۷ آذر ۱۳۸۴، ۱۵:۳۴

بسيج ، امر به معروف و مجموعه تلويزيوني "جزيره ايكس"

بسيج ، امر به معروف و مجموعه تلويزيوني "جزيره ايكس"

مجموعه تلويزيوني "جزيره ايكس" به نويسندگي و كارگرداني جواد مزدآبادي انعكاس و نمايي از فعاليت‌هاي معاونت امر به معروف بسيج در زمينه مبارزه با مفاسد اجتماعي به شمار مي‌رود.

محمدرضا شفيعي، تهيه‌كننده اين سريال درباره روند شكل‌گيري و چگونگي توليد مجموعه تلويزيوني "جزيره ايكس" به خبرنگار تلويزيوني "مهر" گفت: "اين سريال به همت معاونت امر به معروف و نهي از منكر نيروي مقاومت بسيج و همكاري گروه فيلم و سريال شبكه سه سيما تهيه و توليد مي‌شود. اين معاونت فعاليت‌هاي خود را به دو گروه تفكيك‌شده امر به معروف و نهي از منكر تقسيم‌بندي كرده و در هر بخش دست به فعاليت‌هاي گسترده‌اي زده است. در حال حاضر، بخش امر به معروف اين معاونت دست به تشكيل و ايجاد گروههاي اجرايي در نقاط مختلف كشور زده كه اين 300 - 400 گروه با همكاري نيروي انتظامي اقدام به رديابي خلافكاراني مي‌كنند كه به شكل‌هاي مختلف دست به اقدام‌هاي خلاف مي‌زنند. تحت تعقيب قرار دادن افرادي كه در پي توزيع قرص‌هاي روانگردان و نشاط‌آور هستند يا باندهايي كه به قاچاق مواد مخدر و ردگيري اعضاي اصلي و گردانندگان اين گروهها، بخشي از فعاليت‌هاي معاونت امر به معروف نيروي مقاومت بسيج به شمار مي‌رود كه تاكنون در اين راه شهداي زيادي هم در مبارزه با اشرار و خلافكاران نيز داده‌اند."

وي خاطرنشان كرد: "سريال تلويزيوني "جزيره ايكس" در اصل يك اثر تلويزيوني است كه به سفارش مديران همين معاونت توليد و روي آنتن رفته است تا بخشي از تلاش‌هاي معاونت امر به معروف را تصوير كند و چون به تازگي مشكلاتي همانند رواج مصرف قرص‌هاي اكس، چت كردن، فعاليت‌هاي نامناسب اينترنتي و تشكيل پارتي‌هاي شبانه در جامعه به خصوص ميان جوانان رواج پيدا كرده، مضمون اصلي داستان اين سريال به چنين مسايل و موضوع‌هايي اختصاص يافته است تا در گام اول موضوع قصه شكلي فراگير و عام داشته باشد. از طرف ديگر، اين سريال به مناسبت هفته بسيج ساخته و به همين دليل هر شب از شبكه سه پخش شد."

جواد مزدآبادي، نويسنده و كارگردان سريال

اين تهيه‌كننده درباره نزديكي داستان اين سريال به اتفاقات واقعي توضيح داد: "حدود 80 درصد اتفاقات واقعي است و داستان سريال از ميان پرونده‌هايي اقتباس شده است كه در معاونت امر به معروف وجود دارد. البته اتفاقات به نسبت پيچيده‌تر و ناگوارتري از اين داستان هم اتفاق افتاده است. اما به دليل اينكه مناسب پخش عمومي نبود، از آنها در نگارش داستان اين سريال استفاده نكرديم. براي نگارش فيلمنامه اين سريال كه حدود سه ماه تحقيق آن به طول انجاميد، با چند تن از مسئولين اين معاونت به گفتگو پرداختيم و براي نگارش بخش‌هاي مختلف متن با گروهها و افراد دست‌اندركار به گفتگو نشستيم كه حاصل اين مشورت‌ها و تلاش نويسنده فيلمنامه در داستان اين سريال خود را نمايان كرده است."

