به گزارش خبرنگار مهر، محقق این مطالعه دکتر «پم رامسدن»، از دانشگاه بردفورد انگلستان، در این باره توضیح می دهد: «مطالعات گوناگون واکنش های منفی روانشناسی به نمایش غیرمستقیم افراد دچار حادثه و متحمل رنج و عذاب موسوم به «شوک عصبی جانشین» را به اثبات رسانده اند. رسانه های اجتماعی تماشای وقایع گوناگون و تصاویر واضح حوادث را با جزئیات وحشتناک و ترسناک سانسورنشده در اختیار عموم می گذارند. تماشای این وقایع و حس ناراحتی و اندوه افرادی که به طور مستقیم در حال تجربه آن هستند ممکن است بر زندگی روزمره ما تاثیر گذارد.»
حدود ۱۸۹ فرد شرکت کننده در این مطالعه با میانگین سنی ۳۷ سال و تفکیک جنسی مساوی، فرم های ارزیابی بالینی مربوط به PTSD، پرسشنامه شخصیت، ارزیابی ضربه روحی جانشین، و پرسشنامه مربوط به اخبار متفاوت خشونت بار در رسانه اجتماعی یا اینترنت را تکمیل کردند. این حوادث شامل انفجار ۱۱ سپتامبر در برج های دوقلو آمریکا، تیراندازی در مدارس و بمب گذاری های انتحاری بود.
تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان داد ۲۲ درصد از شرکت کنندگان به شکل قابل توجهی تحت تاثیر حوادث رسانه ها بودند و افرادی که بیشتر این گونه اخبار را تماشا می کردند غالباً بیشتر تحت تاثیر بودند.
دکتر «رامسدن» در این باره می گوید: «بسیار نگران کننده است که یک چهارم افرادی که این گونه تصاویر را مشاهده می کردند امتیاز بالاتری در ارزیابی های بالینی PTSD کسب کردند. با وجود دسترسی روزافزون به اینترنت از طریق تبلت و تلفن های هوشمند، ما باید اطمینان حاصل کنیم که افراد از پیامدهای مشاهده چنین تصاویری مطلع هستند.»
نظر شما