به گزارش خبرنگار مهر، سید محمود كاشفی پور پيش از ظهر امروز در نشست خبری با موضوع هفته آموزش اظهار كرد: در هفته آموزش به مناسبت بزرگداشت شهادت استاد مطهری برنامه های مختلفی را در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می كنیم. شروع این هفته از ۱۲ اردیبهشت بوده و تا ۱۷ این ماه ادامه دارد.
وی افزود: روز ۱۲ اردیبهشت را تمامی دانشگاهیان به ویژه اساتید و همچنین معلمان تبریك می گویم. برنامه های مختلفی با رویكرد آموزشی در این هفته برگزار می شود كه از جمله مهمترین آنها گذاشتن یك سری كارگاه آموزشی برای ارتقاء سطح اعضای هیئت علمی دانشگاه است.
معاون آموزشی و تحصیلات تكمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح كرد: یكی از وظایف معاونت آموزشی دانشگاه ارتقای سطح علمی اعضای هیئت علمی است. بنابراین وظیفه داریم تا شرایط ارتقای و پیشرفت اعضای هیئت عملی را فراهم كنیم. در هفته آموزش سه كارگاه علمی و آموزشی در این دانشگاه برگزار می شود.
كاشفی پور یادآور شد: اولین كارگاه آموزشی، ویرایش و نگارش زبان فارسی است كه به دانشجویان ارشد و دكتری نیز كمك می شود. برگزاری چنین كارگاهی در نگارش بهتر كتاب و مقاله توسط اساتید به ویژه برای اساتید جوانی كه تازه كار هستند بسیار موثر است.
وی عنوان كرد: دومین كارگاه آموزشی كه برگزار می شود كارگاه سنجش و ارزشیابی آموزش است. در این كارگاه نكات مفیدی برای اساتید در نظر گرفته شده كه در بخش آموزش برای آنها بسیار تاثیر گذار است. كارگاه سوم با حضور استاد از دانشگاه شیراز تحت عنوان (آموزش مجازی، طراحی و اجرا) در دانشگاه اجرا می شود. این دانشگاه تا كنون در بخش آموزش مجازی كار زیادی را انجام نداده است.
معاون آموزشی و تحصیلات تكمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان كرد: برای بزرگداشت هفته آموزش یك روز را رسما برای معرفی هفته آموزش انتخاب كرده ایم و آن هم دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه است. در این روز برنامه ای با حضور رؤسای دانشگاه ها، روحانیت، مسئولان استانداری و سایر مسئولان در آمفی تئاتر دانشكده علوم برگزار می كنیم. در این مراسم از اساتید نمونه آموزشی دانشگاه تجلیل می شود.
كاشفی پور ادامه داد: در سطح كشور كمتر دانشگاهی این كار را انجام داده و در این دانشگاه برای اولین بار نسبت به انتخاب و تجلیل از اساتید نمونه آموزشی اقدام كرده است. برای اساتیدی كه در حوزه آموزشی فعالیت های خوبی دارند یك چارچوب را در شورای آموزشی دانشگاه تدوین كردیم.
وي اظهار كرد: ۵۰ درصد كار انتخاب اساتید نمونه به تعداد و كمیت تدریس بوده و البته كیفیتی كه توسط دانشجو ارزشیابی شده نیز مدنظر است. ۵۰ درصد دیگر نیز بستگی به نظر مدیر گروه آموزشی، معاون آموزشی و رئیس دانشگاه دارد. همچنین حضور در كلاس، رفع اشكال دانشجویی، نظم و انضباط نیز در انتخاب استاد نمونه تاثیر دارد.
معاون آموزشی و تحصیلات تكمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با تاكید بر اینكه باید برای جایگاه معلم ارزش قائل شویم گفت: بر این اساس چهار درصد از اعضای هیئت علمی هر دانشكده انتخاب می شوند. در این دانشگاه ۱۳ دانشكده داریم و در مراسم تجلیلی كه در دانشگاه برگزار می شود از ۲۴ عضو هیئت علمی مورد تجلیل قرار می گیرند. همچنین در این جلسه از هفت استاد بازنشسته سال ۹۳ تقدیر می كنیم.
كاشفی پور گفت: سال های گذشته در هفته آموزش از دانشجویان استعدادهای درخشان تجلیل می شد ولی امسال این برنامه را به ۲۷ اردیبهشت موكول كردیم. تعداد كل اعضای هیئت علمی ۵۷۰ نفر رسمی و پیمانی هستند. ۳۰ تا ۳۵ نفر هم بورسیه داریم كه بعضا طی یك هفته آینده و یا سه و چهار سال آینده به ما ملحق می شوند.
وي ادامه داد: در سال گذشته موفق شدیم كه دو مجوز ارشد و دكتری بگیریم كه یكی در گروه زیست شناسی دانشكده علوم تحت عنوان رشته سیستماتیك گیاهی و دكتری رشته بیوشیمی است. اكنون نيز در حال اخذ مجوز برای ۱۶ رشته در سطح ارشد و دكتری هستیم. چهار رشته از این رشته ها جزو رشته های نوین و اولویت های وزارت علوم هستند. یكی از آنها رشته بیولوژیك دانشكده دامپزشكی و دیگری روانشناختی گرایش ذهن، مغز و تربیت در سطح ارشد و دكتری است. در این رشته دانشگاه علوم پزشكی و دانشكده مهندسی نیز باید با همكاری كنند.
معاون آموزشی و تحصیلات تكمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز بيان كرد: در تحصیلات كارشناسی دانشگاه مادر هستیم كه نمی تواند مجوزهای جدید كارشناسی را پیگیری كند. با این حال برای راه اندازی دانشكده باستان شناسی در شهر شوش تلاش كردیم چون ارتباط موضوعی در این شهر بسیار بالا است. سالها برای این دانشكده پیگیری كردیم و محلی برای تدریس اساتید فعلا مهیا نشده و سه سال طول می كشد تا این محل آماده شود. البته در حال حاضر مكانی را برای تدریس از دانشگاه پیام نور این شهر اجاره كرده ایم.
نظر شما