به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صنعت، معدن و تجارت هرمزگان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان در نخستین جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان هرمزگان گفت: طبق بیانات مقام معظم رهبری در ابتدای سال ۹۴ در خصوص سه محور اقتصادی کشور در بحث رونق تولید و حمایت از تولیدکنندگان داخل کشور افزود: باید بعد از نفت به فکر منبعی برای تامین منابع انرژی کشور باشیم و با توجه به نام گذاری سال ۹۴ بتوانیم رونق بیشتری در بخش اقتصاد کشور داشته باشیم.
خلیل قاسمی، دبیرکارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان هرمزگان گفت: با توجه به اهمیت برگزاری جلسات کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی در کشور، هیات وزیران تصویب نامه ای را در خصوص برگزاری جلسات شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی در کشور بررسی و تصویب کردند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان از نشست های میزهای کالا، خدمات و بازارهای هدف صادراتی و با توجه به نقش و اهمیت صادرات غیر نفتی در اقتصاد کشور و تنوع مسائل و مشکلات موجود در فرآیند تولید محصولات صادراتی و مقوله تجارت محصولات صادراتی کشور، با هدف بررسی مسائل و مشکلات مرتبط با کالا، به شناسایی بازارهای هدف صادراتی و رفع مشکلات در فرآیند تولید صادراتی اقدام شود.
وی در ادامه افزود: با وجود ظرفیتها و پتانسیل های استان هرمزگان امیدواریم در پایان سال با هدف گذاری و برنامه ریزی های انجام شده، آماری را ارائه دهیم که نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی در اقتصاد کشور داشته باشیم.
وی هدف از برگزاری جلسه های کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان را رفع موانع پیش روی صادرکنندگان استان و واحدهای تولیدی عنوان کرد و افزود: استان هرمزگان استان مهم و حساسی است و باید موانع زیرساختی استان هرمزگان را شناسایی و با همکاری همه مسئولین بر رفع این موانع و مشکلات برآییم.
جزئیات مرجوعی هندوانه های ایرانی از امارات
در ادامه معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری هرمزگان به اهمیت برگزاری جلسات کارگروه توسعه صادرات پرداخت و افزود: کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی یکی از مهمترین کارگروه های کشور است که در شرایط فعلی، که قیمت نفت نوسانات زیادی دارد، اهمیت شایانی پیدا دارد.
وی ادامه داد: با توجه به هدفگذاری اعلام شده از سوی سازمان توسعه تجارت ایران و با عنایت به ظرفیتهای خوبی که در استان وجود دارد می بایست کلیه اعضاء کارگروه ضمن توجه به آمار و اطلاعات رسمی، نسبت به تهیه اهداف کمی استان اقدام کنند.
دریانورد به مرجوع شدن هندوانه های صادراتی از کشور امارات اشاره کرد و تصریح کرد: بازخورد یک بی توجهی باعث ایجاد بی اعتمادی بین طرفین می شود و با توجه به اهمیت حفظ بازارهای هدف برای کشور می بایست در جهت توسعه و گسترش روابط با کشورهای موجود بکوشیم و خواستار امضاء پروتکل بین ایران و کشور امارات شدند.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری با تاکید بر اهمیت صادرات محصولات کشاورزی برای استان و کشور خواستار توجه ویژه مسئولان به بحث سورتینگ و بسته بندی محصولات شدند.
در ادامه سایر اعضاء حاضر در جلسه به بیان دیدگاههای خود پرداختند که پس از بحث و تبادل نظر مصوباتی همچون برگزاری میز مواد کانی و معدنی، میز تخصصی صنایع دستی، میز تخصصی گردشگری و هنر، میز تخصصی محصولات کشاورزی، میز تخصصی خرما، میز تخصصی آبزیان، میز تخصصی مناطق آزاد و ویژه و میز بازاریابی برگزار گردد.
مقرر شد جلسه ای با توجه به عودت هندوانه های صادراتی در خصوص اصلاح فرآیند کنترل هندوانه با حضور ادارات استاندارد، جهاد کشاورزی، گمرک و اتاق بازرگانی برگزار گردد.
در پایان مقرر گردید تفاهم نامه ای در قالب پروتکل فنی با کشور امارات در بخش محصولات کشاورزی تنظیم شود؛ همچنین بخشنامه ای، مبنی بر نظارت و کنترل بیشتر محصولات کشاورزی (صادراتی) از طریق سازمان جهادکشاورزی صادر گردد.
نظر شما