بنیز عزیزه تان مدیر فستیوال استانبول و داور بخش بینالمللی جشنواره فیلم فجر در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اولین تجربه سفر خود به ایران گفت: پیش از این به خاطر نزدیکی تاریخ برگزاری جشنواره استانبول و جشنواره فیلم فجر قادر نبودم به ایران سفر کنم.
وی از عباس کیارستمی به عنوان کارگردانی برجسته نام برد و توضیح داد: عباس کیارستمی در ترکیه کاملا شناخته شده است و طرفداران خود را دارد چرا که آثار او در سینمای ترکیه اثرگذار بوده است.
مدیر فستیوال فیلم استانبول با اشاره به فیلمهای ایرانی دیگری که درخاطرش مانده است، بیان کرد: ، امثال فیلمهای «ملبورن» و «امروز» که در جشنواره فیلم استانبول هم به نمایش درآمدهاند، سرشت انسانی و عمیق فیلمهای ایرانی و نزدیکی زیاد موضوعات آنها به مسائل و موضوعات روز مطرح در ترکیه را نشان میدهد.
عزیزه تان با تاکید بر اینکه فیلمهای ایرانی بازتاب بینش جامعه ایرانی است، گفت: ایران فرهنگی کهن دارد و در این فیلم ها می توان شاهد فلسفه و بینش عمیق مردم این کشور بود. البته گاهی فیلم ها حالت نمادین دارند که در آن صورت به نظرم تا حدی شناخت فرهنگ و ادبیات این کشور برای درک بهتر آن فیلم ها لازم است.
وی ابراز امیدواری کرد که بتواند فیلم های خارج از بخش مسابقه و اکران های عمومی سینمای ایران را نیز ببیند و بیشتر با فرهنگ سینمایی ایران آشنا شود.
عزیزه تان صداقت را اصل اساسی و ملاک خوبی یک فیلم دانست و بیان کرد: وقتی فیلمی با صداقت و قلب ساخته شود، با مخاطب ارتباط برقرار می کند هرچند که بودجه آن با بودجه هنگفت فیلم های تجاری اصلا قابل قیاس نیست اما این گونه فیلم ها هستند که دنیا را می گردند و به مردم میرسند.
مدیر فستیوال فیلم «استانبول» در پایان گفت: نمایشنامه، نکات فنی و اجرای نقش در یک فیلم مهم هستند اما مهم ترین مساله برای من این است که بتوانم جوهر درونی فیلم را ببینم. آن حسی که پس از پایان فیلم با من می ماند برایم مهم است. به نظر من چنین حسی تنها در دل صداقت و صراحت کارگردان نهفته است.
نظر شما