شفيعي درباره دليل اينكه اين مجموعه به صورت ميني سريال - يعني  6 قسمت 40 دقيقه‌اي - توليد شده است، اعلام كرد: "در تلويزيون مدتي است كه ساخت سريال‌هاي مناسبتي باب شده است. اما به تازگي اين مجموعه به صورت ميني سريال بين 6 تا 8 قسمت توليد مي‌شود كه اين مساله هم از نظر تامين بودجه براي گروههاي توليد راحت‌تر صورت مي‌گيرد و هم در مناسبتي همانند هفته بسيج كه بزرگداشت آن طي 7 روز به انجام مي‌رسد، تعداد قسمت‌هاي سريال به اندازه روزهاي مناسبت مورد نظر است. از طرف ديگر، ابتدا قرار بود اين اثر در قالب يك فيلم 90 دقيقه‌اي تهيه و توليد شود، اما خروجي كار بيش از 150 دقيقه بود كه با مشورت‌هايي كه صورت گرفت، اين اثر تبديل به يك ميني سريال شد كه در در مجموعه زماني حدود 240 دقيقه را به خود اختصاص داد. چون فيلم 90 دقيقه‌اي باعث از دست رفتن داستان و حذف بسياري از صحنه‌هاي سريال مي‌شد كه در نهايت به كيفيت آن لطمه مي‌زد."

وي درباره اينكه به نظر مي‌رسد وجود برخي صحنه‌هاي زايد يا طولاني روي ريتم كار تاثير گذاشته و تا حدودي ضرباهنگ اثر را كند كرده است، يادآور شد: "به نظر من كارگردان‌هايي كه پس از ساخت آثار كوتاه به عرصه ساخت فيلم و سريال‌هاي بلند وارد شده‌اند، مساله ريتم را بهتر مي‌شناسند و افزايش سرعت در ضرباهنگ توليد را بيشتر مد نظر دارند. چون اين گروه از فيلمسازان در ساخت آثارشان با مشكل كمبود زمان مواجه هستند و به همين خاطر ريتم آثارشان بايد سريع باشد تا به خوبي داستان رشد پيدا كند. جواد مزدآبادي، نويسنده و كارگردان سريال، نيز از اين ويژگي بهره مي‌برد و به همين خاطر در حفظ ريتم سريع و تاثيرگذار سريال بسيار تلاش كرده است. البته من هم معتقدم كه در برخي از دقايق سريال به دليل استفاده از صحنه‌هايي كه تا حدودي طولاني شده‌اند يا موضوع‌هايي كه نياز به شرح و بسط بيشتري داشتند، ريتم اثر در اين گونه موارد افت پيدا كرده است. اما به هر حال كارگردان مجبور بوده در برخي بخش‌هاي داستان به بيان اهداف و انگيزه‌هاي ارايه اثر بپردازد كه اين بخش‌ها تا حدودي اثر را با افت كيفيت مواجه كرده است."

تهيه كننده سريال "جزيره ايكس" درباره انتخاب بازيگران اين اثر به خبرنگار "مهر" گفت: "كاوه سماك‌باشي و شهرام عبدلي كه بازيگر نقش‌هاي اصلي اين سريال هستند هم از نظر فيزيك و شرايط سني با شخصيت‌هايشان هماهنگي داشتند و هم به جهت تجربه ايفاي نقش از توانايي اجراي چنين شخصيت‌هايي برخوردار بودند. ما طي حدود دو ماه و نيم زماني كه براي پيش توليد اين سريال صرف كرديم، بسياري از بازيگران جوان و باتجربه را براي ايفاي اين نقش‌ها دعوت كرديم و از آنها تست گرفتيم. ما به دنبال بازيگراني بوديم كه حدود سني 22 يا 23 سال نشان بدهند. بنابراين از طيف وسيع بازيگران كشورمان نمي‌توانستيم در ايفاي اين نقش بهره بگيريم. از سويي ما نياز به بازيگري باتجربه داشتيم كه توانايي ايفاي نقش را داشته باشد. به عقيده من اين بازيگران و البته سيد جواد هاشمي و ساير بازيگران هماهنگي خوبي با نقش‌هاي خود دارند."

وي درباره اينكه برخي از صحنه‌هاي اين سريال به خصوص صحنه زد و خورد ميان پليس جوان و تبهكاران يا صحنه دستگيري الناز و حضور برخي از بازيگران در شخصيت‌هاي فرعي تا حدودي غيرواقعي و غلو‌شده به نظر مي‌رسد، خاطرنشان كرد: "ما از بيشتر بازي‌هايي كه در اين سريال ارايه شده، در مجموع راضي هستيم. اما به دليل مشكلات مالي و محدوديت‌هايي كه در زمينه بودجه سريال وجود داشت، ما قادر به انتخاب همه شخصيت‌ها از ميان بازيگران باتجربه و توانا نبوديم و برخي از نقش‌هاي فرعي را به بازيگران كم‌تجربه‌تر سپرديم. اين مساله باعث شده است برخي صحنه‌ها كه با حضور محوري اين تعداد بازيگران ضبط شده است، تا حدودي غيرواقعي به نظر برسد."

کد خبر 258438

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha