۹ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۹:۴۹

برگزاری بزرگداشت «علامه محمد اقبال لاهوری» در پاكستان

برگزاری بزرگداشت «علامه محمد اقبال لاهوری» در پاكستان

آیین بزرگداشت «علامه محمد اقبال لاهوری»، در اسلام‌آباد برگزار و بر استوار بودن جهان‌بینی اقبال لاهوری بر پایه قرآن‌پژوهی، اسلام و ادب فارسی تأكید شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیین بزرگداشت هفتاد و هفتمین سالروز «علامه محمد اقبال لاهوری»، شاعر بلندآوازه شرق، فیلسوف، متفکر، اندیشمند و از بانیان کشور پاکستان، با همكاری رایزنی فرهنگی كشورمان پنجم اردیبهشت‌ماه در محل دانشکده اسوه اسلام‌آباد برگزار شد.

این مراسم همراه با تلاوت آیاتی چند از كلام‌الله‌ مجید آغاز، سپس غلام علی، «رئیس دانشکده اسوه اسلام‌آباد» اظهار امیدواری كرد که جوانان مسلمان راه بزرگانی چون علامه محمد اقبال لاهوری که نقش مهمی در بیداری مسلمانان شبه قاره و جهان اسلام داشت، ادامه دهند.

در ادامه، حمید، «دانشجوی دانشکده اسوه» به قرائت اشعاری از اقبال لاهوری به زبان فارسی پرداخت و مطالبی در رابطه با پیش‌بینی اقبال لاهوری نسبت به وقوع انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) بیان شد؛ می‌رسد مردی که زنجیر غلامان بشکند/ دیده‌ام از روزن دیوار زندان شما.

استوار بودن جهان‌بینی اقبال لاهوری بر پایه قرآن‌پژوهی، اسلام و ادب فارسی

شهاب‌الدین دارایی، «رایزن فرهنگی ایران در اسلام‌آباد» با اشاره به جایگاه اقبال لاهوری در سبك و سیاق شعر و شاعری، گفت: اقبال لاهوری برای بیان اندیشه بلند و سازنده خود از زبان شعر بهره گرفت؛ وی برای ارائه والاترین و ژرف‌ترین بیان فکری، فلسفی و ادبی‌اش، زبان شیرین و راز و رمزدار فارسی را برگزید.

وی ادامه داد: پیدا بود که پیام اقبال در قالب زبان فارسی شنونده و خواننده بیشتری داشت؛ زیرا فارسی‌دانان شبه قاره، دری زبانان تاجیکستان و افغانستان و ایرانیان بخشی از مخاطبان پیام افکار و اندیشه اقبال بودند که به خوبی درک می‌کردند.

رایزن فرهنگی كشورمان افزود: اقبال لاهوری شخصیتی چند بُعدی داشت و امروز دیگر تنها به جهان اسلام وابسته نیست، بلکه چهره‌ای جهانی یافته است. بی‌گمان درباره هیچ از کدام از شخصیت‌های ادبی، سیاسی، اجتماعی، فلسفی، دینی و علمی معاصر به اندازه اقبال سخن نگفته‌اند و گفتار و کتاب ننگاشته‌اند.

دارایی در سخنان پایانی خود، بیان كرد: جهان‌بینی اقبال بر پایه قرآن‌پژوهی، فرهنگ اسلامی، تصوف و عرفان اسلامی، فرهنگ و ادب فارسی استوار است.

این مراسم همراه با اهدای لوح تقدیری به وسیله رئیس دانشكده اسوه اسلام‌آباد به رایزنی فرهنگی ایران در اسلام‌آباد پایان یافت.

بنابر اعلام این خبر، در حاشیه برگزاری این مراسم، نمایشگاهی در قالب معرفی آثار اقبال لاهوری در محل کتابخانه دانشکده اسوه برپا و با استقبال همگان مواجه شد.

 

کد خبر 2564622

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha