۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۵:۴۵

حسینی در گفتگو با مهر:

تغییر الگوی مصرف موادمخدر تهدید بزرگ جامعه است/ انهدام ۴۷ باند

تغییر الگوی مصرف موادمخدر تهدید بزرگ جامعه است/ انهدام ۴۷ باند

گرگان- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان تغییر الگوی مصرف موادمخدر از سنتی به صنعتی را تهدید بزرگ جامعه دانست و گفت: در سال گذشته ۴۷ باند در استان گلستان منهدم شدند.

سید احمد حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان این که سو مصرف مواد مخدر، پیشینه تاریخی دارد و به قبل از حدود چهارهزار سال پیش از میلاد باز می گردد، گفت: اعتیاد را می توان به عنوان یکی از چهارمشکل مردم دنیا به شمار آورد و در ایران هم دغدغه ۹۰ درصد مردم است.

وی که معتقد است زمان تحریم مواد از سوی طالبان مشکل اعتیاد در منطقه و ایران کم بود، حمله ناتو به افغانستان را در راستای گسترش مصرف مواد مخدر دانست و گفت: سازمان های جاسوسی اسکتبار جهانی و همچنین گروه های به ظاهر اسلامی مانند داعش در مساله مواد مخدر و قاچاق نش دارند.

وی ادامه داد: پیش از حضور ناتو در افغانستان و پس از تحریم طالبان، تولید این کشور ۱۸۵ تن در سال بود که این رقم پس از حمله ناتو به حدود هشت هزار تن تریاک در سال ۲۰۱۵ رسیده است.

سه هزار و ۷۰۰ شهید مواد مخدر در کل کشور داریم

حسینی با بیان این که همزمان تولید هروئین در مرز پاکستان به حداکثر خود رسید و زمین های زیرکشت مواد به سمت ایران سوق داده شد، گفت: کشور ما شهدا و جانبازان زیادی را برای مبارزه با مواد مخدر تقدیم انقلاب کرده است و بر اساس آمار سه هزار و ۷۰۰ شهید مواد مخدر در کل کشور داریم و سهم استان نیز ۸۴ شهید است.

وی با اشاره به این که ۱۲ هزار نفر هم برای مبارزه با مواد مخدر جانباز شدند، گفت: از ابتدای سال ۱۶ نفر در این مسیر شهید شدند و نزدیک به ۷۵ نفر از اشرار هم کشته شدند.

وی با تاکید بر این که خانواده های زیادی در این مساله درگیر هستند گفت: هم از سوی شهدا خانواده ها درگیر هستند، از سوی اشرار هم با کشته شدن آن ها خانواده های آنان سربار نظام می شوند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان به آمار اعتیاد در کشور اشاره کرد و گفت: یک میلیون و ۳۲۵ هزار معتاد در کشور داریم که خانواده همه آن در این مساله درگیر هستند و به عبارتی ۵ میلیون نفر با اعتیاد سر و کار دارند.

وی که معتقد است ترویج مواد مخدر، هدفمند و نوعی جنگ نرم از سوی دشمن است، گفت: ۸۵ درصد تریاک و ۳۵ هروئین در ایران کشف می شود و مواد حدود سه میلیارد دلار در کشور ما گردش مالی دارد.

حسینی تغییر الگوی مصرف از سنتی به صنعتی را یکی از تهدیدهای حوزه مبارزه با مواد مخدر و جامعه دانست و گفت: آمار مصرف مواد مخدر صنعتی در حال افزایش است و حتی تحصیلکردگان نیز در این آمار سهم دارند.

وی مصرف برای حفظ زیبایی اندام، لاغری، بدنسازی و تبلیغ های دروغ انواع قرص ها در ماهواره را از عوامل تاثیر گذاری در این آمار معرفی کرد و گفت: بررسی ها نشان می دهد اکثر افراد نسبت به تاثیرات مصرف چنین موادی آگاهی ندارند.

جابجایی پیش سازهای مواد صنعتی جای خودش را به قاچاق مواد داده است

وی از کاهش سن مصرف مواد مخدر در کشور خبرداد و گفت: قیمت شیشه پس از ورود ناتو از کیلویی ۱۷۰ میلیون تومان به ۱۷ میلیون درحال حاضر رسیده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان که معتقد است جابجایی پیش سازهای مواد صنعتی اکنون جای خودش را به قاچاق مواد داده است، از امنیت قاچاقچیان در منطقه خبرداد و گفت: مسیر ترانزیت مواد تغییر یافته و از تاجیکستان عبور می کنند.

وی با بیان این که پیش ساز ها از در کشورهای غربی تولید و به کشورهای مصرف کننده صادر می شوند، اضافه کرد: از میان معتادین ۱۰ درصد بانوان هستند و در مجموع ۵۳ درصد معتادین کشور متاهل اند.

وی با اشاره به این که یک میلیون و ۴۰۰ هزار فرزند در معرض خطر مواد قرار دارند، گفت: ۶۳ درصد معتادین کار خود را از دست داده اند، ۵۸ درصد زیر ۳۴ سال سن دارند و روزانه بین ۹ تا ۱۰نفر به علت سو مصرف مواد می میرند.

حسینی در ادامه به آمار دانش آموزش اشاره کرد و گفت: سال ۸۱ حدود پنج صدم درصد جمعیت دانش آموزان معتاد بودند ولی اکنون این آمار یک درصد است.

وی اضافه کرد: دو و نیم درصد دانشجویان مواد مصرف می کنند که ۶۵ درصد آن ها به علت عدم آگاهی است.

