به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد علی سید ابریشمی ظهر امروز در دیدار با صنعتگران سیستان و بلوچستان اظهار داشت: توجه به صنایع کوچک به خوبی گام برداشتن در راستای رهنمودهای رهبری معظم انقلاب در زمینه حمایت از صنایع کوچک را در پی خواهد داشت.
وی افزود: نقش و اهمیت سرمایه گذاری در فرآیند رشد و توسعه صنعتی جوامع بسیار حائز اهمیت است، از این رو با توجه به کمبود منابع سرمایه گذاری، حمایت از آن ضروری و تخصیص بهینه این منابع جهت تحریک رشد صنعتی لازم است.
این مقام مسئول بیان کرد: اشتغال زایی یکی از مشکلات فراروی هر جامعه است و از آنجا که بیکاری معضلات عظیم اقتصادی و اجتماعی به همراه دارد، لذا توجه به رفع این مشکل در راس برنامه های اقتصادی دولت قرار دارد.
ابریشمی بیان کرد: اولویت بخشیدن برنامه های حمایتی دولت برای جهت دهی به آن دسته از فعالیت های اقتصادی و اجتماعی است که نیل به این هدف را در کوتاه ترین زمان و کمترین هزینه میسر می سازد که صنایع کوچک در حال حاضر می تواند بهترین گزینه برای تحقق این هدف باشد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: صنایع کوچک که نقش بسزائی در اشتغالزائی دارند باید مورد توجه قرار گیرند و میتوان با تشویق سرمایهگذاران اقدامات خوبی انجام داد.
وی سیاست های دولت را در بخش اشتغال یک الگو بالا دست مدون اقتصادی دانست و گفت: باید با تقویت این نگاه روز به روز شرایط ورود صنایع کوچک در امر اشتغالزائی را فراهم کرد.
وی تاکید کرد: در صنایع کوچک مدیریت فردی است، تصمیمات توسط یک فرد و لذا در کوتاه ترین زمان ممکن انجام می شود، به دلیل کوتاه بودن زمان تصمیم گیری قابلیت های مدیریت و به طور کلی صنعت افزایش یافته و واحد تولیدی می تواند در قبال نوسانات بازار سریعاً واکنش نشان دهد.
حمایت از صنایع بزرگ دردی از اشتغال دوا نمی کند
ابریشمی در ادامه اظهار داشت: با وجود حمایت از صنایع بزرگ شاید بتوان قدم های مؤثری برداریم، ولی چالش اشتغال حل نخواهد شد، چرا که این صنایع با توجه به قرار داشتن در یک منطقه خاص از نظر جذب نیرو محدودیت دارند، لذا می توان با بهره گیری از شرایط و فرهنگ متنوع هر خطه صنایع کوچک را توسعه داد.
وی یاد آور شد: کاهش نابرابری های منطقه ای و نابرابری در توزیع ثروت از طریق گسترش صنایع کوچک عملی است، صنایع بزرگ نشان داده است که بدلیل فشار زیاد بر مناسبات و امکانات اجتماعی و اقتصادی منطقه، تعادل را به هم زده است، در حالی که صنایع کوچک با انطباق با مقتضیات محیط اطراف خود موفقیت بیشتری در توسعه مناطق داشته است.
معاون وزیر صنعت با انتقاد از سیاست های کمیت گرائی افزود: ایجاد ۹۴۰ شهرک صنعتی مصوب نه تنها توسعه ای برای اشتغال در پی نداشته است بلکه محدودیت در ارائه خدمات و اعتبارات ایجاد کرد به طوری که اکنون ۲۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی غیر توجیه اقتصادی در سطح کشور داریم.
وی تاکید کرد: برای جلوگیری از قطع علائم حیاتی بنگاه های اقتصادی بهتر است که به جای سرمایه گذاری جدید از ظرفیت های موجود بهره ببریم و با ارتقای سطح بهره وری این واحدها به توسعه اقتصادی کشور کمک کنیم.
نظر شما