۶ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۳۷

اولین کتاب فارسی درباره اکسپوهای جهانی منتشر شد

اولین کتاب فارسی درباره اکسپوهای جهانی منتشر شد

نخستین کتاب فارسی‌زبان درباره‌ اکسپوهای جهانی از ۱۸۵۱ تا ۲۰۲۰ میلادی، با نام «دنیای شیشه‌ای»، در آستانه اکسپوی ۲۰۱۵ که در میلان برگزار می‌شود، منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، «دنیای شیشه‌ای؛ اکسپوهای جهانی از ۱۸۵۱ میلادی» حاصل سه سفر علیرضا بهرامی به اکسپوهای ۲۰۱۰ شانگهای (چین) و ۲۰۱۲ یوئسو (کره جنوبی) و علاوه بر این، ۲ نوبت بازدید از موزه‌ی اکسپو و پژوهش درباره‌ تاریخچه‌ ۱۵۴ ساله‌ی برگزاری اکسپوهای جهانی است.

در این کتاب که در شمایل نفیس ازسوی انتشارات آرادمان با حمایت موسسه فرهنگی هنری توسعه‌ هنرهای معاصر انتشار یافته است، علاوه بر ۵۰۰ تصویر اختصاصی از دو اکسپو جامع جهانی و تخصصی بین‌المللی، در فصل‌هایی همچون اکسپو چیست؟ شانگهای؛ میزبانی شایان، ایران در اکسپو ۲۰۱۰، اکسپو ۲۰۱۲ در یوئسو، تماشای دنیا از پشت شیشه‌های رنگی و گردهمایی بزرگ ستایش‌گران زندگی، درباره‌ گذشته‌ی اکسپوهای جهانی توضیح داده شده است. همچنین ارایه‌ اطلاعات درباره‌یاکسپو ۲۰۱۵ میلان (ایتالیا)، اکسپو ۲۰۱۷ آستانه (قزاقستان) و اکسپو ۲۰۲۰ دُبی (امارت متحده‌ی عربی)، در ۳ فصل‌ پایانی این کتاب گنجانده شده است.

در پشت جلد «دنیای شیشه‌ای» آمده است: «اکسپوهای جهانی بیش از یک‌ونیم قرن است که برگزار می‌شوند و ما به‌اندازه‌ی ۱۵۰ سال از این آوردگاه عظیم نتوانسته‌ایم آن‌گونه که باید و شاید، استفاده کنیم.

نمایشگاه‌ اکسپو با نمایشگاه‌های تجاری که در سراسر دنیا برگزار شده‌ و می‌شوند، بسیار متفاوت است. برای درک بهتر اهمیت این‌گونه از نمایشگاه‌ که بسیاری از کشورها، گذشته، حال و آینده‌ی خود را در آن به‌نمایش می‌گذارند، کافی است به این واقعیت‌ها اشاره کنیم که در این صحنه‌ی بزرگ، همواره تلاش شده تازه‌ترین دستاوردها و توان‌های بشری در زمینه‌های اقتصادی، علمی، اجتماعی و فرهنگی عرضه شوند.

برای نمونه، لامپ ادیسون در یک نمایشگاه اکسپو به جهانیان نشان داده شد. خودروهای اولیه، قانون‌ نسبیت انیشتین، اختراع تلفن، تلفن‌های کلیدی، بالن هیدروژنی، تلسکوپ، کشتی‌های بخار، چرخ خیاطی سینگر، تلگراف مورس، لوکوموتیو، هات‌داگ، همبرگر، بستنی قیفی، هواپیما، مونوریل، تله سی‌یژ، قطار تندرو، ماشین تایپ، دوربین عکاسی، گرامافون، پازل مگی‌کوب، اتوموبیل، چرخ فلک، موشک فضاپیما، نوشابه‌ پپسی، فیلم برادران لومیر، ماشین حساب، ژنراتور، کامپیوتر، روبوت‌ها، دستاوردهای مولتی‌مدیایی و بسیاری از دیگر توانایی‌های جدید بشری، در نمایشگاه‌های اکسپو دوره‌های مختلف به‌نمایش گذاشته شده‌اند.

برج ایفل، مجسمه آزادی و برج مخابراتی سیاتل نیز ازجمله سازه‌هایی هستند که در زمان برگزاری نمایشگاه‌های اکسپو در فرانسه و آمریکا به‌عنوان نمادی از توانایی جدید بشر در امر سازه‌ها به‌وجود آمدند و حالا به‌عنوان سمبل‌های این کشورها در دنیا شناخته می‌شوند.

آمریکا و پس از آن، کشورهای اروپایی، بیش‌ترین میزبانی اکسپوهای جهانی را در کارنامه دارند. نمایشگاه‌هایی که برای میزبانی دوره‌های آن، مانند میزبانی المپیک و جام جهانی فوتبال، باید تلاش و رقابت کرد و البته به سرمایه‌گذاری خیلی بیشتری نیاز است؛ اما کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه، خوب درک کرده‌اند که اکسپو، یک موقعیت مناسب برای دستاورد‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی – فرهنگی است».

کتاب نفیس «دنیای شیشه‌ای» در ۱۶۰ صفحه قطع رحلی، کاغذ گلاسه چاپ رنگی، به‌ بهای ۳۴۵۰۰ تومان در نشر «آرادمان» انتشار یافته است.

کد خبر 2562445

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha