به گزارش خبرگزاری مهر، با توجه به اینکه معلم یکی از مهمترین ارکان نظام آموزشی است و با تربیت معلمان کارآمد و دارای شایستگیهای حرفهای لازم، تحقق انتظارات و اهداف تربیتی امکانپذیر خواهد شد، این همایش درصدد خلق فرصتی برای بسط دانش بومی و به اشتراکگذاری دیدگاه و تجربه صاحب نظران در سطح ملی درباره موضوع تربیت معلم است.
دکتر تلخابی در پیامی پیرامون هدف برگزاری این همایش بیان میکند بدیهی است که تحولات اساسی در نظام تربیتی، وابسته به کیفیت نظام تربیت معلم است. در واقع، تربیت معلمان کارآمد و دارای شایستگی های حرفهای لازم، تحقق انتظارات و اهداف تربیتی را امکانپذیر خواهد ساخت. از این رو، اکنون که در مسیر اجرای سند تحول بنیادین، نظام تربیت معلم در کشور وارد دوره جدیدی شده، لازم است صاحب نظران و اندیشمندان حوزه تعلیم و تربیت با مشارکت در گفتمان تربیت معلم به بهسازی این رویداد مهم کمک نمایند. امید آن میرود که همایش ملی تربیت معلم فرصتی شایسته برای طرح دیدگاه ها و ایدهها فراهم ساخته و دستاوردهای این نوع گفتوگو برای بهبود برنامههای تربیت معلم مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
سخنرانان اصلی این همایش، دکتر محمود مهرمحمدی(دکترای برنامهریزی درسی و آموزشی و استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس)، دکتر خسرو باقری(استاد تمام دانشگاه تهران در رشته فلسفه تعلیم و تربیت)، حجتالاسلام دکتر حمید پارسانیا(عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیئت علمی گروه مطالعات انقلاب اسلامی و غربشناسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)، دکتر علی رجالی(دکترای آمار از دانشگاه استان فورد آمریکا نخستین برنده ایرانی جایزه جهانی پاول اردیش در سال ۲۰۰۸ میلادی عضو هیئت علمی دانشکده علوم دانشگاه صنعتی اصفهان)، دکتر محمدرضا سرکارآرانی(فوق دکتری روشهای بهسازی آموزش، استاد تمام دانشگاه تیکیو توکیو، استاد وابسته دانشگاه تهران)، دکتر عباس صدری(رییس دفتر منطقهای آیسسکو در ایران) و دکتر خلیل غلامی(دکتری برنامهریزی آموزشی دانشگاه هلسینکی فنلاند استادیار دانشگاه کردستان) میباشند.
اولین همایش ملی تربیت معلم با پیجویی اهدافی همچون ایجاد فرصت برای تضارب آراء، بسط دانش بومی و به اشتراکگذاری تجارب و دیدگاههای صاحبنظران تربیت معلم در سطح ملی، ایجاد فرصت برای بازخوانی انتقادی سنتهای تربیت معلم در ایران و جهان، ایجاد بستر برای سیاستگذاری و برنامهریزی در تربیت معلم و دستیابی به کیفیت برتر و کمک به رسمیت یافتن تربیت معلم به عنوان یک عرصه تخصصی در جامعه علمی ایران برگزار خواهد شد.
با توجه به اهدافی که ذکرشان رفت، همایش ملی تربیت معلم در سه محور اصلی دنبال میشود:
الف) اسناد فرادستی و مبانی در تربیت معلم
- سند تحول بنیادین و تربیت معلم
- نقشه جامع علمی کشور و تربیت معلم
- سند دانشگاه اسلامی و تربیت معلم
- اساسنامه دانشگاه فرهنگیان
- سند برنامه درسی ملی
- تاریخ تحول تربیت معلم (در ایران و جهان)
- فلسفه تربیت معلم
- رسالت دانشگاه فرهنگیان و آینده تربیت معلم
ب) آموزش و برنامههای درسی تربیت معلم
- اقتضائات برنامههای درسی در تربیت معلم
- نقش و جایگاه کارورزی در تربیت معلم
- برنامههای درسی غیررسمی- غیر متشکل (انتخابی/ اختیاری) تربیت معلم
- اقتضائات تربیت معلم در حوزههای خاص (تربیت معلم چندپایه- تربیت معلم چند موضوعی- تربیت معلم روستایی و عشایری)
- الزامات آموزش فعال و پژوهش محور در تربیت معلم
- قابلیتهای بستر مجازی برای تربیت معلم و توسعه حرفهای معلمان
- سنجش صلاحیت حرفهای معلمان و دانشجو معلمان
ج) تحول و نوآوری در تربیت معلم
- دانشگاه فرهنگیان به عنوان یک سازمان یادگیرنده
- مدیریت تحول و نوآوری در تربیت معلم
- مفهومسازی و ایده پردازی در مدیریت، ساختار و تشکیلات تربیت معلم
- نقد و ارزیابی الگوهای پذیرش دانشجو در تربیت معلم
- الگوهای نوین توسعه حرفهای معلمان (روایت پژوهی- درس پژوهی- اقدام پژوهی)
- الگوهای جهانی تربیت معلم
پیرو فراخوانی که برای این همایش اعلان شده، نزدیک به سی مقاله از بین مقالات دریافتی، پذیرفته شده است. عناوین زیر، مقالات منتخبی است که در همایش ارائه خواهند شد:
«ارائه الگویی برای آموزش پژوهشمحور در تربیت معلم بر اساس رویکرد دادهبنیاد» اثر سیدمحمدعلی میرجلیلی
«ایجاد توسعه اخلاق حرفهای در دانشجومعلمان، برنامه درسی پنهان دانشگاه فرهنگیان» اثر مریم بنیعامریان، محمد جوادیپور و مرضیه دهقانی
«بررسی تطبیقی شیوههای انتخاب، آموزش و تربیت معلمان ابتدایی در کشورهای ایران و انگلستان» اثر محمد بیرامی و علیرضا عصاره
«بررسی مؤلفههای زیباییشناسی و هنری برای برنامه درسی تربیت معلم» اثر حسنعلی گرمابی
«بررسی میزان همسویی سرفصل درس مبانی آموزش علوم تجربی رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان با محتوای دروس کتاب علوم تجربی پایه دوم ابتدائی» اثر عذرا رستمی
«شناسایی ابعاد و شاخصهای کیفیت برای نظام تربیت معلم ایران» اثر علیرضا صادقی و الاهه میثاقیفر
«مدل کلاس اجتماعی: صلاحیت عاطفی و اجتماعی معلمان و دستاوردهای دانشآموزان» اثر فریبرز محمدی فارسانی، معصومه پوریشبان و سمیه جعفریندوشن
«مطالعه تطبیقی برنامههای سنجشی صلاحیتهای حرفهای معلمان و دانشجومعلمان در نظام تربیت معلّم ایران با کشورهای انگلستان و ژاپن» اثر لیلا عمرانی، مالک افشاری هریس و حسین کاظمیاناسفنجانی
گفتنی است پژوهشکده علوم شناختی(ICSS)، انجمن مطالعات برنامه درسی ایران (ICSA)، دانشکده تربیت دبیر رجائی، دانشگاه علامه طباطبائی، جهاد دانشگاهی، دانشگاه پیام نور، سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهی(سمت) و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از جمله حامیان برگزاری این همایش هستند.
این همایش در دانشگاه فرهنگیان برگزار خواهد شد و علاقهمندان میتوانند برای ثبتنام در همایش به این پیوند(http://hmt.cfu.ac.ir/performa?_action=guide) مراجعه کنند یا برای دریافت اطلاعات بیشتر با مدیر روابط عمومی همایش به شماره ۰۹۱۲۸۹۱۲۹۹۸ تماس بگیرند.
نظر شما