به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانهای هجدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی امروز یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه با حضور امیر مرسلی دبیر جشنواره، حسین میرزایی معاون فرهنگی وزارت علوم، بهنام نوایی معاون هنری و امور بینالملل جشنواره، مسعود حکیمی معاون پشتیبانی، کمال زارع و روحالله زندیفرد مدیر روابط عمومی جشنواره برگزار شد.
در ابتدای این نشست میرزایی عنوان کرد: وزارت علوم همیشه این دغدغه را داشته و دارد که با مشارکت دانشجویان و نهادهایی که با ما همراه هستند، برای برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی برنامه ریزی کنند. ما امیدواریم که بتوانیم وظیفه حمایتی و نظارتی خود را به درستی انجام دهیم اما در حقیقت اصل کار توسط خود دانشجویان و اساتید انجام می شود. چون این جشنواره دانشجویی است تاکید ما بر انتخاب یک دبیر دانشجو بوده، چون معتقدیم که این ظرفیت باید در اختیار دانشجویان قرار گیرد و باعث کسب تجربیات زیادی شود.
وی افزود: در بخش پژوهش و نمایشنامهنویسی ضرورت حضور اساتید، بسیار بیشتر احساس می شود که امیدوارم این دو بخش بیشتر از گذشته فعال شوند. اگر متن خوبی وجود نداشته باشد دیگر عوامل کار و حتی کارگردانی آن نیز دیده نمی شود.
معاون فرهنگی وزارت علوم عنوان کرد: خوشبختانه دکتر سرسنگی رئیس جشنواره توانست در این بازه زمانی اندک کمک بزرگی به جشنواره بکند و همچنین بخش مناطق جشنواره نیز توانست با حمایت های وی بعد از چند سال احیا شود. نهایتا با سپاس از دیگر دوستان و فعالان جشنواره امیدوارم این رویداد بتواند در تراز خودش سربلند باشد.
در ادامه امیر مرسلی دبیر جشنواره با اشاره به صحبت هایش در نشست قبلی بیان کرد: چهار ماه قبل در اولین نشست رسانه ای جشنواره گفتم تلاش می کنیم که این جشنواره به بدون حاشیه پیش ببریم که خوشبختانه تا امروز با فعالیت های شبانه روزی دوستان در دبیرخانه این اتفاق رخ داده است.
وی در ادامه به تشریح برنامه های جشنواره پرداخت و در این زمینه گفت: فردا در جشنی کوچک همه گروه های شرکت کننده، داوران، هیات انتخاب، شورای سیاست گذاری و مدیران فرهنگی در باشگاه دانشجویان در مراسم افتتاحیه حضور خواهند یافت. همچنین روز دوشنبه بخش نیم قرن پوستر تئاتر در تئاترشهر افتتاح می شود. برگزاری مجموعه نشست هایی با مضامین مختلف که بیشتر در حوزه تئاتر دانشگاهی است، هر روزه از ۲۹ اردیبهشت ماه در خانه هنرمندان برپا خواهد شد. اساتید کارگاه های آموزشی نیز از کشورهای آلمان، انگلیس، ایتالیا و اتریش هستند که از فردا دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه این کارگاه ها آغاز می شوند.
مرسلی افزود: دوم خرداد ماه آغازگر بخش صحنه ای جشنواره است. در این بخش ۲۴ اثر پذیرفته شدند که سه نمایش از کشورهای مختلف در این بخش حضور خواهند یافت. در بخش آزاد نیز ۲۵ نمایش انتخاب شده است. این بخش رقابتی نیست، اما بعد از اجراها جلسه نقد و بررسی آثار برگزار می شود و در روز اختتامیه نیز سه اثر این بخش به دبیرخانه معرفی و همانطور که پیش از این قول داده بودم، برای اجرای عمومی و حمایت مالی مورد حمایت قرار خواهند گرفت. همچنین دو رئیس جشنواره های بین المللی دانشجویی در این دوره مهمان ما هستند که باعث تبادل اطلاعات و دیده شدن دانشجویان ایرانی برای حضور در جشنواره های بین المللی خواهد شد.
دبیر جشنواره درباره بخش تجربه های آزاد توضیح داد: یک کار مشترک ایران و هلند و آثار دانشجویان ایرانی که در مکانهای خارج از عرف تئاتر به صحنه می رود از جمله آثار این بخش خواهد بود. تلاش ما این است که در طول این جشنواره بتوانیم فضای شهر تهران را به تئاتر نزدیک کنیم و شهروندان تهرانی را با تئاتر آشتی دهیم. همچنین بر اساس رایزنی که با برج میلاد، برج آزادی، کاخ گلستان، باغ موزه قصر، صورت گرفته، مهمانان می توانند جهت بازدید، گردش و دیدن نمایش های خیابانی و محیطی به این مکان ها مراجعه کنند.
در ادامه نوایی، درباره بخش بین الملل توضیح داد: در بخش بین الملل برگزاری کارگاه های آموزشی برایمان از اهمیت خاصی برخوردار بوده است. به همین منظور توانستیم از ۵ استاد برجسته خارجی برای حضور در این کلاس ها دعوت کنیم. کارگاه ها در چهار یا پنج ساعت برگزار می شود و هر کدام کمتر از سه جلسه نیستند. سه نمایش بخش بین الملل نیز از کشورهای اسپانیا، اسلواکی و ایتالیا خواهند بود که با آثار دانشجویان ایرانی رقابت می کنند.
