۲۶ فروردین ۱۳۹۴، ۹:۳۲

در گفتگو با مهر اعلام شد:

لزوم حمایت از توسعه مراکز تخصصی حوزه/ راه‌اندازی ۴۰ رشته تخصصی

لزوم حمایت از توسعه مراکز تخصصی حوزه/ راه‌اندازی ۴۰ رشته تخصصی

مسئول مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه با تاکید بر لزوم حمایت از توسعه مراکز تخصصی حوزه گفت: باید زمینه توسعه، گسترش و جذب هر چه بیشتر طلاب به مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه ایجاد شود.

حجت‌الاسلام مجتبی کلباسی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه حوزه‌های علمیه در طول تاریخ نسبت به پاسخگویی نیازهای فکری، معنوی و علمی جامعه رسالت داشته‌اند، اظهار کرد: حوزه‌های علمیه در گذشته متکفل تربیت ریاضیدان، هندسه‌دان، مهندسان، طبیبان و... بودند.

وی ادامه داد: در زمان طاغوت و حکومت ستم‌شاهی فشارهای سنگینی بر حوزه‌های علمیه وارد شد و این باعث شد که حوزه‌های علمیه محدود شدند.

مسئول مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه افزود: بسیاری از شاخه‌ها به دلیل محدودیت‌های به‌وجود آمده رها شدند و چند شاخه اصلی فقه، اصول، تفسیر و کلام باقی مانده است.

حجت‌الاسلام کلباسی گفت: در قرن حاضر هم شخصیت‌هایی مانند علامه طباطبایی و علامه حسن‌زاده آملی در رشته‌ها و شاخه‌های مختلف درخشیدند، و ما به دنبال این هستیم که طلاب و روحانیون حوزه‌های علمیه در شاخه‌های مختلف تحصیل کنند.

وی تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی ایران انتظار این بود که حوزه‌های علمیه در مسائل مختلفی که مورد نیاز جامعه است ورود پیدا کنند؛ و این امر منجر به ایجاد مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه شد.

فعالیت ۲۰ مرکز تخصصی

این استاد حوزه‌های علمیه با تأکید بر اینکه مباحثی که تنه‌های اصلی آن در حوزه علمیه بوده و هست همچنان به کار خود ادامه می‌دهد، بیان کرد: مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه با بیش از ۴۰ رشته تخصصی در مباحث گوناگون چه در قم و چه در سایر استا‌ن‌ها مشغول به فعالیت است.

مسئول مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه  با اشاره به اینکه هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم، ابراز کرد: مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه باید توسط شورای عالی حوزه‌های علمیه و مدیریت حوزه‌های علمیه حمایت شود تا به نقطه مطلوب برسد.

رئیس مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به اینکه در مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه توسط طلاب کارهای پژوهشی زیادی انجام می‌شود، عنوان کرد: باید با حمایت حوزه‌های علمیه کاری کنیم که زمینه توسعه، گسترش و جذب هر چه بیشتر طلاب به مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه ایجاد شود.

حجت‌الاسلام کلباسی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در سطح شهر قم ۲۰ مرکز تخصصی داریم، ابراز کرد: طلاب با ورود به این مراکز تخصصی می‌توانند پاسخگوی نیازهای علمی روز در سطح جهانی باشند.

مسئول مراکز تخصصی حوزه‌های علمیه اضافه کرد: طلاب برای ورود به این مراکزتخصصی باید سطح ۲ حوزه‌های علمیه یعنی پایه ۶ را گذرانده باشند، تا بتوانند با یک آزمون ورودی در این مراکز مشغول به تحصیل شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: طلابی که دارای سطح ۲ و یا بالاتر هستند تا پایان فروردین ۹۴ می‌توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی www.howzeh.org برای شرکت در آزمون ورودی این مراکز تخصصی ثبت نام کنند.

کد خبر 2534665

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha