به گزارش خبرنگار مهر، رهام کیایی عصر روز سه شنبه در همایش بزرگداشت روز مربی که در تالار انتظار شهر کرمانشاه برگزار شد، گفت: با پیگیری مجلس و نمایندگان مردم در خانه ملت ۶۰ میلیارد تومان به منظور تأمین حقوق مربیان تبدیل وضعیت سازمان فنی و حرفه ای تخصیص داده شده است. همچنین کمیسیون بودجه مجلس مبلغ ۳۰ میلیارد تومان برای این موضوع اختصاص داده است.
وی گفت: قبول کار و مسئولیت لازمه زندگی شرافتمندانه در جوامع بشری و بخش مهمی در زندگی افراد است. هفته کارگر بهانه ای برای تقدیر از گردانندگان بخش صنعت و خدمات با دستانی پولادی و توانمند است، دستانی که پیامبر برآن بوسه زد. امسال نیز مزین به شعار دولت و ملت همدلی و همزبانی است قطعا" این همدلی از کانون گرم خانواده شروع و به جامعه تعمیم داده می شود.
وی در خصوص برنامه های سازمان فنی و حرفه ای کشور گفت: یک بسته اجرایی با رویکرد آموزش های مهارتی جهت ایجاد اشتغال تدوین شده است. روز یکشنبه نیز که روز مهارت و تأمین اجتماعی بود از سه طرح ملی رونمایی شد.
این مقام مسئول ادامه داد: این طرح ها شامل رونمایی از ۲۳۴ عنوان استاندارد آموزشی در حوزه های گیاهان دارویی و فناوری های نو، رونمایی از باشگاه مجازی آموزش های مهارتی و یادگیری علوم دانش بنیان و رونمایی از بن کارت آموزش مهارت ویژه کارگران توانمند است.
کیایی بیان داشت: توانمند سازی یکی از برنامه های مهم سازمان در سال ۹۴ خواهد بود و قطعا تمام آموزش های سطح کشور چه در بخش دولتی و چه خصوصی اگر در راستای توانمدسازی باشد منجر به ایجاد اشتغال می شود.
معاون اداری و پشتیبانی سازمان فنی و حرفه ای کشور افزود: سازمان فنی و حرفه ای کشور در حوزه آموزش دو طرح ویژه دارد در ابتدا توانمند سازی روستائیان، مناطق محروم و مناطق مرزی که سال گذشته در شورای اشتغال کشور به تصویب رسید و سپس توانمند سازی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی که در قانون بودجه نیز توجه ویژه ای به آن شده است.
این مقام مسئول عنوان کرد: در بحث پژوهش آموزش های همسانی صورت پذیرفته و مزایایی هم برای سازمان داشته است از جمله هوشمندسازی گواهینامه های الکترونیک که مانعی برای سواستفاده گشته است.
وی تصریح کرد: امسال در شورای سنجش سازمان، آزمون الکترونیکی هم در کنار سایر آزمون های همسان قرارگرفته و در تمامی استان ها یک بار بصورت پایلوت اجرایی شده است. در استان کرمانشاه نیز تمامی زمینه ها برای این امر فراهم است، این طرح هم موجب صرفه جویی در وقت و هزینه شده و هم تسریع اخذ گواهینامه را در پی دارد.
کیایی در ادامه گفت: از سوی دیگر مرکز تربیت مربی درحال آماده سازی تیم ملی نخبگان مهارتی برای اعزام به المپیاد بین المللی برزیل هستند.
وی درخصوص حوزه اداری و پشتیبانی با اشاره به اینکه در سه ماهه آخر سال ۹۳ سه کار بزرگ پیگیری شده است خاطر نشان کرد: این طرح ها عبارتند از افزایش تخصیص بودجه که بالای ۹۶ درصد رشد داشت و مشکلات عظیمی را برطرف ساخت، آگهی استخدام مربیان حق التدریس که ثبت نام انجام شد و آزمون آن در خردادماه برگزار می شود و لایحه بودجه سال ۹۴ که مهمترین بخش کار بود.
