۳۰ تا ۵۰ میلیون دلار در حراجی عرضه میشود.
همه این آثار ماه آینده در نیویورک زیر چکش حراج میروند.
نظر شما