به گزارش خبرگزاری مهر، این کتاب با نگاهی به پدیده مشروطه ژاپنی نوشته ویلیام جی. بیزلی، استاد بازنشسته تاریخ خاور دور در دانشکده مطالعات شرقی و آفریقایی دانشگاه لندن و نیز عضو آکادمی بریتانیا و از اعضای افتخاری آکادمی ژاپن، سال گذشته با ترجمه شهریار خوّاجیان توسط انتشارت ققنوس چاپ شده است.
«ظهور ژاپن مدرن» نشان میدهد که چگونه ژاپن در کمتر از یک نسل، از جامعهای پسافئودالی به اشکال آغازین تولید صنعتی گام گذاشت؛ تجربهای دردناک برای ژاپنیها که ناچار از پشت سرگذاشتن سنت و آسیاییگری و رفتن به سوی تجدد و غربگرایی شدند.
سرگذشت ژاپن و روند تحول و پیشرفت تقریباً پیوسته آن در ۱۵۰ سال گذشته، از بسیاری جهات برای ایرانیان تأملبرانگیز و عبرتآموز است. اصلاحات میجی، که تقریبا ۲ دهه پس از اصلاحات امیرکبیر صورت گرفت، آغاز روندی شد که ژاپن کنونی را ساخت؛ البته با این تفاوت مهم که در ایران، صدر اعظم اصلاحطلب بود و شاه محافظهکار و مرتجع، اما در ژاپن، شاه یا امپراطور میجی خود مبتکر و پیشبرنده اصلاحات شد.
نشست نقد و بررسی این کتاب، روز یکشنبه ۲۰ اردیبهشت از ساعت ۱۷ تا ۲۰ با حضور حسین پاینده، محمدامین قانعی راد و حسینعلی نوذری، در پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار می شود.
نظر شما