به گزارش خبرنگار مهر، مسعود سلطانی فر ظهر جمعه در جمع خبرنگاران گفت: مجموعه آرامگاه فردوسی در حصار و محدوده ای است که این محدوده جایگاهی مناسب در شأن این شاعر بزرگ است اما مشکل ما مشکل حریم و عرصه اطراف مجموعه آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی است که طی ۳۵ سال گذشته به تصرف افراد مختلف درآمده است.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: سازمان میران فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در طی سال های اخیر توانسته است با خرید بخشی از زمین های اطراف آرامگاه تملکی بر آن ها داشته باشد.
وی افزود: در حال حاضر رقم خاصی برای تسهیل حریم آرامگاه فردوسی در نظر نداریم و خرید تمام زمین های اطراف آرامگاه نیز در دستور کارمان نیست و هر کجا لازم باشد را ورود خواهیم داشت.
سلطانی فر بیان کرد: هدف ما از تسهیل حریم آرامگاه فردوسی ایجاد یک مجموعه فرهنگی هنری با همکاری مسئولان ملی و استانی است.
وی تاکید کرد: یکی از مکان هایی که از جهات مختلف نیاز است به عنوان میراث جهانی در یونسکو به ثبت رسد، مجموعه آرامگاه فردوسی در توس است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به پیگیری مسئولان در به ثبت رساندن جهانی آرامگاه فردوسی در یونسکو برای سال های ۲۰۱۸ و یا ۲۰۱۹ میلادی گفت: با توجه به تقاضای کشورهای مختلف در به ثبت رساندن آثار خود در ثبت جهانی یونسکو، از سال ۲۰۰۷ میلادی یکی از قوانین این سازمان جهانی در به ثبت رساندن تنها یک اثر از هر کشور د رهر سال قرار گرفت.
وی تصریح کرد: برای انتخاب هر مکان در به ثبت رساندن جهانی آن زمانی بین ۲ تا ۳ سال از سوی کارشناسان یونسکو لازم است.
معاون رئیس جمهور افزود: با توجه به اینکه در سال جاری منطقه تاریخی شوش، ۱۱ قنات تاریخی ایران و دو کاندیدای تاریخی از استان های فارس و کرمانشاه در فهرست ثبت جهانی یونسکو معرفی شده اند لذا پرونده ثبت جهانی آرامگاه فردوسی به سال ۲۰۱۸ و یا ۲۰۱۹ میلادی موکول شد که احتمال آنکه در سال ۲۰۱۹ میلادی این اثر تاریخی به ثبت رسد بیشتر است.
نظر شما