وی درباره مهمانان خارجی این جشنواره یادآور شد: دبیر اجرایی جشنواره «هایفست» ارمنستان از جمله مهمانان این دوره از جشنواره است. همچنین از لیتوانی و فنلاند نیز به ترتیب دبیر اجرایی و مدیر روابط عمومی یکی از جشنواره های معتبر دانشجویی این کشورها حضور پیدا می کنند. تولیدات مشترک نیز شامل ایران و آلمان، ایران و هلند و ایران و گرجستان هستند. همچنین مجموعه نشست های «رویکرد نظری در تئاتر دانشگاهی»، «جایگاه متن در اجراهای معاصر»، «مرزهای اجرا و پرفورمنس در هنر معاصر» و «آسیب شناسی تئاتر دانشگاهی از فراخوان تا بازبینی اجرا» برگزار خواهد شد که نرگس هاشم پور ریاست این جلسات را برعهده خواهد داشت.
در ادامه روح الله زندیفرد بیان کرد: اتفاقات مثمر ثمری در بخش بین الملل جشنواره رخ داد چون دوستان در مدت ۴ تا ۵ ماه توانستند گلچینی از افراد شاخص را به جشنواره دعوت کنند که این امر می تواند الگوی مناسبی برای جشنواره های مختلف باشد و همچنین بستر حضور دانشجویان ایرانی را در جشنواره های مختلف خارجی فراهم آورد.
وی متذکر شد: همچنین باید عنوان کنم که یکی از داوران بخش عکس جشنواره، ابراهیم نوروزی است که دو سال پیاپی جایزه معتبر عکس جهانی را از آن خود کرده است. همچنین جا دارد از مسئولین روزنامه صبا تشکر کنم که بدون هیچ چشمداشتی حامی ما شدند و قرار است هر روز یک ویژه نامه برای جشنواره منتشر کنند.
مدیر روابط عمومی جشنواره اضافه کرد: امسال جشنواره تا پاییز ادامه خواهد داشت و ما از مدیران جدید تماشاخانه هایی چون سنگلج درخواست کرده ایم تا به دیدن آثار جشنواره بنشینند و نمایش های مورد پسندشان را برای اجرا در این تالارها معرفی کنند.
در بخش دیگر این نشست رسانه ای، مسعود حکیمی درباره سالن های میزبان جشنواره گفت: دانشگاه هنر، دانشگاه تهران، هنر و معماری، خانه نمایش، خانه موزه انتظامی، تالار هنر، تماشاخانه های منشور هنر و...، سالن ناصرخسرو، تماشاخانه دراما، سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر و سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان، سالن های میزبان جشنواره تئاتر دانشگاهی هستند. همچنین سه کانتر تبلیغاتی در میدان های فردوسی، انقلاب و چهارراه ولیعصر برای اطلاع رسانی توقف خواهند کرد.
وی تصریح کرد: معاونت فرهنگی اجتماعی شرکت بهره برداری مترو نیز همکاری های لازم برای تبلیغات جشنواره، مترو و پخش تیزر آن در تمامی قطارهای مترو تهران را با ما داشته است. سامانه تیوال نیز بلیت فروشی جشنواره را برعهده خواهد داشت. همچنین اجرای محیطی، قرار است پایین پله های تالار مولوی برگزار شود تا از این طریق دانشجویان اعلام کنند که تالار مولوی را فراموش نکرده اند.
در ادامه مرسلی درباره بودجه جشنواره بیان کرد: امسال نسبت به دوره های گذشته بودجه قابل قبولی برای جشنواره تصویب شد، اما باز هم این بودجه برای ما کافی نیست و باید به دنبال حامی مالی باشیم. خوشبختانه پرداختی های وزارت علوم تا امروز به شکل کامل صورت گرفته اما قول هایی نیز از طرف آقای سرسنگی به ما داده شده که طی آن نهادهای دیگری ما را حمایت می کنند و جشنواره بی پول نمی ماند. بنابراین از لحاظ مالی خیالمان راحت است و می دانیم که دست ما را خالی نمی گذارند.
وی ادامه داد: تا به حال نتوانستم آقای مرادخانی را ملاقات کنم اما با آقای نوشآبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جلساتی داشته ام و وی به ما قول همکاری داده است.
میرزایی نیز در این زمینه بیان کرد: علی رغم تلاشمان نتوانستیم حمایت وزارت ارشاد را داشته باشیم و اغلب حمایت ها از طریق خود وزارت علوم انجام شده است اما آقای نوشآبادی به ما قول همکاری دادند. همچنین طبق برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است دبیر جدید در اختتامیه جشنواره معرفی شود.
معاون فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری متذکر شد: متاسفانه برخی مواقع، مسائلی غیر از مسائل اداری باعث تاخیر در پرداخت ها می شود وگرنه هیچ مشکلی درباره پرداخت بودجه وجود ندارد. بحث پوشش خبری و حمایت رسانهها نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است و این رسانه ها هستند که می توانند از حاشیهسازی جلوگیری کنند.
میرزایی در پایان این نشست رسانه ای اشاره کرد: در تلاش هستیم تا بخش نمایشنامه نویسی جایزه اکبر رادی را در استان گیلان و همچنین بخش پژوهش را نیز آذر ماه برپا کنیم. تلاش ما این است که از این پس این بخش ها به صورت مستقل از جشنواره با کیفیت بالاتر برگزار شوند.
نظر شما