وی در رابطه با نیروهای سازمانی اظهار داشت: حدود ۱۵ هزار و ۲۰۰ نفر نیروی کار در سازمان فنی و حرفه ای کشور فعالیت دارند، که از این میان حدود ۵ هزار نفر رسمی، حدود ۴ هزار نفر قراردادی و حدود ۴ هزار نفر دیگر نیز حق التدریس هستند، بدین ترتیب بالغ بر ۶۳ درصد نیروها غیر رسمی بوده و کمتر از ۴۰ درصد رسمی هستند.
این مقام مسئول گفت: خوشبختانه نیروهای قراردادی از کد پرسنلی برخوردار هستند که امنیت شغلی آنان را تضمین می کند، و تا آنجایی که امکان داشته باشد و مجوزها داده شود این افراد تبدیل وضعیت خواهند شد.
وی ادامه داد: چند سالی است که تبدیل وضعیت این نیروها برعهده استانداری است و می بایست از طریق آنها پیگیری شود که در سال ۹۱ و ۹۲ تعداد ۴۲۰ نفر تبدیل وضعیت شدند.
مربیان حق التدریس فنی و حرفه ای تبدیل وضعیت می شوند
کیایی افزود: در این سال ها به دلیل کمبود بودجه و عدم داشتن مجوز قادر به تبدیل وضعیت مربیان حق التدریس نبودیم اما خوشبختانه در سال ۹۴ این امکان فراهم شده است و هیچ مشکلی دراین خصوص نخواهیم داشت. در استان کرمانشاه حدود ۱۸۰ نفر واجد شرایط تبدیل وضعیت هستند که ۲۲۰ نفر ردیف برای این استان درنظر گرفته شده است.
وی عنوان کرد: در سال ۸۸ قانون خدمات کشوری ضریب ۱.۱ را برای نیروهای آموزش و پرورش و بهداشت و درمان مصوب کرد و پیگیری ها درخصوص لحاظ شدن این ضریب برای نیروهای فنی و حرفه ای بی نتیجه ماند. اما ده بند فوق العاده برای آنها درنظر گرفته شد که ۹ بند اجرایی گشت.
این مسئول به مشکلات مطرح شده مربیان در خصوص سپرده بانک مهر امام رضا(ع) و فوق العاده ایثارگران اشاره کرد و گفت: در ارتباط با آزاد کردن سپرده ها مکاتبات لازم انجام شده است و فوق العاده ایثارگران نیز اعمال گشته که اگر شامل نیروهای قراردادی باشد حتما پیگیر خواهیم شد.
کیایی بیان داشت: سیاست سازمان فنی و حرفه ای کشور حمایت بی چون و چرا از بخش دولتی و خصوصی است، و در این بین روی بخش خصوصی توجه ویژه حاکم است که واگذاری ها به آموزشگاه های آزاد باشد و تا حد امکان خرید خدمات از طریق آنان انجام پذیرد.
معاون اداری و پشتیبانی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در بحث ردیف های درآمدی که در چند سال اخیر ایجاد شده است ابراز داشت: کارگاه های آموزشی که در ماده ۱۷ و تبصره ۷۵ آمده است می تواند تولید کننده و درآمد زا باشد که بخشی از درآمد حاصله به خود پرسنل باز می گردد. استان کرمانشاه در مقایسه با نُرم تنظیم بودجه و تخصیص بودجه جزو ردیف های اول در میان سایر استان ها است.
کیایی در آخر گفت: در بحث ارتقای بهره وری که بر مبنای ارائه خدمات و بودجه اختصاص داده شده به هر استان صورت می گیرد این استان موفق شده است مقام اول تا سوم را به خود اختصاص دهد.
نظر شما