به گزارش خبرنگار مهر، نشست کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان کرمانشاه عصر امروز با حضور سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه عراق به همراه مسئول امور اقتصادی عراق در وزارت خارجه ایران به ریاست معاون برنامه ریزی استانداری کرمانشاه برگزار شد.
در این نشست فعالان بخش خصوصی حوزه تجارت و اعضای کارگروه توسعه صادرات استان کرمانشاه برخی از مشکلات و موانع تجارت با اقلیم کردستان عراق را مطرح کردند.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه عراق نیز پس از شنیدن مشکلات و خواسته های مطرح شده در این جلسه به هر یک از آنها پاسخ داد.
استقرار سرکنسول ایران در سلیمانیه مقدمه رفع مشکلات تجارت خارجی
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه عراق در این نشست گفت: با توجه به اینکه کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سلیمانه عراق سه سال سرکنسول نداشت بنا بر این انباشت برخی از مشکلات طبیعی به نظر می آید و البته بابت آنها عذرخواهی می کنیم.
مسعودیان تصریح کرد: فعالیت سرکنسول ایران در سلیمانیه بر اساس قوانین از ۱۵ خرداد ماه سالجاری کلید خواهد خورد که بنده پیگیری و حل مشکلات مطرح شده در این نشست را در اولویت قرار خواهم داد.
وی در پاسخ به مشکل مطرح شده از سوی رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در خصوص وضع قوانین ناگهانی و یک شبه در کشور عراق که مانعی بر سر راه ثبات تجارت با اقلیم کردستان است اظهار داشت: کنسولگری جمهوری اسلامی برای رفع این مشکل سرعت اطلاع رسانی به تجار ایرانی را افزایش خواهد داد تا بی اطلاعی از وضع قوانین جدید تاجران را متضرر نکند.
پیمانکاران ایرانی برای مشارکت در پروژه های عراق باید ثبت شرکت کنند
این مسئول در پاسخ به درخواست دبیر اتاق تعاون استان کرمانشاه در زمینه تسهیل در اطلاع شرکت های ایرانی از مناقصات و پروژه های کشور عراق گفت: لازمه مشارکت در مناقصه ها و پروژه های کشور عراق این است که بنگاه های اقتصادی خارجی در کشور عراق اقدام به ثبت شرکت کرده باشند که در این صورت به دلیل حضور در عراق از زمان برگزاری آنها مطلع خواهند بود.
وی همچنین برای تسهیل اطلاع رسانی در این زمینه قول مساعدت داد.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در خصوص مشکلات مطرح شده از سوی فعالان بخش خصوصی تولید سیمان درباره محدودیت های اخیر اعمال شده در حوزه صادرات سیمان به عراق خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته تفاهم نامه ای در خصوص ایجاد شهرک صنعتی مشترک در مرز کرمانشاه و سلیمانیه داشتیم که اگر محقق می شد در تسهیل صادرات محصولات صنعتی بسیار موثر بود.
وی رفع این مشکل را در گرو تحقق احداث شهرک صنعتی مشترک عنوان کرد و از مسئولین مرتبط خواستار پیگیری اجرای آن شد.
رایزن فرهنگی ایران پذیرش دانشجو از عراق را پیگیری می کند
یکی دیگر از درخواست های مطرح شده در این جلسه از سوی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در راستای تقویت توریسم درمانی و پذیرش دانشجو از کشور عراق بود.
مسعودیان در این رابطه گفت: با وجود رایزن فرهنگی در کنسولگری ها موضوع پذیرش دانشجوی خارجی قابل پیگیری است. همچنین در بخش توریست درمانی ۱۳ شرکت در اقلیم کردستان عراق برای اعزام بیمار با کنسولگری ایران تفاهم کرده اند که دانشگاه علوم پزشکی می تواند با این شرکت ها وارد گفتگو شود.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه همچنین برای تقویت روابط بخش کشاورزی بر تقویت تولیدات فراسرزمینی تأکید کرد و گفت: در این راستا بسیاری از محصولاتی که امکان تولید آنها در خاک عراق و استفاده از نهاده های اولیه برای تولید آن (مخصوصا آب) وجود دارد می تواند بیرون از کرمانشاه توسط تولیدکنندگان کرمانشاهی انجام شود که یک سرمایه گذاری و در عین حفظ منابع داخلی است.
ضرورت استقرار رایزن بازرگانی در کنسولگری ایران در سلیمانیه
مسعودیان با اشاره به همه مشکلات مطرح شده در این نشست اعلام کرد: با وجود رایزن بازرگانی در کنسولگری ایران در سلیمانیه بسیاری از موارد مطرح شده در این کارگروه و البته همه موانع و چالش های موجود قابل پیگیری و حل و فصل است.
وی بر همکاری و مساعدت وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص استقرار رایزن بازرگانی در کنسولگری ایران در سلیمانیه تأکید کرد.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه همچنین در پایان با ارائه پیشنهاداتی از قبیل برگزاری برنامه هایی مثل ورک شاپ، هفته فرهنگی کرمانشاه در کردستان عراق، استقرار دفتر نمایندگی فرهنگی و اقتصادی کرمانشاه در سلیمانیه و... خواستار استفاده بیشتر از توانمندی های بالقوه استان کرمانشاه در اقلیم کردستان عراق شد.
نظر شما