وی بیان کرد: ۵۵درصد طلاق ها، ۲۴ درصد قتل ها، ۳۵ درصد سرقت ها، ۶۵درصد همسر آزاری اعتیاد، ۳۰ درصد کودک آزاری ها، ۴۰ درصد زندانیان به صورت مستقیم و ۲۵ درصد غیر مستقیم با موضوع مواد مخدر دخیل هستند.

حمایت از وزیرکشور مهمترین خدمت در مبارزه با مواد مخدر است

حسینی با تاکید بر این که وزیر کشور در بخش مواد مخدر به نکات مهمی اشاره کرد، از برخورد نمایندگان مجلس با اظهارات وزیر انتقاد کرد و گفت: وزیر کشور در بخش مبارزه با مواد مخدر تمام توان خود را گذاشته است و حمایت از وزیر مهمترین خدمت است.

وی اطلاع رسانی به موقع و آگاهی بخشی مردم از اصول مهم مبارزه با مواد مخدر دانست و بیان کرد: پیشگیری مهمترین اولویت برنامه های استان است.

وی به موقعیت خاص گلستان در کشور اشاره کرد و با تاکید بر این که تنوع اقوام گلستان می تواند فرصت مناسبی در استان باشد، گفت: گلستان استانی مهاجر پذیر است و از سویی ورودی های آن طی سال های گذشته ۵ برابر شده است و همین امر نظارت را سخت تر کرده است.

حسینی از برگزاری جلسات تخصصی برای وضعیت شناسی استان خبرداد و گفت: ۷۳ جلسه و کمیته تخصصی در این زمینه داشتیم که از نظر تعداد نسبت به گذشته ۶۷ درصد رشد داشته است.

وی بیان کرد: این جلسات ۳۳۲ مصوبه اجرایی داشتند و از نظر تعداد مصوبات هم ۵۰ درصد رشد داشتیم.

وی در ادامه از برگزاری جلسات با استاندار و جلسات شورای هماهنگی خبرداد و گفت: سند جامع پیشگیری هم تهیه شده است، در سال ۱۳۹۳ ۱۰ جلسه كميته مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر و ۸ جلسه اتاق فكر اين كميته برگزار شد كه در نتيجه جلسات كميته مقابله ۶۷ مصوبه در پی داشته و با همكاری همه دستگاه های عضو توفيقات خوبی در این عرصه حاصل شده است.

سال ۹۳ حدود یک تن و ۹۰۰ کلیوگرم انواع مواد مخدر در استان كشف شد

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت: در سال گذشته و در نتيجه تلاش نیروهای انتظامی استان، حدود یک تن و ۹۰۰ کلیوگرم انواع مواد مخدر در استان كشف شد كه در اين رابطه ۹ هزار و ۳۷۸ نفر دستگير و ۴۷ باند منهدم شد.

وی اظهار کرد: اولين جلسه كميته مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر استان در سال جاری به رياست فرماندهی انتظامی استان برگزار شد و برنامه های مد نظر سال ۹۴ در اين كميته مورد بررسي قرار گرفت که يكی از برنامه های اولويت دار برخورد با خرده فروشان و جمع آوری معتادان متجاهر در پی پاكسازی مناطق آلوده استان است.

وی اضافه کرد: سال گذشته اقدامات خوبي در جهت مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر در استان صورت پذيرفته و طي فعاليتهاي خوب و موثر نیروی انتظامي استان دو باند تهيه و توزيع مواد صناعی شيشه در استان منهدم شد كه از همين دوباند بالغ بر ۱۴ كيلوگرم شيشه كشف گرديد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اضافه کرد: يكی از برنامه هاي كميته مقابله استان در سال گذشته برخورد با عناصر توزيع مواد مخدر صناعی بود كه فعاليت های خوبی توسط نیروی انتظامی و همچنين ديگر اعضا كميته، در استان صورت پذيرفت.

وی تصریح کرد: ورود به محيط هاي آموزشی یکی دیگر از اولويت های كاری با اهميت ما در سال ۹۳ بوده تا از طريق اجرای برنامه های آموزشی سازنده بتوانيم در برابر كنترل رفتارهاي پرخطر اقدام کنیم.

حسینی افزود: با همت آموزش و پرورش استان در سال گذشته حق فعاليت های بايسته و سازنده ای در این حوزه به انجام رسیده که در اجراي برنامه ها با رشد ۳۰۵ درصدی نسبت به سال ۹۲ روبرو بوده، كه جای تقدير دارد.

برنامه های پيشگيرانه جشنواره نوجوان سالم در شهرستان های گلستان برگزار شد

وی اظهار کرد: در تمامی شهرستان ها برای دخيل کردن دانش آموزان در امر مبارزه با مواد مخدر و اجراي برنامه های پيشگيرانه جشنواره نوجوان سالم برگزار شد و در اين ۱۴ جشنواره آثار بسيار ارزنده ای توسط دانش آموزان عزيزمان تهيه و ارسال شد که از برنامه های ارزنده آموزش و پرورش استان محسوب می شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت: با در نظر گرفتن  تدبير دولت محترم در زمينه اجتماعي کردن امر مبارزه با مواد مخدر، اين برنامه مي تواند تاثير گذار باشد چرا كه از طريق اجرای اين برنامه جمعيت دانش آموزی و اولياي آنها در امر مبارزه دخيل شده و احساس مسئوليت بیشتری خواهند کرد. 

حسینی خاطرنشان کرد: امیدواریم در سال جاري هم با همكاري همه مسئولين و مردم بتوانيم نسبت به عملياتي كردن برنامه ها و طرح ها، در زمينه برخورد قاطع با عناصر توزيع مواد مخدر، اين بلای خانمانسوز، موفق عمل کنیم.

کد خبر 2561979

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha